Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με διαφορά το καλύτερο πρωτοσέλιδο της ημέρας. Μάνια Τεγοπούλου και Κύρα Αδάμ επέλεξαν την πιο σοκαριστική και βίαιη φωτογραφία που επιβεβαιώνει την κρατική βια...

Καστίγιο και με τη... βούλα στον Άρη

Παίκτης των Θεσσαλονικέων είναι και επίσημα ο Νέρι Καστίγιο ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2013. Τη φανέλα με το νούμερο 10 πήρε ο 27χρονος Μεξικανός επιθετικός...Ο Καστίγιο κέρδισε την ελευθερία του από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και αφού ρυθμίστηκαν τα διαδικαστικά ζητήματα, υπέγραψε για δύο χρόνια.

Απίστευτος, συγκλονιστικός διάλογος Μπέου-Ψωμιάδη!


Ας βάλουμε μια μεγάλη τελεία αγαπητέ αναγνώστη, όπως μας προέτρεψε ο γλυκός Βανζέλ. Ας τινάξουμε επιτέλους τη λάσπη, που ρίχνουν οι γνωστοί άγνωστοι στο αγαπημένο μας άθλημα, ώστε να μην αποθαρρύνονται οι δεκάδες χιλιάδες επενδυτές, οι οποίοι ονειρεύονται να τους αξιώσει ο Καλογιάννης να καθίσουν μια μέρα δίπλα στον Κομπότη. Πώς θα πετύχουμε έναν τέτοιο άθλο; Εύκολο. Αρκεί να μεταφράζουμε κάθε φορά τους πικάντικους διαλόγους των ανθών του «Koriopolis» στην καθαρεύουσα, την εκκλησιαστική, ή την αρχαία ελληνική. Για να μην σοκάρονται επενδυτές και γυναικόπαιδα. Πάρε μια μικρή γεύση dear…

Αναλυτικά η (πραγματική) συνομιλία του Μάκη Ψωμιάδη (Ψ) με τον Αχιλλέα Μπέο (Μ) στην αρχαία ελληνική:
Ψ.: Τίνα γνώμην περί των πραγμάτων έχεις να ‘ούμε;
Μ.: Ενταυθα η Ελλάς άπασα πλήττεται καί ουτοι ,νυν, την των πολιτων γνώμην εις το ποδόσφαιρον στρέφουσιν, διότι τό αθλημα τουτο λαοφιλές εστί. Και προτρέπουσι τα αιδοία άπαντα, τους γράφοντας εις τον Τύπον, λέγειν τε και γράφειν περί του ημετέρου αθλήματος ίνα την των πολιτών γνώμην αποστρέψουσι εκ των της πόλεως πραγμάτων.
Ψ.: Και καιροφυλακτούσι οπως με τε και σε , λέγω γαρ και σε, γαμ@σωσιν ω αγαπούλα.
Μ.: Και χρήματα ουκ έτι διδόασι... Καίτοι τι ποιειν δύνανται; (ακατάληπτο) Ήδη τετράκις εκ του δημοσίου ταμείου δια τας οφειλομένας εισφοράς δευρο εληλύθασιν.
Ψ.: Ταυτά και εις εμέ εποίησαν να ‘ούμε, ω φίλτατον μειράκιον.
Μ.: Εις τους εμούς όρχεις. Τετρακόσια και πεντήκοντα τάλαντα δέδωκα !
Ψ.: Ουτως
Μ.: Εισφοράς εις το δημόσιον ταμείον, φόρους... Απαντες γαμ@ωνται ... επεί ουκ αρεστός , φερ’ ειπειν, τω Βενιζέλω ειμι... είς τους εμούς όρχεις.. (ακατάληπτο) Τίς εστί Βενιζέλος;
Ψ.: Τεσσαράκοντα καί εκατο τάλαντα πρότερον δέδωκα ω αγαπούλα!
Μ.: Μαλ@κίας τινάς, τω όντι, γεγόνασι..
Ψ.: Αλλά όρα μη κακως ποιήσωσι ημας
Μ.: Είθε νυν εις ησυχίαν αγοίμεθα! Και μην,το αιδοίον , ο Αδαμίδης , - ουκ οιδα τίνι λόγω- τήν των αγώνων παύσιν ζητει.

ΣΥΜΠΤΩΣΗ:Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΕΦΑ.

Στην Κύπρο έρχονται ειδικοί της UEFA για τα στημένα παιχνίδια


Λευκωσία: Την κάθοδο ειδικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) αναμένει η κυπριακή Αστυνομία που διερευνά εκ νέου την υπόθεση με τους στημένους αγώνες. Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν τους εμπειρογνώμονες από την Νιόν, προκειμένου οι έρευνες να εισέλθουν σε ουσιαστική κατεύθυνση.Υπενθυμίζεται ότι... ο υπουργός Δικαιοσύνης Λουκάς Λουκά είχε δηλώσει ότι δεν ήρθαν ειδικοί της UEFA στην πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης, επειδή η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) δεν είχε διαβιβάσει στην ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το αίτημα της Αστυνομίας, η οποία πέρα των πρόσθετων στοιχείων ζητούσε και την συνδρομή εμπειρογνωμόνων της UEFA.Στο μεταξύ, για την ΚΟΠ υπάρχουν μόνο τα εννέα ύποπτα παιγνίδια, για τα οποία έχουν παραλειφθεί οι συγκεκριμένοι φάκελοι της UEFA, δήλωσε, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης.Κληθείς από το ΚΥΠΕ να τοποθετηθεί επί της λίστας που δημοσιεύτηκε σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ σχετικά με 31 ύποπτους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος και Κυπέλλου από το 2009 μέχρι και τα τέλη Μαΐου, ο κ. Λοϊζίδης δήλωσε ότι η ΚΟΠ έχει υπόψη της μόνο τους εννέα ύποπτους αγώνες για τους οποίους στάλθηκαν οι φάκελοι από την UEFA.«Απ’ εκεί και πέρα, οτιδήποτε άλλο γράφεται για άλλα παιγνίδια δεν μας αφορά, δεν γνωρίζουμε, δεν έχουμε καμία άποψη», είπε και πρόσθεσε: «Εμείς, πάντως, δεν έχουμε καμία απολύτως ενημέρωση για αυτά τα παιγνίδια από την UEFA, πέραν των εννέα που έχουμε τους φακέλους κατατεθειμένους».Ο κ. Λοϊζίδης ανέφερε πως ό,τι είχε να πει η ΚΟΠ, «το είπε τότε που παρέλαβε τους φακέλους από την UEFA. Δώσαμε τους φακέλους στην Αστυνομία και απ’ εκεί και πέρα ανέλαβε την ευθύνη η Αστυνομία», κατέληξε.

O ΠΑΠΑ-ΗΛΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ

Παπάς ευλόγησε τα ….ΜΑΤ


Εν μέσω επεισοδίων στο Σύνταγμα εμφανίστηκε και ...ο παπάς με την γουρούνα!

Γνωστός μπασκετμπολίστας της έβγαλε το εσώρουχο και μετά φωτογραφιζόταν με τα πόδια μισάνοιχτα... Ποια να είναι?


H κρεπάλες δεν έχουν τελειωμό για την εν λόγω κυρία, η οποία σημειωτέον ότι βγήκε από την αποτοξίνωση μόλις πριν μια εβδομάδα...
Η ίδια μαζί με πολλούς ξεχασμένους celebrities από την δεκαετία του 90 μη σας πούμε και του 80 βρέθηκαν σε πάρτυ πάνω σε γιωτ και να τα αποτελέσματα...Η φωτογραφία ανήκει στην Tara Reid και ο μπασκετμπολίστας στο οποίο αναφερόμαστε είναι ο Dennis Rodman. Η ίδια στην αρχή ήρθε με εσώρουχο, μετά όμως που άρχισε τα 'κολλητηλίκια' με τον Rodman ξαφνικά ο φακός την έπιασε χωρίς εσώρουχο... Ποιος να της το πήρε άραγε? Η σειρά των γεγονότων παρατίθεται με φωτογραφικό υλικό παρακάτω...





ΣΑΝ ΧΑΜΕΝΟΣ...

ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Σαν βρεγμένη γάτα έφτασε σήμερα στη Βουλή ο κωλοτούμπας βουλευτής Α. Αθανασιάδης. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μέσα στην αίθουσα τον αποκαλούσαν "καραμούζα"(!) και οι μόνοι που του μιλούσαν ήταν ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

H Eurobank και τα 950 εκατ. ευρώ του ελληνικού δημοσίου.

