Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Έτος Καβάφη το 2013

«Έτος Κ.Π. Καβάφη» ανακήρυξε το 2013 το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΠΑ), τιμώντας την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα Αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη. Ταυτόχρονα συστήθηκε Επιστημονική – Οργανωτική Επιτροπή, με πρόεδρο τον Νάσο Βαγενά, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ποιητή, δοκιμιογράφο και κριτικό, η οποία απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση σε πολιτιστικούς φορείς, πανεπιστημιακά τμήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να υποβάλουν αιτήσεις για εκδηλώσεις στο πλαίσιο του έτους Καβάφη.
Η Επιτροπή αφού ολοκλήρωσε το έργο της και αξιολόγησε τις προτάσεις, πρότεινε 45 εκδηλώσεις για το 2013, οι οποίες θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα, την Αλεξάνδρεια, το Παρίσι, την Ιταλία, την Αγγλία και σε άλλες χώρες.
Παράλληλα, προγραμματίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO ειδική εκδήλωση στο Παρίσι στην έδρα της UNESCO, για να τιμηθεί ο μεγάλος Έλληνας ποιητής.
Επίσης, στη 10η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Μαΐου, θα υπάρχει θεματικό περίπτερο το οποίο σχεδιάστηκε για τον Αλεξανδρινό ποιητή Κ.Π. Καβάφη στο πλαίσιο ειδικού αφιερώματος που έχει προγραμματιστεί. Για τις ανάγκες του αφιερώματος αυτού έχει κληθεί ο Δρ Χάμντι Ιμπραχήμ, πρ. αντιπρύτανης του Πανεπιστήμιου του Καΐρου και βραβευμένος με το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Οι μεταφράσεις του Κων/νου Καβάφη στην αραβική γλώσσα».
Τέλος, με την ενθάρρυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού θα οργανωθούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου αυτής, με πρωτοβουλία πολιτών και πολιτιστικών φορέων.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο «τίγρης» είναι σίγουρος

 
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίζεται βέβαιος πως θα προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η σιγουριά του αυτή δεν βασίζεται μόνο στη δική του αποφασιστικότητα να προχωρήσει ένα… πονεμένο ζήτημα για το σύλλογο, αλλά και στην τεράστια στήριξη που έχει βρει από οικονομικά επιφανείς και όχι μόνο φίλους της ομάδας, όπως και από το γεγονός ότι όλες οι αρμόδιες αρχές, από το Δήμο μέχρι και την κυβέρνηση, δείχνουν έτοιμες να διευκολύνουν το έργο του. Το κόστος ανέγερσης του γηπέδου υπολογίζεται στα 50-60 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων θα μπουν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και το τιμ που τον πλαισιώνει, όπως και από την κατασκευάστρια εταιρεία, ενώ η απόσβεση θα γίνει σταδιακά όχι μόνο από τα εισιτήρια, αλλά και από τις ήπιες εμπορικές χρήσεις, πιθανώς και από την παραχώρηση του ονόματος του γηπέδου σε κάποια εταιρεία για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όπως συμβαίνει κατά κόρον στην Ευρώπη και γήπεδα όπως το «Etihad» της Σίτι, το «Emirates» της Άρσεναλ ή η «Allianz Arena» της Μπάγερν).
Αναμονή για το αγωνιστικό
Ενώ οι διαδικασίες για το γήπεδο προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, δεν συμβαίνει το ίδιο και για το αγωνιστικό κομμάτι. Ο λόγος δεν είναι πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θέλει να ασχοληθεί. Κάθε άλλο… Απλώς αναγκαστικά τηρεί στάση αναμονής, όπως κι όλοι, μιας και το μαχαίρι και το καρπούζι ανήκει στους μετόχους για να αποφασίσουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται η ομάδα και τι θα συμβεί την επόμενη μέρα. Η γενική συνέλευση της ΠΑΕ έχει προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου, αλλά η διοίκηση είναι υπό παραίτηση, μέχρι στιγμής ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς παραμένει άφαντος και οι Supporters τηρούν στάση αναμονής.
Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, από τη στιγμή που το σενάριο της πτώχευσης και της συμμετοχής στην τρίτη κατηγορία φαντάζει το πιο πιθανό, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα της ομάδας. Όμως σε πρώτη φάση ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν φαίνεται διατεθειμένος να διεκδικήσει την προεδρία της, όπως συνέβη το 2005. Απλώς θα επιδιώξει και πιθανότατα θα έχει τη στήριξη της νέας διοίκησης που θα προκύψει από τις εκλογές Ιουνίου.Πηγή: sport-fm.gr

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΤΣΕΧΟΣ ΣΜΕΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ...

Μέχρι αύριο Μεγάλη Τετάρτη έχει περιθώριο η Emma Delta Ltd για να καταθέσει τη βελτιωμένη της προσφορά για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ...
Η υποβολή ενδιαφέροντος θα γίνει το μεσημέρι, όπως έχει προγραμματιστεί.
Στις τάξεις του ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί αισιοδοξία, η οποία υπογραμμίζεται από τη σημερινή άφιξη του βασικού μετόχου στην Emma Delta στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής" ο κ. Γίρι Σμετς θα έχει επαφές στην Ελλάδα, τόσο σε πολιτικό επίπεδο, όσο και με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Πληροφορίες έφεραν τον κ. Σμεκ να έχει επαφές και με το Μέγαρο Μαξίμου.
Με αυτά τα δεδομένα, στελέχη της αγοράς εκφράζουν την αιδιοσοξία ότι η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα έχουν τη συμφωνία που επιζητούν ότι το τίμημα θα είναι ίσο με εκέινο που έχει ορίσει ο ανεξάρτητος αποτιμητής του Ταμείου Duff & Phelps.
Η τελευταία έχει ορίσει ως δίκαιο αντίτιμο για το 33% του ΟΠΑΠ τα 650 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική προσφορά της Emma Delta ήταν 622 εκατ. ευρώ.
Πηγή : newmoney.gr