Η τράπεζα του πλουσιότερου Έλληνα μεγιστάνα, η Eurobank του ομίλου Λάτση, θα συνεχίσει να κρατά τα 950 εκατ. ευρώ που έχει πάρει από το... άφραγκο Ελληνικό Δημόσιο ως κεφαλαιακή ενίσχυση, παρότι «πονάει» από την πληρωμή τόκων 95 εκατ. ευρώ το χρόνο. Μια ματιά, όμως, στα «ψιλά γράμματα» των οικονομικών καταστάσεων της τράπεζες δείχνει ότι ο «πόνος» είναι πιο «γλυκός» από όσο φαίνεται, αφού τα 95 εκατ. ευρώ επιστρέφονται στην Eurobank από την εφορία και ουσιαστικά η τράπεζα έχει πάρει τζάμπα τα 950 εκατ. του Δημοσίου!
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, κ. Νίκος Νανόπουλος, εξήγησε τους μετόχους ότι από... φρονιμάδα και υπευθυνότητα η τράπεζα δεν πρόκειται να επιστρέψει στο ορατό μέλλον τις κεφαλαιακές ενισχύσεις που έχει πάρει από το Δημόσιο: «Κρίνουμε ότι λόγω της συγκυρίας είναι φρόνιμο και υπεύθυνο από μέρους μας να τις κρατήσουμε επ’ ωφελεία των μετόχων (σ.σ.: δηλαδή, πρωτίστως του ομίλου Λάτση, που δεν δείχνει να «καίγεται» να τοποθετήσει νέα κεφάλαια στην τράπεζα)». Και θα κρατηθούν τα 950 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε ο κ. Νανόπουλος, «ακόμη και εάν χρειαστεί να πληρώσουμε τον τόκο των 95 εκατ. ευρώ, ο οποίος μας πονάει».
Πριν σπεύσει κανείς να... συγκινηθεί από τον πόνο του καλού τραπεζίτη, ίσως είναι καλό να ανατρέξει στις σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων α’ τριμήνου της τράπεζας, για να αντιληφθεί ότι τον πόνο αυτό απαλύνει μια ισόποση έκπτωση φόρου:
«Την 12 Ιανουαρίου 2009», διαβάζουμε στις οικονομικές καταστάσεις α’ τριμήνου 2011 της τράπεζας, «η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την έκδοση 345.500.000 προνομιούχων μετοχών χωρίς δικαίωμα ψήφου, μη διαπραγματεύσιμων, μη μεταβιβάσιμων, μη σωρευτικής σταθερής απόδοσης 10% φορολογικά εκπιπτόμενης, με ονομαστική αξία € 2,75 έκαστη, σύμφωνα με το Νόμο 3723/2008 «Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας», οι οποίες καλύπτονται από το Ελληνικό Δημόσιο με ομόλογα ίσης αξίας. Δηλαδή, η τράπεζα έχει καταφέρει να παίρνει πίσω ουσιαστικά από το Δημόσιο τη «σταθερή απόδοση» 10%, που έχει μεριμνήσει ο νομοθέτης να πληρώνουν οι τράπεζες στο κράτος για τις ενισχύσεις κεφαλαίων που λαμβάνουν. Πολύ απλά, κατατάσσει αυτή τη «σταθερή απόδοση» στις δαπάνες τόκων και εξασφαλίζει ισόποση έκπτωση φόρου, εκμηδενίζοντας το όφελος του κράτους από αυτό το δανεισμό κεφαλαίων!Στο σημείο αυτό,  βέβαια, η Eurobank (και το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον αποδέχεται την ερμηνεία του νόμου που κάνει η τράπεζα) κινείται σε «γκρίζα ζώνη». Άλλες τράπεζες, όπως η Εθνική, δεν κατατάσσουν τη «σταθερή απόδοση» του Δημοσίου στα έξοδα τόκων, αλλά την θεωρούν ως μια μορφή μερίσματος ή πληρωμής τόκων σε μέτοχο. Προφανές είναι ότι η ίδια εκροή, σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις του ίδιου νόμου, δεν μπορεί σε μία περίπτωση να θεωρείται εκπιπτόμενη δαπάνη τόκων και στην άλλη μέρισμα, εκτός αν στην Ελλάδα ο καθένας εφαρμόζει τον φορολογικό νόμο όπως τον βολεύει. Κάποια από τις δύο εκδοχές προφανώς είναι εσφαλμένη, αλλά φαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών δέχεται ταυτόχρονα και τις δύο εκδοχές ως ορθές!Για να ξεκαθαρίσει το θέμα, πάντως, θα είχε ενδιαφέρον να εξηγήσει η διοίκηση της Eurobank (όχι στους μετόχους της, αλλά στα φορολογικά υποζύγια της χώρας) πού ακριβώς (σε κάποια εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών, για παράδειγμα;) βασίζει αυτή την ιδιαίτερα βολική για την ίδια την τράπεζα και τους μετόχους της ερμηνεία του νόμου. Και να ανακοινώσει σε ποιο ύψος ανέρχονται ως τώρα οι εκπτώσεις φόρου που έχει εξασφαλίσει η τράπεζα με αυτή τη μέθοδο, για να έχουμε όλοι μια αντίληψη του πόσο πραγματικά «πονούν» ορισμένες τράπεζες από τους τόκους για τα κεφάλαια που έχουν λάβει από τον... τρύπιο κρατικό κορβανά.Κατά τα λοιπά, πάντως, η διοίκηση της Eurobank εμφανίσθηκε γενναιόδωρη προς το Ελληνικό Δημόσιο σε αυτή τη δύσκολη ώρα. Όπως τόνισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Ν. Καραμούζης, η τράπεζα έχει συνολικά στο χαρτοφυλάκιό της ομόλογα ονομαστικής αξίας 6,7 δισ. ευρώ και εξ αυτών,  μέχρι τα μέσα του 2014, λήγουν ομόλογα αξίας 2 δισ. ευρώ. Για αυτά τα ομόλογα που λήγουν, η διοίκηση της τράπεζας εμφανίσθηκε πρόθυμη να μετάσχει στην εθελοντική διαδικασία αναχρηματοδότησης του Δημοσίου από ιδιώτες πιστωτές.
Βέβαια, από τις δύο εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν στο τραπέζι (ανταλλαγή με ομόλογα διάρκειας 30 ετών ή με ομόλογα 5ετούς διάρκειας), η διοίκηση της Eurobank φαίνεται ότι προσανατολίζεται να επιλέξει αυτή με τη μικρότερη διάρκεια της νέας χρηματοδότησης. Το σενάριο που θέλει την ανταλλαγή τίτλων με ομόλογα διάρκειας 30 ετών δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό από τους ιδιώτες, δήλωσε ο κ. Καραμούζης, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιους «ιδιώτες» αναφέρεται, αφού ήδη το σενάριο έχουν αποδεχθεί οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες (προφανώς ο «ιδιώτης» που είχε στο μυαλό του ο κ. Καραμούζης είναι η ίδια η Eurobank!).Έστω κι έτσι, κάτι είναι κι αυτό για το πολύπαθο Ελληνικό Δημόσιο: βρέθηκε μια τράπεζα που έχει πάρει ως τώρα 950 εκατ. ευρώ ως ενισχύσεις κεφαλαίων από το κράτος και άλλα 13,6 δισ. ευρώ ως ενισχύσεις ρευστότητας, η οποία δέχεται γενναιόδωρα να διατηρήσει μια τοποθέτηση 2 δισ. ευρώ στα... ομόλογα του ευεργέτη της.

Τι δουλειά έχει η ημίγυμνη Πετρούλα στο γραφείο του Λοβέρδου;




Το βίντεο δεν είναι πλάκα. Ακόμη και η Πετρούλα έχει μείνει άφωνη από τη συμπεριφορά του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου. Ακούστε με τι έκπληξη λέει «Παιδιά, με φώναξε ο Λοβέρδος και μιλήσαμε. Μου λέει, να μην κρυώνεις κοπέλα μου, κάτσε μέσα»! Και, προσέξτε, δεν είναι ένα από τα σκηνοθετημένα βιντεάκια της Πετρούλας, αλλά η αυθεντική της αντίδραση όταν βγαίνει από το κτίριο του υπουργείου Υγείας.
Και, αναρωτιέται ο απλός πολίτης:- Τι δουλειά έχει η ημίγυμνη Πετρούλα στο γραφείο του υπουργού Υγείας, που μας «πουλάει» και σοβαρό προφίλ;- Γι’ αυτό πληρώνουμε τον κ. Λοβέρδο, που μέχρι και για δελφίνος της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ πλασάρεται, για να χαριεντίζεται με ελαφρώς ενδεδυμένες τηλεοπτικές περσόνες;- Τι πάει να πει η προτροπή σας προς την Πετρούλα «κάτσε μέσα, να μην κρυώνεις», κ. Λοβέρδο; Μήπως ξεπερνάει τα όρια της ηθικής που πρέπει να έχει –και να δείχνει- ένας πολιτικός άνδρας, ο οποίος στο πρόσφατο μόλις παρελθόν είχε τη φαεινή ιδέα να καταστεί ο «νο2» εχθρός του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο σήμερα (υποτίθεται) ότι στηρίζει 100% ως πρωθυπουργό;
- Την ώρα που ο ελληνικός λαός πεινάει και κατεβαίνει στους δρόμους εξαιτίας της δικής σας καταστροφικής πολιτικής, είναι καμώματα αυτά για έναν άνθρωπο παντρεμένο και, μάλιστα με τρία παιδιά;- Μήπως ολόκληρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου έκρινε σκόπιμο να την σκεπάσει και με το σακάκι του την Πετρούλα για να μην… κρυώνει;Και, τέλος, μήπως ο «κ. Λοβερδουλίνος της Πετρούλας» χρωστάει κάποιες εξηγήσεις για το τι συνέβη όταν φώναξε την ημίγυμνη τηλεπερσόνα να «κάτσει μέσα»;

Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Νέο κάλεσμα των Αγανακτισμένων για απόψε στο Σύνταγμα...


Σήμερα , Πέμπτη, οι Αγανακτισμένοι με ανακοίνωση τους καλούνε τον κόσμο να επανέλθει δυναμικά στην πλατεία Συντάγματος στις 19:00 για να καταδικάσουν μαζί με τα μέτρα τη βαναυσότητα της ... αστυνομίας και την απαράδεκτη συμπεριφορά της εις βάρος των πολιτών.
Συγκεκριμένα δηλώνουν ότι: «Δε θα φύγουμε απ’ τους δρόμους και τις πλατείες αν δε φύγουν. Η κυβέρνηση έντρομη μπροστά στο κύμα κοινωνικής αγανάκτησης που έχει προκαλέσει η πολιτική των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, καταφεύγει καθημερινά στο μοναδικό «όπλο» που της έχει απομείνει, στην ωμή αστυνομική βία, την τρομοκρατία και το χτύπημα των μεγάλων απεργιακών συγκεντρώσεων σε δρόμους και σε πλατείες.Ελπίζει ότι με αυτό τον τρόπο θα αναχαιτίσει τη μαχητική αντίδραση των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού, που αγωνίζονται για την ανατροπή των βάρβαρων, αντικοινωνικών μέτρων που θέλουν να επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα.Οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός με τους αγώνες τους θα ανατρέψουν αυτά τα μέτρα, και μαζί με αυτά θα σαρώσουν την κυβέρνηση και όσες πολιτικές δυνάμεις τα στηρίζουν.Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί όλους τους εργαζόμενους, -ες να συνεχίσουν τον αγώνα, συμμετέχοντας μαζικά και αποφασιστικά στους απεργιακούς αγώνες που έρχονται, αλλά και στις συγκεντρώσεις στις πλατείες όλης της χώρας.Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν απόψε στις 7 μ. μ. στη συγκέντρωση του Συντάγματος και με μαχητικό τρόπο να καταδικάσουν μαζί με τα μέτρα την αστυνομική βία και την καταστολή των προηγούμενων ημερών.»Τέλος καλούν τον κόσμο στη προσυγκέντρωση στο στέκι του συντονισμού των σωματείων και της επιτροπής « Δεν χρωστάμε- Δεν πουλάμε- Δεν πληρώνουμε» στις 19:00 στη συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας.

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΙΝΑΕΙ;

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου παραθέτει το βράδυ δείπνο εργασίας στα μέλη του προεδρείου της Διεθνούς που φθάνουν σήμερα στην Αθήνα για τις εργασίες του Συμβουλίου, στις...
οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 300 εκπρόσωποι κομμάτων-μελών της οργάνωσης από όλο τον κόσμο. Στο δείπνο εργασίας πρόκειται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στην Ελλάδα. Ειδική συζήτηση θα γίνει για την υιοθέτηση ρυθμίσεων που μπορούν να αποτελέσουν μηχανισμό άμυνας των κρατών έναντι των κερδοσκοπικών επιθέσεων. Ο κ. Παπανδρέου θα κηρύξει αύριο τις εργασίες του Συμβουλίου, ενώ νωρίτερα θα απευθύνει χαιρετισμό ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Τα κύρια θέματα της ατζέντας του Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, είναι: 1. Στηρίζουμε την Ελπίδα των Πολιτών στον Αραβικό Κόσμο - Μοιραζόμαστε το Όραμα για Ελευθερία και Δικαιώματα για Όλους. 2. Για να Γίνει η Ειρήνη στη Μέση Ανατολή Πραγματικότητα: Στόχος Ένα Παλαιστινιακό Κράτος-Ασφαλή και Αναγνωρισμένα Σύνορα για Ισραήλ και Παλαιστίνη. 3. Μαθήματα από την τραγωδία της Φουκουσίμα και το Μέλλον της Πυρηνικής Ενέργειας. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συμβουλίου έχει ως εξής: Πέμπτη 30 Ιουνίου: Συνάντηση εργασίας του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (9:00 μ.μ.) Παρασκευή 1 Ιουλίου: Έναρξη εργασιών του Συμβουλίου: Χαιρετισμός Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ομιλία πρωθυπουργού, προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Α. Παπανδρέου (10 π.μ.), πρώτη συνεδρία του Συμβουλίου (10.30 π.μ.), δεύτερη συνεδρία του Συμβουλίου (3.00 μ.μ.). Σάββατο 2 Ιουλίου: Κλειστή συνεδρία (9:30 π.μ.), τρίτη συνεδρία του Συμβουλίου (10:00 π.μ.).

Νὰ πως πρέπει να ἀπαντοῦν οἱ ἀληθινοὶ Ἕλληνες Ἡγέτες


Ελληνες Βουλευτες!!
Ἐπιτέλους σκεφτεῖτε πόσα βροντερὰ ΟΧΙ χρειάστηκε νὰ ἀπευθύνουν οἱ Ἕλληνες ἀνὰ τοὺς αἰῶνες! Ἔχετε τὸ ἱερὸ καθῆκον νὰ τοὺς μιμηθεῖτε.Εστω και την ύστατη στιγμή, σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων...!!!
Τὸ ΟΧΙ θὰ ἔχει συνέπειες, ὅμως ὁ Ἕλληνας προτιμᾶ τὸ δύσκολο ποῦ ὁδηγεῖ στὴν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παρὰ τὸ εὔκολο ποῦ καταλήγει στὴ σκλαβιά.Νὰ ξέρετε ὅτι τὸ δικό σας ΟΧΙ θὰ μείνει ἀνεξίτηλο στὴν ἱστορία… Τολμῆστε τό! Ὁ Ἕλληνας εἶναι πλασμένος γιὰ νὰ ἀντιστέκεται. Διαφορετικά, τὰ ὀνόματά σας θὰ καταγραφοῦν δίπλα ἀπὸ αὐτὸ τοῦ ΕΦΙΑΛΤΗ…!!!
και όπως είπε και ο μεγάλος μας ήρωας ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ
"Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα.Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: "Δεν βλέπετε που θέλουν να κάνουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολύτιμον τζιβαϊρικόν έχομεν...!!"

Αέρα!!

 Η φωτογραφία αυτή με τα μάτια του τσολιά δακρυσμένα από τα χημικά και τα όσα βλέπει γύρω του έχει κάνει το γύρο του κόσμου.Σημαδιακή , συμβολική και συγκλονιστική αποτύπωση της πραγματικότητας. Εκφράζει την ντροπή και την οργή όλων μας.Αυτός , έστω και συμβολικά παραμένει στο πόστο του, οι άλλοι , οι περισσότεροι μέσα στην Βουλή , μοιραίοι , φτηνοί , επίορκοι ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ .

ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ...

Τον Μ.Θεοδωράκη έδειξε ο Παπουτσής ως υποκινητή των επεισοδίων!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Βουλή προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί η αστυνομία έπνιξε την Αθήνα στα χημικά...
Από τη μια έμπλεξε το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη υπονοώντας οτι εκείνος υποκίνησε τα επεισόδια, και από την άλλη έφτασε μέχρι την Κερατέα λέγοντας οτι όσα είχαν γίνει με τους κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τον ΧΥΤΗ ήταν μια προπόνηση των ακράιων στοιχείων.