«Μην ξοδεύετε τσάμπα τη ζωή σας σε άχρηστα πράγματα, κάντε αυτά που ονειρεύεστε»


 
 
Την τελευταία της πνοή άφησε τη Μεγάλη Δευτέρα, στο Αττικό Νοσοκομείο, η 23χρονη Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ, που έπασχε από το λέμφωμα Χότσκινς. Στο φως της δημοσιότητας ήλθε μήνυμα που είχε αναρτήσει η ίδια στο Facebook την 1η Φεβρουαρίου.
«Στη ζωή του κάθε ανθρώπου έρχονται κάποιες στιγμές, σε άλλους πιο εύκολες και σε άλλους πιο δύσκολες! Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα δικό μου θέμα που έχω εδώ και αρκετό καιρό… Γιατί τώρα; Γιατί κάποια πράγματα είναι τόσο προσωπικά και δικά σου, που είναι δύσκολο να τα μοιραστείς με όλους. Και ειδικά για μένα που ήμουν μια αθλήτρια του επιπέδου που ήμουν, ακόμα πιο δύσκολο. Γιατί κάπου δεν θες να το παραδεχθείς.
Το να είσαι άρρωστος δεν είναι ντροπή και κακό να το λες, δεν το επέλεξα, απλά με βρήκε και με αυτή μου την κίνηση εύχομαι να βοηθήσω και άλλα άτομα να εκδηλώσουν το πρόβλημα τους και να το μοιραστούν. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές, όμως εύχομαι για τα καλύτερα! Εδώ που βρίσκομαι δεν μπορώ να μπαίνω συνέχεια στο ίντερνετ.
Ο,τι γράφω δεν το γράφω για λύπηση προς τον εαυτό μου, αλλά για να δείξω πως στη ζωή όλα μπορούν να συμβούν. Γι” αυτό μην την ξοδεύετε τσάμπα και σε άχρηστα πράγματα, κάντε όλα αυτά που ονειρεύεστε χωρίς να αφήσετε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Ο δρόμος για την νίκη του καρκίνου τελικά διαπίστωσα πως δεν είναι εύκολος.
Όμως συνεχίζω τον αγώνα μου… Ευχαριστώ»!
Η Μαριάννα Ζαχαριάδη είχε καταφέρει να φτάσει έως και τη δεύτερη θέση του βάθρου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα, όπου και πέτυχε νέο παγκύπριο ρεκόρ με επίδοση 4,45 μέτρα, πριν ακόμα την καταβάλει η σοβαρή ασθένεια.

Το έχει ξανακάνει η Ρεάλ


 
 
Υπόθεση «3-0» παίζεται τις τελευταίες μέρες στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα προσπαθήσει σήμερα να κάνει τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στη Ντόρτμουντ. Οι «μερένχες» έχουν δώσει 23 αγώνες μέσα στην έδρα τους με γερμανικές ομάδες στην Ευρώπη, έχοντας πετύχει 17 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Μάλιστα, έχουν σημειώσει 51 γκολ και έχουν δεχθεί 21 τέρματα.
Από αυτές τις 17 νίκες της «βασίλισσας» μόνο τρεις εξυπηρετούν απόψε ως επιχειρηματικό μέσο της ομάδας του Ζοσέ Μουρίνιο για να επικρατήσουν της Μπορούσια και να προκριθεί εκείνη στον τελικό του Champions League.
Το 4-0 κόντρα στην Γκλάντμπαχ στις 11 Δεκεμβρίου 1985, το 5-1 απέναντι στην Κολωνία στις 30 Απριλίου 1986 και το 3-0 με την Λεβερκούζεν στις 18 Μαρτίου 1998.
Ας δούμε τους αγώνες, τους οποίους θα μπορούσε να δείξει κάλλιστα ο πορτογάλος τεχνικός στους ποδοσφαιριστές του, ώστε να τους ντοπάρει εν όψει του σημερινού ματς.
Με την Γκλάντμπαχ…
Με την Κολωνία…
Με τη Μπάγερ…
Πηγή: sport-fm.gr


Φεύγει από τη Λάρισα ο Πηλαδάκης


 
 
Την απόφαση να αποχωρήσει από την Λάρισα έχει λάβει ο Κώστας Πηλαδάκης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η τοπική εφημερίδα «Ελευθερία». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο πρόεδρος των «βυσσινί» συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας με τον γενικό αρχηγό της ομάδας, Μίμη Τσακμακίδη, με τον οποίο συζήτησε για τη συνέχεια της Football League.
Ωστόσο, εκεί φαίνεται ότι πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις όσον αφορά το δικό του μέλλον στον σύλλογο.
Η πρώτη αφορά την συμμετοχή της ομάδας στη διαδικασία των πλέι οφ, όπου θα προσπαθήσει να κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Η δεύτερη, όμως, έχει να κάνει με την αποχώρησή του από την ομάδα, αφού παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ύβρεις που ακούει από μερίδα οπαδών του συλλόγου της Θεσσαλίας.
«Δεν υπάρχει λόγος να μένω εκεί που δεν με θέλουν», φέρεται να είπε ο κ. Πηλαδάκης, ενώ σίγουρα αισθάνεται πίκρα που ξεχάστηκαν ό,τι έκανε στα δέκα περίπου χρόνια που έχει στην ομάδα με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.
Μάλιστα, η αποχώρησή του μοιάζει οριστική και χαρακτηρίζει λάθος την παραμονή του στη Λάρισα, η οποία του κόστισε 548.000 ευρώ.
Από εκεί και πέρα, θα αναλάβει τις υποχρεώσεις στο δημόσιο για να μην έχει ο ίδιος προβλήματα ενώ θα προτείνει τη λύση του Πρωτοδικείου χωρίς ο ίδιος να συμβάλλει οικονομικά στον σύλλογο.
Όσον αφορά την τύχη του «AEL FC Arena», δεν αποκλείεται να κλείσει για διαφόρους λόγους!
Πηγή: sport-fm.gr

Η τραγική ιστορία του Αλέξη Γκόλφη, του Ελληνα που υποδύθηκε τον Χριστό [εικόνες]


Η σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» ήταν σταθμός στην ελληνική τηλεόραση και  ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. 