"Δεν θα υποβιβαστούν οι μεγάλοι"

 
 
"Δεν θα υποβιβαστούν οι μεγάλοι"
Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο να αναλάβει η ΕΠΟ τη διοργάνωση του πρωταθλήματος ο Σοφοκλής Πιλάβιος αλλά με αλλαγές στην Ομοσπονδία, ενώ εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει υποβιβασμός για μεγάλες ομάδες.Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για:
-τις ενέργειες της ΕΠΟ: «Πήγαμε το καλοκαίρι σε μία συνέλευση. Είχα πει πως το ποδόσφαιρο διοικείται από μπράβους και παρακράτος. Πήρα την απόφαση μετά να κλείσω την ομοσπονδία. Η Πολιτεία έχει βοηθήσει αρκετά και χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσαν να γίνουν κάποια πράγματα. Μπορεί η ΕΠΟ να προστατεύσει μάρτυρες; Να ανοίξει λογαριασμούς; Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου έχει να κάνει με τους κανονισμούς του. Η ουσία είναι ότι υπήρχαν κάποια παιχνίδια τα οποία προσυνεννοήθηκαν από παράγοντες, ποδοσφαιριστές και προπονητές και από αυτά πλούτισαν άνθρωποι και μετά αυτό το μαύρο χρήμα επανατοποθετήθηκε στο ποδόσφαιρο και σε παράνομες δραστηριότητες. Αυτό λέγεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μιλάμε για οικονομικά εγκλήματα. Πρέπει να δούμε και να κυνηγήσουμε την ουσία. Πού πήγαν τα χρήματα, ποιος τα πήρε και πώς ανακυκλώθηκαν».-τις αθλητικές ποινές: «Από πέρυσι θεσπίσαμε το θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα και παρέλαβε χθες τη δικογραφία και θα κάνει άμεσα τη δουλειά του. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ορισμένα πράγματα. Έχουμε συγκαλέσει δεύτερη έκτακτη συνέλευση στις 22 Ιουλίου. Πρέπει κατ’ αρχήν να επιληφθεί η αθλητική δικαιοσύνη».-το αν προβλέπει υποβιβασμό μεγάλων ομάδων: «Δεν το νομίζω. Η αθλητική δικαιοσύνη δεν φοβάται και της έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, αλλά πρέπει να υπάρχουν και στοιχεία».-τις συνομιλίες του με άτομα που συνελήφθησαν: «Εγώ αυτούς τους ανθρώπους τούς βρήκα στο ποδόσφαιρο, δεν με βρήκαν. Με όλο τον κόσμο συνομιλώ μέσα στα πλαίσια που προβλέπονται από τη θέση μου. Δηλαδή έπρεπε όταν μπήκα στην ΕΠΟ να μου πει κάποιος ότι έπρεπε να μιλάω με 29 κι όχι με 34 προέδρους; Κάθε παράγοντας έχει έναν τελείως λανθασμένο τρόπο υπολογισμού της απόδοσης του διαιτητή. Θεωρώ πως η διαιτησία έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Δεν πρέπει να αδικήσουμε τους διαιτητές».-το αν υπάρχει κίνδυνος για κάποια ομάδα που συμμετέχει στην Ευρώπη: «Για τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA αποφασίζει η ίδια. Η πληροφόρηση που έχω από την ίδια τη συνομοσπονδία, αναφέρει πως πρέπει να υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση από ανώτατο αθλητικό δικαστήριο».-την περίπτωση να αναλάβει η ΕΠΟ την οργάνωση του πρωταθλήματος: «Εγώ το βλέπω θετικά. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με προϋποθέσεις διαφορετικής οργάνωσης της ομοσπονδίας. Έτσι όπως είναι τώρα η ομοσπονδία, δεν γίνεται. Μιλάω κυρίως για την ανάγκη ύπαρξης στην ομοσπονδία ατόμων με διεθνή εμπειρία».-το αν έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο παραίτησης: «Βεβαίως και έχω σκεφτεί την παραίτηση, αλλά δεν είναι λύση αυτή. Δεν κάνεις τίποτα αν σηκωθείς και φύγεις».

Επίδειξη ισχύος της ΕΠΟ στον Μπέο

 
 
Επίδειξη ισχύος της ΕΠΟ στον Μπέο
Ποινή εκτός της μέχρι τώρα λογικής και του τρόπου που λειτουργούσε η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη επέβαλε η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ στον Αχιλλέα Μπέο. Του απαγορεύει οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια λόγω δημόσιων κρίσεων στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις: 1. Με την υπ΄αριθμ. 262/30-06-2011 απόφασή της επιβάλλει, α) στη ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ χρηματική ποινή σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ, β) στον ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟ χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τέσσερα (4) έτη (ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ SUPER LEAGUE ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΙΣ 17.04.2011).2. Με την υπ΄αριθμ. 263/30-06-2011 απόφασή της επιβάλλει στον ΓΕΩΡΓΙΟ ΔΩΝΗ, προπονητή της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για μη ανάκληση δηλώσεων εντός προθεσμίας.3. Με την υπ΄αριθμ. 264/30-06-2011 απόφασή της επιβάλλει στον ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ, πρόεδρο της ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ για μη ανάκληση δηλώσεων εντός προθεσμίας.

"H EΛΛΑΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ" ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΕΣΑ

 
Στην ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου στρέφουν το βλέμμα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έχοντας «υποδεχθεί» την έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος με ανακούφιση, αλλά και προβληματισμό για το κατά...πόσο σηματοδοτεί στην πραγματικότητα την λήξη του ελληνικού δράματος. «Η Ελλάδα απομακρύνεται από το χείλος του γκρεμού - Για την ώρα» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο άρθρο στο δικτυακό τόπο του CNN, το οποίο καλύπτει από χθες με ζωντανές συνδέσεις -μαζί με το BBC, το Sky News και όλα τα μεγάλα διεθνή δίκτυα- τις εξελίξεις στην Αθήνα, την ψηφοφορία και τα σοβαρά επεισόδια. «Η μάχη για να αποτραπεί η μετακύλιση της Ελλάδας σε άτακτη χρεοκοπία συνεχίζεται με τους βουλευτές να επιστρέφουν στο Κοινοβούλιο για να εγκρίνουν το επόμενο στάδιο στο βαθιά αντιδημοφιλές πακέτο λιτότητας» γράφει η βρετανική εφημερίδα The Guardian. Οι αναλυτές είναι ευρέως πεπεισμένοι ότι η νομοθεσία θα εγκριθεί, όμως ακόμη δεν έχουν πειστεί ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί στην πραγματικότητα να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα μπροστά στη βαθιά λαϊκή οργή, αναφέρει η εφημερίδα. Επικαλείται δηλώσεις αναλυτών που αναφέρουν ότι «εάν θέλουμε να είμαστε κυνικοί ή ρεαλιστές, θα λέγαμε ότι το σενάριο της καταστροφής απετράπη για τώρα, αλλά μπορεί να επανέλθει σε τρεις ή έξι μήνες». «Απομακρύνεται από το χείλος του γκρεμού η Ελλάδα. Δεν μπορεί όμως να αποκλειστεί επανάληψη του ελληνικού δράματος» γράφουν στο δικτυακό τους τόπο οι Financial Times.

Στον εισαγγελέα ο Πιλάβιος για τους διαλόγους

Στον εισαγγελέα ο Πιλάβιος για τους διαλόγους
Μια ημέρα μετά την ενόχληση που εκφράστηκε στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας για τους διαλόγους που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτουν πώς παίζεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και της τοποθέτησης Μαρινάκη που είπε ότι νιώθει «αηδιασμένος από την καθημερινότητα που βιώνω. Από κάποιους, από καφενειακούς διαλόγους που βγαίνουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις», ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιος, ανέλαβε δράση.Επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε να μη διαρρέονται οι διάλογοι της δικογραφίας στα ΜΜΕ!Ίσως γι’ αυτό η Τετάρτη 29/9 ήταν η μοναδική ημέρα, που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας νέοι διάλογοι.Το θέμα όμως δεν είναι να μην δημοσιεύονται οι διάλογοι, όπως ζητεί η ΕΠΟ φοβούμενη προφανώς από όσα αποκαλύπτονται.Το θέμα είναι αυτού του είδους οι διάλογοι να μην βρίσκουν εφαρμογή και άρα να μην γίνονται.Και αυτό η ΕΠΟ –δυστυχώς- δεν έχει την παραμικρή δύναμη να το σταματήσει…
ΥΓ:Ο δε πρόεδρος της ΕΠΟ θα επρεπε να ζητήσει απο τον κ.Τέντε να δωθουν ολοι οι διαλογοι στη δημοσιότητα.Εκτος και αν ειναι ανοιχτος οποτε δικαίως εχει λογους να φοβαται.

ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.

Ποιοι είναι αυτοί με τις μασκες και τα κράνη και τα σιδερικά στα χέρια; Για αυτούς που φοράνε πολιτικά λέμε στο 4:42!

Δείτε και βγάλτε συμπέρασμα...

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 30.6.11

Καιρικές συνθήκες: Αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένουμε την Πέμπτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας...
Τις θερμές ώρες της ημέρας στα Κεντρικά και Βόρεια ορεινά ηπειρωτικά θα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες.

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤ ΕΠΙΦΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΚΑΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΞΩ.



Για κρητικούς!Ανεκδοτο

Κρητικός μπαίνει σε οίκο ανοχής και λέει στην τσατσά:
- Θέλω να γαμήσω κώλο!
- Πολύ καλά, λέει η τσατσά, θα πας στην Ρίτσα στον τρίτο όροφο!
Ανεβαίνει ο τύπος στον τρίτο και βρίσκει την Ρίτσα.
Της λέει τι θέλει και αυτή του λέει:
- 500 ευρώ.
Βγάζει ο Κρητικός την κουμπούρα του ...
...και ρίχνει στον αέρα!
- Καλά, καλά λέει η Ρίτσα, 400 ευρώ.
Ξανά ο Κρητικός την κουμπούρα, μπαμ μπουμ στον αέρα!
Πανικόβλητη η κοπέλα του λέει, 200 ευρώ.
Πυρ και μανία ο Κρητικός αδειάζει το όπλο στον αέρα!
Μην αντέχοντας άλλο η Ρίτσα του λέει:
- Άσε τ΄όπλο κι έλα να το κάνουμε τζάμπα!
Ξεκινάει το σκηνικό, περνάει καλά ο Κρητικός, κάποια στιγμή τελειώνει. Βγάζει από την τσέπη ένα 500κάρικο και το πετάει στο κομοδίνο!
Έκπληκτη η κοπέλα λέει:
- Εσύ,μόλις σου είπα την τιμή κόντεψες να μας σκοτώσεις. Tί κάνεις τώρα;
Ο Κρητικός τότε της λέει:
- Οι μπαλωθιές ήταν για να σφίξουν οι κώλοι!

Οι δικαστές του Μνημονίου...


Ρωτήθηκα για την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με το Μνημόνιο.Απάντησα απλά: την ανέμενα... Θυμήθηκα ανάλογη απόφαση, της...ολομέλειας του Αρείου Πάγου, πριν από 46 χρόνια, όταν είχε απορρίψει, ως αβάσιμη, την πειθαρχική δίωξη, την οποία είχε επισπεύσει ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης εναντίον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μετέπειτα πρώτου πρωθυπουργού της απριλιανής δικτατορίας, αναφορικά με τις πιέσεις που είχαν ασκηθεί στη διεξαγωγή της ανάκρισης για το φόνο του βουλευτή Λαμπράκη. Τότε, ο Α. Βαμβέτσος είχε γράψει στο «Βήμα της Κυριακής»: «Ο Αρειος Πάγος ηυτοκτόνησεν»! Ετσι ήταν πάντα. Καθώς διηγείται ο Ηρόδοτος (Θάλεια, 3.31.6), ο Πέρσης βασιλιάς Καμβύσης είχε ερωτευθεί και ήθελε να νυμφευθεί την αδελφή του, οι δε ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ότι ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, όμως ένας άλλος νόμος επιτρέπει στον βασιλέα των Περσών να κάνει ό,τι επιθυμεί! Εκτοτε η εξουσία είχε πάντα τη δικαστική απόφαση που επιθυμούσε... Κάτι που, καθώς διηγείται ο Πλούταρχος (Σόλων, 5.4.1 - 5.5.1), πολύ παραστατικά είχε επιβεβαιώσει ο Ανάχαρσις, ότι δηλαδή οι νόμοι δεν διαφέρουν από τον ιστό της αράχνης, καθώς εύκολα συλλαμβάνει τα μικρά κουνούπια, ενώ κάθε μεγαλόσωμο έντομο τον ξεσκίζει και περνά ελεύθερο!
Στα δικά του χρόνια, ο διαπρεπής δικονομολόγος Mannheim είχε γράψει ότι «(...) η εκάστοτε κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της ένα ολιγάριθμο κεντρικό όργανο, το οποίο συγκροτείται με ανθρώπους του χεριού της, προκειμένου να έχει τελικά τις δικαστικές αποφάσεις που θέλει» (Beitrage zur Lehre von der Revision, σελ. 16). Αργότερα ο διαπρεπής Βρετανός πανεπιστημιακός δάσκαλος Πολ Κένεντι έγραψε ότι «η αχίλλεια πτέρνα της Ελλάδας εντοπίζεται στην έλλειψη ανεξάρτητης δικαιοσύνης» (βλ. «Καθημερινή της Κυριακής», 24 Μαΐου 2009).
Αυτή η τακτική προσδιορίζεται στο χώρο της Μεθοδολογίας του Δικαίου, ως καταστρατήγηση των κανόνων του δικαίου, όπως στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση καταρτίζει διεθνείς συμφωνίες, οι οποίες περιέχουν δεσμευτικούς και σκληρούς για το ελληνικό κράτος κανόνες, με στόχο την εξυπηρέτηση σπουδαίου εθνικού συμφέροντος, όπως είναι η συνέχιση του εξωτερικού δανεισμού, με παράλληλη σταδιακή ικανοποίηση των αξιώσεων των δανειστών. Για την εφ' εξής τύχη και ισχύ τέτοιων διεθνών συμφωνιών το άρθρο 28 του Συντάγματος ορίζει ότι «απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών». Γι' αυτό οι «Ευρωπαίοι εταίροι μας» ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να δεχθεί και, με τις ψήφους των δικών του βουλευτών, να επιτευχθεί η αυξημένη πλειοψηφία που αξιώνει το Σύνταγμα. Πλην, ματαίως. Η Νέα Δημοκρατία, αν και συνυπεύθυνη της χρεοκοπίας μας, σφυρίζει τώρα ανέμελα, προκειμένου να επανέλθει αυτοδύναμη στην κυβέρνηση.
Μέσα σ' αυτό το συνταγματικό αδιέξοδο, η κυβέρνηση κατέφυγε στην καταστρατήγηση των αυστηρών διατάξεων του Συντάγματος. Και, φυσικά, βρήκε κατανόηση, όχι βεβαίως από τον εμπαιζόμενο ελληνικό λαό, αλλά από τις λεγόμενες υπερκομματικές «αρχές και εξουσίες». Ολοι τους, από κοινού (εθνικού!) ενδιαφέροντος ορμώμενοι, δέχθηκαν ως συνταγματικώς άψογη τη διαδικασία νομιμοποίησης των εντολών της τρόικας και των ελεγκτών της, και ειδικότερα τη θεσμοθέτηση των όρων της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή με την απλή πλειοψηφία των 151, μολονότι πρόκειται για την πιο κραυγαλέα καταστρατήγηση της συνταγματικής νομιμότητας.
Εδώ λοιπόν εντάσσεται η ανοιχτή πληγή της τραυματισμένης έννομης τάξης, καθώς ο -κατά τα άλλα- αξιότιμος κ. Πρόεδρος της θλιβερής Δημοκρατίας μας, όπως επίσης οι κυρίες και οι κύριοι, στην κρίση των οποίων έκανε το λάθος και προσέφυγε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, δεν κατόρθωσαν να αντιληφθούν την κραυγαλέα και προκλητική παρουσία των ελεγκτών της τρόικας μέσα στα υπουργεία μήτε άκουσαν τον καταιγισμό των πιεστικών δηλώσεων των Ευρωπαίων «εταίρων μας», και πολύ περισσότερο δεν αντιλήφθηκαν τους εκβιασμούς που ασκήθηκαν και εξακολουθούν να ασκούνται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να καμφθεί και να ενδώσει, ώστε να προσθέσει τις απαραίτητες ψήφους του δικού του κόμματος για την επικύρωση των δανειακών συμβάσεων. Ολος αυτός ο διεθνής διασυρμός της συνταγματικής νομιμότητας του θλιβερού τόπου μας αγνοήθηκε, προδήλως... για τη σωτηρία της έρμης της Πατρίδας!
Και τώρα, τι θα γίνει; Ακούω συχνά το ερώτημα, το οποίο για μένα, παιδί της χιτλερικής κατοχής, είναι κούφια φούσκα φρέσκου αέρα! Εκείνη την εποχή πεινάσαμε. Είπαμε κυριολεκτικώς το «ψωμί - ψωμάκι», ενώ θλιβερές, όπως και τώρα, κυβερνήσεις προθύμως υπέγραφαν συμφωνίες που τους υπαγόρευαν οι απεχθείς κατακτητές. Ετσι υπέγραψαν τη σύμβαση του αναγκαστικού δανείου για τα έξοδα διαβίωσης των κατοχικών στρατευμάτων. Ενα αναγκαστικό δάνειο, του οποίου την απόδοση καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να αξιώσει μετά το τέλος του πολέμου. Ομοια όπως καμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να ζητήσει τις οφειλόμενες αποζημιώσεις για τις χαμένες ζωές αθώων, που σφαγιάσθηκαν από τους γονείς των σημερινών δανειστών μας...