Η σειρά προβλήθηκε το 1975- 1976. Η σκηνοθεσία ήταν του Βασίλη Γεωργιάδη και πρωταγωνιστούσαν οι  Αλέξης Γκόλφης, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Γεωργία Βασιλειάδου και πολλοί άλλοι.
Αξίζει όμως να σταθούμε στον Αλέξη Γκόλφη, τον ηθοποιό που έπαιξε τον ρόλο  του
Μανωλιού-Χριστού.
Ο Αλέξης Γκόλφης γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1948. Ξεκίνησε το 1973 να  παίζει μικρούς ρόλους στην τηλεόραση με την καθοδήγηση του Βασίλη  Γεωργιάδη. Το 1975 υποδύθηκε τον Μανωλιό-Χριστό στην επιτυχημένη σειρά «Ο  Χριστός ξανασταυρώνεται» και η ζωή του άλλαξε σε μια νύχτα.
Όλη η Ελλάδα τον κάνει είδωλο, τον προσκυνούν του φιλούν τα χέρια και τα  πόδια. Παίρνει χιλιάδες γράμματα λατρείας για το πρόσωπο του, αλλά και  συμπάθειας για την εξέλιξη της σειράς, όπως τον αφορισμό που δέχεται από τον  παπά-Γρηγόρη (Λυκούργο Καλλέργη). Ακόμα και ξόρκια δεχόταν για τα δεινά που  τραβούσε σαν ήρωας της σειράς. Ο ρόλος αυτός τον σημάδεψε και τον ακολούθησε  σε όλη τη ζωή του. Ταυτίστηκε μαζί του. 
Χάθηκε μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας. 
Έμπλεξε με ναρκωτικά και ζούσε σαν ρακοσυλλέκτης. Eφυγε το 2007 άστεγος και  μόνος σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κάπου στην πλατεία Κολιάτσου. Για 2 μήνες  έμεινε στο νεκροτομείο μια και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Η κηδεία του  έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ. Eμεινε όμως στο ελληνικό τηλεοπτικό πάνθεον ως ο  μόνος Έλληνας ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Χριστό και μάλιστα με τεράστια  επιτυχία.
iefimerida.gr

Τα ζώδια της Τρίτης 30 Απριλίου



Κριός

Αρχίζει μια καλύτερη περίοδος προκειμένου να προβληθείτε στον εργασιακό σας χώρο. Μείνετε
απλά στο σχεδιασμό των κινήσεων σας και συλλέξτε περισσότερες πληροφορίες για αυτά που θέλετε. Ο ερωτικός τομέας υπόσχετε τα καλύτερα αυτήν την περίοδο, διατηρώντας την ψυχολογία σας και την ακτινοβολία σας σε υψηλά επίπεδα. Προσέξτε μήπως το άγχος σας, γίνει αιτία για να δημιουργηθούν εντάσεις με τον ερωτικό σας σύντροφο. Στα οικονομικά σας θα σημιεωθεί μια αύξηση των εσόδων σας και θα κινηθείτε πιο άνετα αυτή τη περίοδο.



Ταύρος

Έχετε ιδιαίτερες σημαντικές ικανότητες πάνω στη δουλειά σας και θα πρέπει πάντα να φροντίζετε να τις δείχνετε. Ίσως νιώσετε ότι βρίσκετε σε αδιέξοδο καθώς κάποιες αλλαγές δείχνουν αναπόφευκτες και θα αναζητήσετε μια μεγαλύτερη εξασφάλιση, και σταθερότητα, όπου εσείς θα θέτετε τους όρους σας. Ξεκαθαρίσματα σε πρόσωπα και πράγματα σας επιφυλάσσει αυτή η περίοδος. Οι εντάσεις δεν οδηγούν πουθενά.



Δίδυμοι

Διανύετε μια από τις πιο δυναμικές περιόδους της χρονιάς. Θα βιώσετε αναστατώσεις και μπερδέματα στο οικογενειακό σας περιβάλλον, γι΄ αυτό προσέξτε τις υποσχέσεις που θα δώσετε γιατί θα πρέπει να τις τήρησετε κιόλας. Μην κάνετε καινούργια ανοίγματα γιατί δεν ευνοείστε. Οι ελεύθεροι αιφνίδιες θετικές αλλαγές θα παρουσιαστούν στα ερωτικά σας που θα σας ανεβάσουν την διάθεση και την ψυχολογία σας. Προσοχή στην υπερκόπωση, διαθέστε χρόνο για ξεκούραση.



Καρκίνος

Έντονη επαγγελματική δραστηριότητα προβλέπεται για εσάς αυτό το διάστημα. Μάθετε να κάνετε υπομονή και αποφύγετε βεβιασμένες κινήσεις. Οι ελεύθεροι, θα νιώσετε την ανάγκη να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα, αλλά οι άνθρωποι που θα γνωρίσετε δεν θα σας ενθουσιάσουν και τόσο.... Στα οικονομικά θα υπάρξουν ευκαιρίες για να αυξήσετε το εισόδημα σας και θα πάρετε τα πάνω σας. Φροντίσετε να είσετε ρεαλιστές και βάλτε στόχους που μπορείτε να τους φτάσετε και να τους πετύχετε.



Λέων

Θα επανεξετάσετε τα σχέδια σας και θα τα αναπροσαρμόσετε σύμφωνα με τα καινούργια δεδομένα που υπάρχουν στη ζωή σας. Κάποιοι από εσάς δεν αποκλείετε να κάνετε κάποια έξοδα στον χώρο του σπιτιού. Μπορείτε τώρα να βάλετε νέους στόχους ενώ δημιουργούνται και οι κατάλληλες συνθήκες για να προωθήσετε επαγγελματικές υποθέσεις οι οποίες είχαν καθυστερήσει. Στη δουλειά σας, θα πρέπει να καταλάβετε ότι τα καλά αποτελέσματα δεν έρχονται, αν δεν καταβάλετε τις ανάλογες προσπάθειες. Στον οικονομικό σας τομέα, θα χρειαστεί να κάνετε περικοπές στα σχέδια σας, γιατί τα έσοδα σας θα είναι μειωμένα αυτές τις ημέρες.



Παρθένος

Εντάσεις ανατροπές και γενικά δυσκολίες, είχατε βιώσει αρκετοί από εσάς το προηγούμενο διάστημα στον επαγγελματικό τομέα. Να είσαστε πιο πειθαρχημένοι και πιο συγκροτημένοι, γιατί θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες και δεν θα πρέπει να λυγίσετε αντιθέτως να κινηθείτε δυναμικά για να τις ξεπεράσετε. Παράλληλα, οργανώστε μια κοντινή έκδρομη με το ταίρι σας, για να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Προσπαθήστε να μην αφήσετε εκκρεμότητες. Συζητήσετε με καλή διάθεση.



Ζυγός

Κινηθείτε συντηρητικά και αφήστε τα όποια νέα ξεκινήματα για αργότερα. Οι αδέσμευτοι έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ερωτικές περιπέτειες ενώ οι δεσμευμένοι θα πρέπει να προσέχετε για τυχόν εντάσεις και παρεξηγήσεις. Όσοι επιμείνετε όμως στους στόχους σας θα έχετε καλά αποτελέσματα έως και αξιόλογες ευκαιρίες. Στα αισθηματικά σας εσείς που έχετε μακροχρόνιες σχέσεις ο σύντροφος σας θα σας εκφράσει τα παράπονα του γιατί το τελευταίο καιρό τον παραμελείτε. Στον αισθηματικό σας τομέα, οι δεσμευμένοι του ζωδίου ορισμένες καταστάσεις που θα συμβούν θα σας κάνουν να κοιτάξτε βαθιά μέσα σας και να αλλάξετε τον τρόπο που σκεφτόσασταν μέχρι στιγμής.



Σκορπιός

Προωθήστε τα σχέδια σας και να θυμάστε πως οφείλετε στον εαυτό σας να βρείτε χρόνο για ξεκούραση. Στα οικονομικά σας φτιάξτε ένα πρόγραμμα με τα έσοδα και τα έξοδα σας για να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού και να μην χαλάσετε τις ισορροπίες που με τόσο κόπο έχετε φτιάξει. Στον ερωτικό τομέα τα πράγματα δεν δείχνουν προς το παρόν να βελτιώνονται. Σχέδια για το μέλλον θα ευνοηθούν.



Τοξότης

Θα έχετε πολλές κατακτήσεις αυτή την περίοδο και η διάθεση σας θα ανέβει κατακόρυφα. Κατά μια έννοια είστε οι πρωταγωνιστές του πλανητικού σκηνικού που διαμορφώνεται αυτήν την περίοδο. Μπορείτε να κάνετε κάποια σταθερά βήματα στα επαγγελματικά. Στην καθημερινότητά σας οι ρυθμοί θα εξακολουθήσουν να είναι έντονοι και αυτό αρκετές φορές θα σας δημιουργεί εκνευρισμό. Στον οικονομικό σας τομέα, προμηνύονται καινούργια ξεκινήματα που θα σας αποφέρουν μακροχρόνια οφέλη.



Αιγόκερως

Ερωτική διάθεση και ευχάριστο κλίμα διαμορφώνετε για εσάς στα μέσα της εβδομάδος και μπορείτε να περάσετε ευχάριστες στιγμές με τον ερωτικό σας σύντροφο και τα παιδιά. Κάποια θέματα οικονομικής φύσεως, φαίνεται ότι σας απασχολούν ιδιαιτέρα αυτήν την περίοδο. Οι σχέσεις με τον ερωτικό σύντροφο και τα παιδιά προβλέπονται ευχάριστες. Πολύ πιθανόν να αποκαλυφθούν και γεγονότα ή κινήσεις που έχουν γίνει πίσω από την πλάτη σας από κοντινά σας πρόσωπα ή συνεργάτες. Στην ερωτική σας ζωή, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και αναμένετε να βιώσετε όμορφες ρομαντικές στιγμές με το ταίρι σας.



Υδροχόος

Μην αφήσετε να σας επηρεάσουν τρίτα πρόσωπα όσον αφορά το κλείσιμο συμφωνιών. Μπορεί σε εργασιακό επίπεδο οι εξελίξεις να μην τρέχουν όπως εσείς θα θέλατε αλλά μην απογοητεύεστε τα πράγματα θα βελτιωθούν σύντομα και θα πρέπει να είστε έτοιμοι για να κερδίσετε το χαμένο έδαφος. Ο ερωτικός τομέας συνδράμει σε αυτήν την κατεύθυνση προκειμένου να περάσετε ευχάριστες στιγμές με τον ερωτικό σας σύντροφο. Σχέσεις και συνεργασίες έρχονται στο προσκήνιο αυτήν την εβδομάδα. Το πλανητικό σύστημα που επικρατεί θα σας φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα σας.