Γελοιογραφίες.. της πολιτικής

 











Στον πάγκο της Σανταντέρ ο Κούπερ

 
Ο 56χρονος Αργεντινός πρώην προπονητής του Άρη ήρθε σε συμφωνία για μονοετές συμβόλαιο με την ισπανική ομάδα...
Ο Έκτορ Κούπερ είναι ο νέος προπονητής της Ράσινγκ Σανταντέρ.Η Ισπανική ομάδα τερμάτισε στη δωδέκατη θέση της περασμένη περίοδο, αλλά ο προπονητής της, Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ, αποχώρησε και ανέλαβε τη Σεβίλλη.“Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα είναι ο προπονητής της Ράσινγκ Σανταντέρ για τη σεζόν 2011/2012. Ο προπονητής υπέγραψε το συμβόλαιό του στις 14:54 (σ.σ. ώρα Ισπανίας) σήμερα. Ο νέος προπονητής των βερδιμπλάνκος θα συνεργάζεται με τον Χοσέ Κάρλος Φανταγκούσι, ως δεύτερο προπονητή και τον Άνχελ Πουέμπλα, ως υπεύθυνο φυσικής κατάστασης”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.Αυτός θα είναι ο τέταρτος σταθμός του Κούπερ στην Πριμέρα Ντιβισιόν, μετά τις Μαγιόρκα, Βαλένθια και Μπέτις. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ακόμη σε Ουρακάν, Λανούς, Ίντερ, Πάρμα και εθνική Γεωργίας.

Οι 20 πιο… ηλίθιοι νόμοι των Η.Π.Α!

Kαλά στην Αμερική δεν πάνε καθόλου καλά, άκρως παράξενοι νόμοι που σε τρελαίνουν!
Απολαύστε τους...
1. Αν η αστυνομία του Τέξας ή του Τεννεσί πιάσει μια γυναίκα να… φτιάχνει το καλσόν την στο δρόμο τότε μπορεί να καταλήξει στη φυλακή μέχρι 12 μήνες.
2. Στην πολιτεία του... Μίσιγκαν, για να πάει μια γυναίκα στο κομμωτήριο να κάνει περμανάντ ή να κουρευτεί χρειάζεται γραπτή άδεια από το σύζυγό της.3. Επίσης, στο Βερμόντ, δεν μπορούν να βάλουν… ψεύτικες μασέλες χωρίς την άδεια του άντρα τους.
4. Στο Νέο Μεξικό απαγορεύεται ρητώς να κυκλοφορούν αξύριστες.
5. Στο Ουένσμπορο του Κεντάκι, δεν μπορούν να αγοράσουν καπέλο αν δεν το δοκιμάσει πρώτα ο άντρας τους.
6. Στο Τρέμοντον της Γιούτα, είναι παράνομο να κάνεις σεξ όταν είσαι μέσα σε… ασθενοφόρο. Το (ακόμα πιο) παράξενο είναι ότι έτσι και πιάσουν ένα ζευγάρι να το κάνει, το όνομα της γυναίκας θα γραφτεί στην εφημερίδα και θα της ασκηθεί δίωξη, ενώ ο άντρας θα την… σκαπουλάρει χωρίς καμία μήνυση.
7. Στην πόλη Τάκσον της Αριζόνα, απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε παντελόνια.
8. Ένας ειδικός νόμος στην Πενσιλβάνια απαγορεύει στις νοικοκυρές να κρύβουν σκόνη κάτω από τα χαλιά.
9. Τα γυαλιστερά δέρματα στα γυναικεία παπούτσια δεν επιτρέπονται στο Κλίβελαντ του Οχάιο για τον εξής λόγο: πολλές φορές σε αυτά αντικατοπτρίζονται τα εσώρουχα τους και τραβάνε την προσοχή των αντρών.
10. Στο Μέμφις, οι γυναίκες δεν μπορούν να οδηγήσουν εκτός αν υπάρχει δίπλα τους ή… έξω από το αυτοκίνητο ένας άντρας.
11. Στο Μέριλαντ, μια σύζυγος δεν μπορεί να… ψαχουλέψει τις τσέπες του άντρα της όσο εκείνος κοιμάται.
12. Επίσης, μια γυναίκα απαγορεύεται να κάνει… ελεύθερη πτώση την Κυριακή, εκτός αν είναι παντρεμένη.
13. Στη Φλόριντα αν κάποια αποκοιμηθεί την ώρα που είναι στο κομμωτήριο τότε πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Κι εκείνη και το κομμωτήριο.
14. Στο Μιζούρι, τέσσερις γυναίκες δεν μπορούν να νοικιάσουν μαζί ένα διαμέρισμα.
15. Ένας νόμος στο Ίλινοις επιβάλλει στις γυναίκες να αποκαλούν τους ελεύθερους άντρες …master κι όχι mister.
16. Στο Μίσιγκαν μια γυναίκα δεν μπορεί να σηκώσει τη φούστα της πάνω από τρία εκατοστά όταν προσπαθεί αν περάσει από μια λιμνούλα με λάσπη.
17. Στην Οκλαχόμα είναι παράνομο μια γυναίκα να φτιάχνει μόνη της τα μαλλιά της, εκτός αν έχει ειδική άδεια από την πολιτεία.
18. Στο Ντισμπουργκ μια γυναίκα δεν μπορεί να ζητήσει σε έναν άντρα να βγουν ραντεβού.
19. Στην Οξφόρδη του Οχάιο, απαγορεύεται σε μια γυναίκα να… βγάλει τα ρούχα της όταν στέκεται μπροστά σε μια φωτογραφία ενός άντρα.
20. Ένας παλιός νόμος στο Λιτλ Ροκ του ’ρκανσας, επιτρέπει στους άντρες να… δέρνουν τη σύζυγό τους αρκεί να το κάνουν με ένα… ξύλο που να μην είναι μεγαλύτερο από δύο εκατοστά και να μην το κάνουν περισσότερο από μια φορά το μήνα…

ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΡΡΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Ο ΤΥΠΑΚΟΣ.ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - ΕΜΕΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ...

Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΑΝΤ1 προτίμησε σε μια βραδιά που η ειδησεογραφία είναι καυτή και αφορά τα όσα έγιναν εντός και εκτός Βουλής να φιλοξενήσει τον Μόσιαλο για να του κάνει μια εμετική συνέντευξη και να τον αφήνει να μιλάει επί 20 λεπτά χωρίς να τον...
διακόπτει κανένας! Παράλληλα του επέτρεψε χωρίς να τον διακόπτουν να υποστηρίζει την απαράδεκτη στάση της ΕΛ.ΑΣ. λες και πρόκειται για κομματικό μαγαζάκι του. Εμετός...

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΙΟ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3ΟΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

Μπράβο μάγκα Παναγιώτη Κουρουμπλη! Δείτε την συγκλονιστική ομιλία του!

Πήρε τον λόγο στην βουλή και τα είπε όλα με το όνομα τους....
O λόγος του χειμαρρώδης....
Χωρίς ωραιοποιήσεις και φούμαρα...
Είναι τα πιο περιεκτικά και ορθά 8 λεπτά που εχω ακούσει τον τελευταίο χρόνο από την αίθουσα της βουλής...και όχι μόνο.
Και το επίσης σημαντικό...(ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΓΑΠ...) δεν τα διάβαζε....

Μπράβο μάγκα Παναγιώτη Κουρουμπλη!