Ιχθείς

Είναι κατάλληλη περίοδος, ώστε να κάνετε πετυχημένους συνδυασμούς και να κλείσετε συμφωνίες που θα σας αποφέρουν μακροχρόνια οφέλη. Θα πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί με τις επιλογές των ανθρώπων που θα κάνετε, ιδιαίτερα στο εργασιακό σας χώρο. Ο επαγγελματικός τομέας μετά από μια μεγάλη περίοδο έντονης στασιμότητας και άγχους, επιτέλους αρχίζει να ισορροπεί. Παρόλα τα προβλήματα και τις τυχόν εντάσεις που ενδεχομένως να περνάτε, αυτό το διάστημα θα αποτελεί μια όαση ανακούφισης. Στη δουλειά σας δεχθείτε τις αλλαγές που θα γίνουν και μην εναντιωθείτε αντιθέτως προσπαθήστε να προσαρμοστείτε στις νέες συνθήκες που θα δημιουργηθούν στη ζωή σας.Πηγή: zodia123.gr

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΕΠΟΝΗΣ-ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ------------------------------------------------------------------------------Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΘΗΛΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ. Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ 115 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!! ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΑΚΕΣ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ...

... Ο ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ''ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ''...
 Μετά βίας μπορούν συγκρατήσουν τα αισθήματά τους πλέον οι δύο βασικές αντιμαχόμενες πλευρές στο ΠΑΣΟΚ, γύρω από την αβυσσαλέα μαύρη τρύπα «βάθους» 115 εκατ. ευρώ στα οικονομικά του κόμματος: Βενιζελικοί και παπανδρεϊκοί βρίσκονται...
τις τελευταίες ημέρες στα χαρακώματα, με αφορμή τις απίστευτες αποκαλύψεις για τις σπατάλες της περιόδου 2004-2009 και η ρήξη μοιάζει αναπόφευκτη, εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος και ο προκάτοχός του Γιώργος Παπανδρέου συνεννοήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας να τηλεφωνηθούν το πρωί της Τρίτης και να κανονίσουν ένα ραντεβού μέχρι το μεσημέρι για να τα πουν κατ’ ιδίαν.

Παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες να υπάρξει ένα μορατόριουμ, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ηρεμήσουν τα πνεύματα, ακόμη και μετά τη συνάντηση, η οποία πιθανόν γίνεται και για να τηρηθούν κάποια προσχήματα.

Η αγωνία για την ανάγκη να βρεθεί μία λύση, ώστε να μην γίνει η κατάσταση ανεξέλεγκτη προέρχεται και από τις δύο πλευρές, κυρίως όμως από εκείνη του κ. Παπανδρέου. Η πρώην ηγετική ομάδα δεν κρύβει τη δυσφορία της, αλλά και την ανησυχία της για την τροπή, που έχουν λάβει τα πράγματα: Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται για πολυτελείς δαπάνες και για ένα προκλητικό κομματικό βίο επί σειρά ετών, κινδυνεύουν να τινάξουν στον αέρα το όποιο κύρος διατηρεί ακόμη ο κ. Παπανδρέου στις τάξεις των πιστών του κόμματος, ενώ πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξει και εμπλοκή της δικαιοσύνης.

Από την άλλη ο κ. Βενιζέλος δεν κρύβει την αγανάκτησή του για τις κινήσεις αμφισβήτησης, πολλές από τις οποίες χρεώνονται απευθείας στον πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό κύκλο. Ο πρόεδρος του κόμματος είναι εξοργισμένος για παράδειγμα με την λεγόμενη «κίνηση των 75», την οποία αποτελούν παραδοσιακοί παπανδρεϊκοί, με σκοπό να ασκήσουν κριτική στα πεπραγμένα της τωρινής ηγεσίας.

Είναι τόσο ασυγκράτητη η δυσφορία και ο εκνευρισμός του κ. Βενιζέλου με τη στάση των παπανδρεϊκών, που το απόγευμα της Κυριακής δεν δίστασε να εισβάλει σχεδόν στο γραφείο της στενής συνεργάτιδος του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνας Βάρτζελη στη Βουλή, όταν διαπίστωσε ότι εκεί βρισκόταν και συζητούσε μαζί της αμέριμνος ο αποχωρήσας βουλευτής από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος έχει ασκήσει έντονη προσωπική κριτική στον πρόεδρο του κόμματος! Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι πολλοί στο πάλαι ποτέ παπανδρεϊκό στρατόπεδο τον υπονομεύουν, ου μην και εργάζονται για την αποτυχία του.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχεται και εισηγήσεις να χαμηλώσει τους τόνους για τα οικονομικά του κόμματος, καθώς η ανακίνηση του θέματος μπορεί να προκαλέσει, λένε, φθορά και κόστος και για τη σημερινή ηγεσία. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βενιζέλος δεν θέλει να φανεί ότι διακατέχεται από κάποιο είδος ρεβανσισμού και γι’ αυτό θα επαναφέρει στο προσκήνιο παλαιότερες προτάσεις του για τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, καλώντας και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν ό,τι κάνει και ο ίδιος με τα του Κινήματος. Να γίνει σε όλα τα κόμματα δηλαδή έλεγχος και δημοσιοποίηση των στοιχείων και να καθοριστούν κανόνες για την ορθή και διάφανη διαχείριση των κονδυλίων, που λαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΛΕΦΤΕΣ… «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ! ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Σύμφωνα με καταγγελία  ύποπτα τηλέφωνα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τα περιουσιακά μας στοιχεία....

Αν κάποιος σας καλέσει από οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας από 375, ή 371, κάνοντας ένα ''κουδούνισμα" και μετά το κλείσουν, αφήνοντας έτσι μια αναπάντητη κλήση ή μήνυμα ΠΡΟΣΟΧΗ‼!

Αν καλέσετε μετά ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση θα χρεωθείτε 11.79 ή 23.57 και μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 δευτερόλεπτα.

Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν να τα αντιγράψουν πάρα πολύ εύκολα.

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .

371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία ...

Μην απαντήσετε ή μην καλέσετε πίσω.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας "πλησιάζουν" ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο). Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία :

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ)

Οι δράστες επιλέγουν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους, για τους οποίους πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών ή των εγγονιών τους.