Ποιός είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής;
Γεννήθηκε το 1951 στο Ματσούκι Αιτωλοακαρνανίας και κατάγεται από ποντιακή προσφυγική οικογένεια.Το 1961, θύμα της έντονης παιδικής του περιέργειας, χάνει το φως του, από έκρηξη χειροβομβίδας και πρώιμα και προχρονολογημένα καλείται να λάβει αποφάσεις που σχεδόν όλοι οι άνθρωποι καλούνται να λάβουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Πρέπει να αποφασίσει ποιο δρόμο θα επιλέξει στη ζωή του. Το δρόμο της υποταγής στο μοιραίο, στη μοιρολατρία και στην απραξία που γεννά η απαισιοδοξία μετά από ένα τέτοιο γεγονός ή θα επιλέξει το δρόμο των συγκρούσεων, των ρήξεων και των ανατροπών με τα τείχη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των προκαταλήψεων.
Δεν παραιτήθηκε. Σταθερά, αντισυμβατικά κι αποφασιστικά, με πυξίδα τη δύναμη της αισιοδοξίας και όπλα την ακαταμάχητη θέληση του και την ακράδαντη εμμονή, επιμονή και το πυρακτωμένο πείσμα του, ανοίγει νέους ορίζοντες με στοχεύσεις και σκοπεύσεις μια κοινωνία ανθρωποκεντρική χωρίς ρατσισμούς και αποκλεισμούς, μια κοινωνία αξιών και όχι των αξιωμάτων, μια κοινωνία αλληλεγγύης.Τελειώνει το Δημοτικό και τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στις Σχολές Τυφλών Θεσσαλονίκης και Αθήνας και συνεχίζει τις σπουδές του στο εξατάξιο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου.Πολιτικοποιείται πρώιμα και από τα μαθητικά του χρόνια ακόμη, συνειδητοποιεί τις αιτίες που περιθωριοποιούν τα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες, ταυτίζοντάς τα με την ανικανότητα και την αντιπαραγωγικότητα. Είναι το γεγονός που τον επαναστατεί.Στη συνέχεια εισάγεται με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, την οποία και τελειώνει με εξαιρετικές επιδόσεις στο Συνταγματικό και Διοικητικό Δίκαιο το 1979 (Βραβείο Αριστούχων Ιδρύματος Στασινόπουλου) και ξεκινά να εργάζεται ως Δικηγόρος.Το 1974 συμμετέχει ενεργά στους αγώνες του Φοιτητικού και Λαϊκού κινήματος για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.Το 1975 εκλέγεται στο Δ.Σ. του Συλλόγου των Αιτωλοακαρνάνων φοιτητών και αναπτύσσει έντονη δράση στο Νομό γύρω από τα κοινωνικά και αγροτικά προβλήματα της περιοχής.Το 1976-1981 ηγείται της κοινωνικής εξέγερσης των τυφλών της Ελλάδας για μόρφωση, ψωμί, δουλειά και όχι ζητιανιά, για κατοχύρωση των κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Συγκρούεται με τους αντιδραστικούς κατεστημένους μηχανισμούς του κράτους, της εκκλησίας και των διαχειριστών της φιλανθρωπίας και διώκεται ακόμη και με το Νόμο 4000.Για την κοινωνική του δράση τιμήθηκε πολλές φορές από ελληνικούς και διεθνής φορείς μεταξύ των οποίων το ίδρυμα Μ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τη Λέσχη Υγείας της Ευρώπης το 1995, ως ο Έλληνας με τη μεγαλύτερη κοινωνική δράση εκείνης της χρονιάς. Το 1998 εγγράφεται στη Σχολή Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.Το 1995 ανακηρύσσεται, από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ των Κοινωνικών Επιστημών της Νομικής Σχολής Αθηνών.Έχει αρθρογραφήσει, δεκάδες φορές, στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο.Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια.Το Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου έχει εκδώσει το επιστημονικό σύγγραμμα του με θέμα: «Το Δικαίωμα στη Διαφορά».Την 28-12-2006 η Ακαδημία Αθηνών στην πανηγυρική ετήσια συνεδρία απονομής των βραβείων της, τον συμπεριέλαβε στα δύο πολιτικά πρόσωπα που βράβευσε για το έτος 2006 (ο έτερος είναι ο Μανώλης Γλέζος), αναγνωρίζοντας την σημαντική πολιτική και κοινωνική του συμβολή μέσα από τους κοινωνικούς του αγώνες των τελευταίων 30 χρόνων, για την οικοδόμηση στην Ελλάδα ενός σύγχρονου αποφασιστικού και αποτελεσματικού κοινωνικού κράτους, για μια κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο .Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είναι παντρεμένος με την Βιολόγο- Μικροβιολόγο, ερευνήτρια του κέντρου "Δημόκριτος", Ελένη Κωτσοπούλου και έχει αποκτήσει δύο παιδιά την Κατερίνα και το Λευτέρη.

Τα είχαν βρει από πριν!

Μπορεί να προκάλεσε αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε χθες την άμεση παραίτηση του Μαρινάκη, όμως ο πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ τα είχε βρει από πριν με Γόντικα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Έκπληξη προκάλεσε σε όλους η… ησυχία που επικράτησε στο χθεσινό ΔΣ της Σούπερ Λιγκ. Από τη μία είναι λογικό, καθώς δεν έγινε επικύρωση της βαθμολογίας, κάτι που ζητούσαν οι περισσότερες ομάδες, ωστόσο από την άλλη είναι παράλογο, αφού πολλές ΠΑΕ ήταν αυτές που τις προηγούμενες ημέρες, επίσημα ή ανεπίσημα, είχαν κάνει λόγο για αποχώρηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της λίγκας.Μάλιστα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός το βράδυ του Σαββάτου είχαν βγάλει και σχετικές ανακοινώσεις, στις οποίες ζητούσαν την άμεση παραίτηση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού από τον προεδρικό θώκο της διοργανώτριας αρχής και τις οποίες μάλλον… ξέχασαν στο ΔΣ.Οι «κιτρινόμαυροι» δεν πήγαν καν στην Συμβούλιο, όπως έκανε και ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Δημήτρης Γόντικας, που «επέστρεψε» μετά από τέσσερις μήνες, άκουσε τον λόγο του Μαρινάκη και στην συνέχεια αποχώρησε ικανοποιημένος. Καμία ένταση και κανένα αίτημα για παραίτηση, όπως δήλωσε και ο ιδιόκτητης του Ολυμπιακού κατά την αναχώρηση του από την συνάντηση.Οι σημερινές πληροφορίες λοιπόν, αναφέρουν πως αυτή η εξέλιξη ήταν… συμφωνημένη. Πριν από το χθεσινό ΔΣ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε επικοινωνία με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων τους εξήγησε ότι θα παραιτηθεί μόλις επικυρωθεί η βαθμολογία, δηλαδή στις 11 Ιουλίου και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να φωνάζουν.

Έφοδος από το ΣΔΟΕ σε λογαριασμούς 22 υπόπτων

 