Τους προσεγγίζουν «δήθεν» ως απεσταλμένοι των συγγενών τους και με το πρόσχημα άμεσης και επείγουσας ανάγκης χρημάτων, επιδιώκουν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Η προσέγγιση συνήθως γίνεται κατά την έξοδο ή λίγο πριν την είσοδο στην κατοικία τους, έξω από Τράπεζες ή εμπορικά καταστήματα κ.λπ.

Οι τεχνικές, που χρησιμοποιούν οι δράστες για να πείσουν τους ηλικιωμένους να τους δώσουν τα χρήματα για λογαριασμό των οικείων τους, είναι ο αιφνιδιασμός και η παρουσίαση μιας αληθοφανούς οικονομικής ανάγκης που πρέπει να ικανοποιηθεί χωρίς αναβολή. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και με την αναφορά σε συγγενικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικειότητα, επιδιώκουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και να μην αφήσουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι δράστες για να ισχυροποιήσουν τα επιχειρήματά τους, προσποιούνται πως τηλεφωνούν στα οικεία πρόσωπα για να επιβεβαιώσουν την οικονομική ανάγκη, πλην όμως οι ηλικιωμένοι μέσα στην αναστάτωση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι συνομιλούν με συνεργούς των δραστών και όχι με τους συγγενείς τους.

Οι λόγοι που επικαλούνται οι δράστες για να αποσπάσουν χρήματα είναι συνήθως η εξόφληση ενός χρέους, η πληρωμή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, η αγορά ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λπ., για λογαριασμό «δήθεν» συγγενικών προσώπων.

Τα χρηματικά ποσά, που ζητούν οι δράστες κυμαίνονται από μερικές εκατοντάδες έως αρκετές χιλιάδες Ευρώ, ποσά τα οποία μεταβάλλονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τη δεκτικότητα και ευπιστία των ηλικιωμένων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο παρελθόν δράστες έχουν μεταφέρει με αυτοκίνητο ηλικιωμένους ακόμα και σε Τράπεζες, προκειμένου να αναλάβουν μεγάλα χρηματικά ποσά και να τους τα παραδώσουν.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι δράστες επιλέγουν συνήθως ηλικιωμένους και πληροφορούνται με οποιανδήποτε τρόπο τα στοιχεία ταυτότητας τόσο των ιδίων, όσο και προσφιλών συγγενικών τους προσώπων, συνήθως των παιδιών τους.

Ακολούθως, επικοινωνούν τηλεφωνικώς μαζί τους κυρίως τις νυχτερινές ώρες (συνήθως μετά τα μεσάνυχτα) και εκμεταλλευόμενοι την αναστάτωση που προκαλείται, τους αναγγέλλουν ότι ένας στενός συγγενής τους (π.χ. γιος, κόρη, γαμπρός ή νύφη) εισήχθη εσπευσμένα σε κάποιο νοσοκομείο, λόγω τροχαίου ατυχήματος ή κάποιου άλλου εκτάκτου λόγου και απαιτούν χρήματα για να γίνει άμεσα κάποια ιατρική πράξη, συνήθως χειρουργική επέμβαση.

Οι δράστες ζητούν από τους ηλικιωμένους να μεταβούν αμέσως σε συγκεκριμένο σημείο (που νωρίτερα οι ίδιοι έχουν επιλέξει ως κατάλληλο, συνήθως κοντά στο σπίτι τους), όπου τους «αναμένει» άνθρωπος του νοσοκομείου π.χ. ένας νοσηλευτής ή υπάλληλος του ΕΚΑΒ, για να παραλάβει τα χρήματα και να τα παραδώσει το ταχύτερο δυνατό στους γιατρούς.

Οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν συνήθως την ίδια τηλεφωνική συσκευή στην οποία δέχθηκαν την κλήση για να καλέσουν στο κινητό τηλέφωνο το συγγενικό τους πρόσωπο, που «δήθεν» νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Όμως, μέσα στη σύγχυση τους δεν αντιλαμβάνονται ότι η «γραμμή» είναι ακόμη ανοιχτή με τους δράστες, οι οποίοι δεν τερμάτισαν την προηγούμενη κλήση. Οι δράστες προσποιούνται ότι απαντούν στην κλήση των θυμάτων και «επιβεβαιώνουν» την άσχημη είδηση, παριστάνοντας για παράδειγμα κάποιον τραυματιοφορέα που κρατάει το κινητό του νοσηλευόμενου.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Η ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΤΙΜΗ

Οι δράστες εμφανίζονται συνήθως ως δικηγόροι Τραπεζών, οι οποίες προτίθενται να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό κατασχεμένων ακινήτων και αυτοκινήτων. Με τη χρήση πλαστών εγγράφων και συνήθως με το πρόσχημα ότι οι ίδιοι ελέγχουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών, πείθουν ότι μπορούν να μεσολαβήσουν στην κατακύρωση του πλειστηριαζόμενου αντικειμένου σε πολύ χαμηλή τιμή και αποσπούν έτσι μεγάλα χρηματικά ποσά.

Έχει παρατηρηθεί ότι μέλη αυτών των εγκληματικών ομάδων για να γίνονται περισσότερο πιστευτοί μισθώνουν πολυτελή διαμερίσματα και ακριβά αυτοκίνητα, προκειμένου να τα παρουσιάζουν ως προοριζόμενα για εκποίηση από τις Τράπεζες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι οι δράστες «αλιεύουν» υποψήφιους συναλλασσόμενους, ακόμα και μέσα από τον κύκλο γνωριμιών άλλων ατόμων που έχουν εξαπατήσει, πριν αυτά αντιληφθούν την απάτη.

ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΜ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ)

Οι δράστες προσεγγίζουν ένα άτομο τη στιγμή που πραγματοποιεί συναλλαγή σε ΑΤΜ και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί υποκλέπτουν οπτικά το «ΡΙΝ» κατά την πληκτρολόγησή του, ενώ στη συνέχεια περιμένουν να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Τη στιγμή της εξόδου της κάρτας από το ΑΤΜ ένας από τους δράστες ρίχνει στα πόδια του συναλλασσόμενου ένα χαρτονόμισμα και τον προτρέπει να το πάρει με το πρόσχημα ότι του έπεσε από τη τσέπη.

Οι δράστες εκμεταλλεύονται το χρονικό διάστημα που ο συναλλασσόμενος απασχολείται με το πεσμένο χαρτονόμισμα και αφαιρούν την κάρτα του από το στόμιο εξόδου του ΑΤΜ, τοποθετώντας στη θέση της μία άλλη.

Μετά την αποχώρηση του συναλλασσόμενου, που δεν έχει αντιληφθεί τη αλλαγή της κάρτας, οι δράστες αφαιρούν το υπόλοιπο του λογαριασμού.
elas-lyste.blogspot.gr


Παντρεύτηκε και πάλι ο Μάικλ Τζόρνταν (pic)


 
Τα σκαλιά της… εκκλησίας ανέβηκε για δεύτερη φορά ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών Μάικλ Τζόρνταν. Ο «Air» παντρεύτηκε την 35χρονη εκλεκτή της καρδιάς του, πρώην….


μοντέλο Ιβέτ Πριέτο έπειτα από μακροχρόνια σχέση. Ο 50χρονος ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Μπόμπκατς έκανε την… έκπληξη και έβαλε ξανά στεφάνι, παρουσία περισσότερων από 2.000 καλεσμένων, στην Επισκοπική Εκκλησία του Παλμ Μπιτς.

Σύνθημα πρόκρισης από τον Μέσι


 
 
Μόνο με… θαύμα θα καταφέρει η Μπαρτσελόνα να βρεθεί στον τελικό του Champions League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 25 Μαΐου στο Γουέμπλεϊ. Ωστόσο, ο Λιονέλ Μέσι δεν φαίνεται να χάνει την ελπίδα του και πιστεύει ότι οι «μπλαουγκράνα» μπορούν να ανατρέψουν το 4-0 του πρώτου αγώνα της ημιτελικής φάσης κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου.
Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο την τελευταία τετραετία κλείστηκε στον εαυτό του, αφού αυτή ήταν η χειρότερη ήττα στην καριέρα του και δεν ήθελε να πει τίποτα και σε κανέναν για αυτό.
Ωστόσο, ως γεννημένος νικητής ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να δεχθεί έναν τέτοιο αποκλεισμό και την ταπείνωση που γνώρισε την προηγούμενη εβδομάδα εκείνος και οι συμπαίκτες του.
Για αυτό τον λόγο, σύμφωνα με την καταλανική «Sport», η Μπαρτσελόνα πρέπει να παλέψει, να «πνίξει» τους Γερμανούς και να απαντήσει στους επικριτές της, όπως είχε κάνει στους αγώνες με την Μίλαν, όταν αμφισβητήθηκε η κυριαρχία της.Πηγή: sport-fm.gr

Μ. Δευτέρα - Η πορεία Του Κυρίου προς τα Άγια Πάθη

Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα Άγια Πάθη του Κυρίου Ιησού Χριστού. Τύπος του Κυρίου Ιησού είναι ο πάγκαλος Ιωσήφ που σήμερα επιτελεί η Εκκλησία την ανάμνησή του.
Ήταν ο μικρότερος γιος του Πατριάρχη Ιακώβ και ο πιο αγαπητός. Όμως φθονήθηκε από τα αδέλφια του και αρχικά τον έριξαν σ' ένα βαθύ λάκκο και εξαπάτησαν το πατέρα τους χρησιμοποιώντας ένα ματωμένο ρούχο ότι δήθεν τον κατασπάραξε κάποιο θηρίο. Στη συνέχεια τον πούλησαν για τριάντα αργύρια σε εμπόρους, οι οποίοι τον ξαναπούλησαν στον αρχιμάγειρα του βασιλιά της Αιγύπτου, τον Πετεφρή.
Ο Ιωσήφ ήταν πανέμορφος και τον ερωτεύθηκε η γυναίκα του Πετεφρή, που θέλησε να τον παρασύρει σε ανήθικη πράξη βιαίως. Μόλις εκείνη έπιασε τον Ιωσήφ, εκείνος άφησε στα χέρια της το χιτώνα του και έφυγε. Εκείνη από το θυμό της τον συκοφάντησε στο σύζυγό της, ότι δήθεν αυτός επιτέθηκε εναντίον της με ανήθικους σκοπούς. Ο Πετεφρής την πίστευσε και φυλάκισε τον Ιωσήφ.
Κάποτε όμως ο Φαραώ, ο βασιλιάς της Αιγύπτου, είδε ένα παράξενο όνειρο και ζήτησε έναν εξηγητή. Με το φωτισμό του Θεού, μόνο ο Ιωσήφ μπόρεσε να το εξηγήσει. Ότι θα έλθουν στη χώρα του επτά χρόνια ευφορίας και επτά ακαρπίας και πείνας. Ενθουσιάσθηκε ο Φαραώ από τη σοφία του και τον έκανε γενικό άρχοντα, σαν πρωθυπουργό. Ο Ιωσήφ διαχειρίσθηκε άριστα την εξουσία και φρόντισε στα δύσκολα χρόνια της πείνας όλο το λαό. Με αφορμή τη διανομή του σιταριού, φανερώθηκαν τ' αδέλφια του που τον είχαν φθονήσει. Εκείνος δεν τους κράτησε κακία, αντίθετα τα προσκάλεσε μόνιμα στην Αίγυπτο μαζί με τους γονείς.
Αυτός λοιπόν αποτελεί προεικόνιση του Χριστού, διότι και Αυτός, αγαπητός γιος του Πατέρα, φθονήθηκε από τους ομοφύλους Του Ιουδαίους, πουλήθηκε από το μαθητή Του για τριάντα αργύρια και κλείστηκε στο σκοτεινό λάκκο, τον τάφο.
Επίσης, σήμερα μνημονεύεται από την Εκκλησία και η άκαρπος συκή, την οποία καταράσθηκε ο Κύριος και ξεράθηκε αμέσως. Συμβολίζει τόσο τη Συναγωγή των Εβραίων, η οποία δεν είχε πνευματικούς καρπούς, όσο και κάθε άνθρωπο που στερείται πνευματικών καρπών, αρετών.
Έδειξε ο Κύριος τη δύναμή Του στο άψυχο δένδρο και ποτέ πάνω σε άνθρωπο, για να δείξει ότι δεν έχει μόνο δύναμη να ευεργετεί, αλλά και να τιμωρεί.
Η υμνογραφία αναφέρεται σήμερα στα δύο παραπάνω θέματα, αλλά και επί πλέον στο θέμα της πορείας του Κυρίου προς το Πάθος. Από το τροπάριο: «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται...» οι ακολουθίες της Μ. Δευτέρας έως Μ. Τετάρτης λέγονται και «Ακολουθίες του Νυμφίου».: real.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ:Δύο νεκροί στο ναυάγιο πλοίου ανοιχτά της Μεθώνης