Στη λίστα, επώνυμοι παράγοντες, πρώην διαιτητές, ένας μάνατζερ κι ένας προπονητής
Διαπιστώνει περίεργες κινήσεις χρημάτων σε συνδυασμό με «παράνομες στοιχηματικές συναλλαγές»
Οι τραπεζικοί λογαριασμοί 22 υπόπτων μπήκαν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, που ανακάλυψε «περίεργες» κινήσεις χρημάτων και 'παράνομες στοιχηματικές συναλλαγές. Συγκεκριμένα υπάρχει πορισματική αναφορά των υπαλλήλων του Α' Τμήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Α' Υποδιεύθυνσης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Βαλαβάνη Κωνσταντίνου και Φτούλη Κωνσταντίνου, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά:
'Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας μας και μετά από ανώνυμη καταγγελία που έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου ΕΜΠ. 3602/29.09.2010 κατά του διαιτητή ποδοσφαίρου ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, ενεργοποιήθηκε σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα τόσο από αναζήτηση στοιχείων, όσα και από λοιπές πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας από άλλους φορείς, εκτός του ανωτέρω, επικεντρωθήκαμε σε μία λίστα ποδοσφαιρικών αγώνων για τους οποίους ήδη οι αρμόδιοι φορείς της UEFA τους είχαν κατατάξει ως ύποπτους για προσυνεννοημένα αποτελέσματα και αντικείμενα παράνομου στοιχηματισμού.Για τη διακρίβωση των ανωτέρω σχηματίσαμε τον κατάλογο των παραγόντων αλλά και των κυριότερων άμεσα συμμετεχόντων στους συγκεκριμένους αγώνες. Αυτοί είναι οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι και στελέχη των ποδοσφαιρικών ομάδων, προπονητές, διαιτητές, ποδοσφαιρικοί διαμεσολαβητές (μάνατζερ ομάδων-παικτών).Στη συνέχεια προβήκαμε στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των φυσικών προσώπων που διαλαμβάνονται στην έρευνά μας.Επίσης ζητήσαμε πληροφορίες για την κίνηση των πιστωτικών καρτών τους για τον εντοπισμό ύποπτων κινήσεων ποσών, αναφορικά με τη χρονική περίοδο διεξαγωγής των προς διερεύνηση ποδοσφαιρικών αγώνων, δηλαδή από το έτος 2008 μέχρι και σήμερα.Με την υποβολή της παρούσας μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι έχει συγκεντρωθεί ο αναμενόμενος όγκος δεδομένων σε ποσοστό 80% για τα άτομα που περιέχονταν στις πρώτες, χρονικά, αιτήσεις μας.Επεξεργαζόμαστε συνεχώς αυτά τα δεδομένα και καταβάλλεται προσπάθεια εντοπισμού παράνομων ή ύποπτων χρηματικών ροών και τέλος σύγκρισή τους με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις εισοδήματα.Η ως άνω επεξεργασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα, όμως είναι ήδη εφικτό να υποβάλλουμε ορισμένα στοιχεία τα οποία δημιουργούν υπόνοιες για πιθανή τέλεση αξιόποινων πράξεων. Για την πλήρη στοιχειοθέτησή τους απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία, αφού εκτός της χρεοπίστωσης μετρητών παρατηρείται και κίνηση ποσών με την έκδοση τραπεζικών επιταγών. Ακόμη δε παρατηρούνται κινήσεις χρηματικών ποσών μεταξύ προσώπων, που ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας και αξιολόγησής τους.
Αναλυτικά αναφέρουμε:
1) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι τραπεζικοί λογαριασμοί παρουσιάζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών ή και επιταγών.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Παράγοντας της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑΓια όλους τους ανωτέρω διενεργείται φορολογικός έλεγχος, με την έννοια ότι θα παραβληθούν τα ευρεθέντα τραπεζικά δεδομένα με αυτά που δηλώθηκαν στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν οι συναλλαγές που προκύπτουν είναι νόμιμες ή όχι. Ενδεικτικά όμως μπορεί ν' αναφερθεί ότ ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ δανειοδοτήθηκε με το ποσό του 1.000.000 ευρώ και παράλληλα χρεοπιστώνεται με σημαντικά ποσά, ενώ δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί το ληφθέν δάνειο.Επίσης σε προσωπικό λογαριασμό του ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ κατατίθενται χρήματα από την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και από τους συνδέσμους φιλάθλων της ίδιας ομάδας.Ο δε ΜΠΕΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ διαθέτει τραπεζική θυρίδα από το έτος 2009 στην ALPHA BANK, υποκατάστημα ΠΛ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ.Τέλος ο ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ όπως φαίνεται από σχετικό πινακίδιο πώλησης χρηματιστηριακής εταιρείας, κατείχε σημαντική μετοχική θέση στην εισηγμένη εταιρεία VIVERE, ιδιοκτησίας ΠΗΛΑΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ που είναι πρόεδρος της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ.2) Φυσικά πρόσωπα των οποίων η κίνηση των πιστωτικών τους καρτών εμφανίζουν παράνομο στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού, προφανώς μέσω διαδικτύου.
ΛΥΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Στέλεχος σήμερα της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ και παλαιότερα της ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ. Εμφανίζει συστηματικό στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού.ΚΥΡΟΥΒΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ: Στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣΣΦΗΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: Διαιτητής ποδοσφαίρου και διαιτήτευσε τον αγώνα ΚΕΡΚΥΡΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ, που θεωρείται από την UEFA ως ύποπτος. Το ίδιο χρονικό διάστημα διεξαγωγής του ως άνω αγώνα, εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ: Προπονητής ποδοσφαίρου και εμφανίζεται από την κίνηση της πιστωτικής του κάρτας ότι στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.3) Φυσικά πρόσωπα των οποίων οι κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών εμφανίζουν δοσοληψίες μεταξύ τους και ως εκ της ιδιότητάς τους, θα πρέπει να αναλυθούν ακόμη περισσότερο.ΧΑΛΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Συμμετέχει στην ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και δημιουργούνται υπόνοιες για κινήσεις χρηματικών ποσών που παρουσιάζουν δυσαρμονία με τα δηλωθέντα εισοδήματά του, ενώ παράλληλα εμφανίζει δοσοληψίες με τον διαμεσολαβητή παικτών και ομάδων ΤΡΑΥΛΟ ΑΓΓΕΛΟ και τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΜΠΕΟ ΑΧΙΛΛΕΑ.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: Πρόεδρος της ΠΑΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ και παρουσιάζει δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με δοσοληψίες με τον παράγοντα ποδοσφαίρου ΚΟΜΠΟΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ: Παράγοντας της ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα. Παρατηρούνται συναλλαγές με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΤΣΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟ. Ακόμη υπάρχουν συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ, με τον πρώην διαιτητή και συγχρόνως παράγοντα του διαιτητικού χώρου, ΣΠΑΘΑ ΙΩΑΝΝΗ, που είναι ο πατέρας του νυν διαιτητή, ΣΠΑΘΑ ΗΛΙΑ. Σημειωτέον ότι ο ως άνω ΣΠΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ συμμετείχε σε ανώνυμη εταιρεία ως μέτοχος και μέλος του ΔΣ αυτής με τον ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΘΩΜΑ και η οποία δεν δραστηριοποιείται πλέον από το έτος 2008.Εκτός των προαναφερθέντων αναφέρουμε ότι στην υπηρεσία μας εισήλθε πληροφοριακό δελτίο, που κοινοποιήθηκε με το έγγραφο Σ.Δ.Ο.Ε./Κ.Υ/Δ3 ΕΜΠ. 11843/30.05.2011. Στο πληροφοριακό αυτό δελτίο καταγγέλλονται οι αδελφοί και συνεταίροι ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ως και ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ υιός του ΓΑΒΡΙΗΛ για στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία.Λόγω της παραγοντικής τους ιδιότητας στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, βρίσκονται στη λίστα των ερευνώμενων φυσικών προσώπων και ήδη έχουν ληφθεί τα πρώτα στοιχεία από το διατραπεζικό σύστημα.Από την πρώτη αξιολόγηση αυτών προκύπτει έντονη κίνηση χρηματικών ποσών, για την οποία απαιτείται περαιτέρω επεξεργασία.Σημαντικό δε στοιχείο αποτελεί το γεγονός, ότι όπως προκύπτει από την κίνηση πιστωτικής κάρτας του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ, τη χρονική περίοδο που ερευνώνται ως ύποπτοι αγώνες της ποδοσφαιρικής τους ομάδας, εμφανίζονται πράξεις στοιχηματισμού με εταιρείες του εξωτερικού.Δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η λήψη των αιτη28θέντων στοιχείων, τόσο για τους ανωτέρω όσο και για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα που είναι υπό έρευνα, μετά την λήψη αυτών και την πλήρη επεξεργασία και αξιολόγησή τους, θα υποβληθεί συμπληρωματική πορισματική αναφορά."

ΣΤΗΝ ΑΕΚ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Παίρνει «Dimi» η ΑΕΚ
Μια… ανάσα από την απόκτηση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου της Κέρκυρας, βρίσκεται η ΑΕΚ..Με την αποχώρηση του Σεμπάστιαν Σαχά να είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη, η ΑΕΚ βρίσκεται στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του και σύμφωνα με την «Εξέδρα» τον έχει βρει στο πρόσωπο του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου.
Ο 33χρονος τερματοφύλακας που την φετινή χρονιά πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τους «Φαίακες», φαίνεται πως είναι ο «εκλεκτός» για να αντικαταστήσει το κενό του «Κινέζου».Μάλιστα, ο παίκτης εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ οι απαιτήσεις του δεν είναι απαγορευτικές για την ΑΕΚ, καθώς το κασέ του δεν ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ.Παράλληλα, ανάλογες είναι οι απαιτήσεις και της Κέρκυρας, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το γεγονός να ζητήσει και κάποιον παίκτη με την μορφή δανεισμού από την ΑΕΚ.