Τις σορούς δύο εκ των συνολικά δέκα αγνοουμένων ναυτικών από τη Συρία εντόπισαν λίγο πριν τις 9:30 τα σκάφη του λιμενικού που συμμετέχουν στις έρευνες ανοιχτά της Μεθώνης μετά την βύθιση του φορτηγού πλοίου Πίρι Ρέις τα ξημερώματα της Μ. Δευτέρας.
Το Πίρι Ρεις σημαίας Κουκ Άιλαντς, που είχε ξεκινήσει από την Αλγερία και μετέφερε λίπασμα με προορισμό την Ουκρανία, συγκρούστηκε για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στις 5:43 με το επίσης φορτηγό πλοίο Κον Σαουθ σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπέιντος με 16 ναυτικούς που...
...είναι όλοι καλά στην υγείας τους. Η σύγκρουση των δύο πλοίων έγινε 78χλμ. νοτιοδυτικά της νήσου Σαπιέντζα στις νοτιοδυτικές ακτές της Μεσσηνίας, απέναντι από τη Μεθώνη.
Στις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων οχτώ ναυτικών συμμετέχουν τέσσερα παραπλέοντα σκάφη, δύο πλωτά του λιμενικού, ένα αεροσκάφος C-130 και ένα ελικόπτερο Σικόρσκι.
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.
Πηγή: protothema.gr
ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ

Επικές ομιλίες και άλλα κόλπα στον Αστέρα!

Επικές ομιλίες και άλλα κόλπα στον Αστέρα!
Των ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ & ΝΙΚΟΥ ΒΕΛΟΝΑΚΗ
Εκτός από τις αναλύσεις, τις τακτικές, το διάβασμα των αντιπάλων, την προετοιμασία πριν από τους αγώνες, στο ποδόσφαιρο μετρά η ψυχολογία και κυρίως τα τρικ ή τα ερεθίσματα που δίνονται στους παίκτες προς αυτή την κατεύθυνση.
Στην περίπτωση του Αστέρα Τρίπολης, που έτρωγε... σίδερα, βγάζοντας τρομερή θέληση και απίστευτο πάθος για διάκριση, δεν έπαιξαν ρόλο μόνο η ποιότητα, τα τρεξίματα και το άψογο αγωνιστικό πλάνο που τηρήθηκε κατά γράμμα.
Τη διαφορά έκαναν το «φτιάξιμο» και η πώρωση των ποδοσφαιριστών με τις επικές ομιλίες του Σάκη Τσιώλη, του Γιάννη Καϋμενάκη, αλλά και το οπτικοακουστικό εντυπωσιακό υλικό, διά χειρός Βαγγέλη Τσιώλη.
«Δύο βήματα από την κούπα»
Ολες τις ημέρες που προηγήθηκαν μετά τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ ο Σάκης Τσιώλης απέφευγε να μιλά στους παίκτες του για τη ρεβάνς, την κρισιμότητα και το μέγεθος της επιτυχίας που θα πρόσφερε η ανατροπή του σκορ της Τούμπας. Δεν ήθελε να τους φορτώσει με έξτρα άγχος και περίμενε το κατάλληλο τάιμινγκ για να τους πει δύο λόγια. Αυτό έγινε λίγες ώρες πριν από το ματς, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να λέει: «Είμαστε δύο βήματα από την κούπα. Πιστεύω ότι και το νιώθετε και το ξέρετε. Κανείς δεν θυμάται τις ομάδες που έφτασαν στα ημιτελικά. Ολοι όμως θυμούνται αυτές που έπαιξαν στον τελικό. Θεωρώ ότι το αξίζετε να είστε εσείς στον τελικό της 11ης Μαΐου και είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρετε».
Επικές ομιλίες και άλλα κόλπα στον Αστέρα!
«Θα αλλάξει η ζωή σας...»
Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γιάννης Καϋμενάκης, μιλώντας με δυναμικό ύφος. «Η δική μου ζωή δεν θα αλλάξει αν δεν πάτε στον τελικό. Η δική σας όμως θα αλλάξει. Είστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Τους έχετε. Το αποδείξατε σε όλα τα παιχνίδια που αντιμετωπίσατε τον ΠΑΟΚ, ακόμα και όταν δεν τον κερδίσατε. Κάντε όλη την Ελλάδα να ασχολείται μαζί σας. Δεν υπάρχει κανένα άγχος. Μόνο πίστη ότι ο Αστέρας θα είναι στον τελικό. Στο τέλος του αγώνα εμείς θα πανηγυρίζουμε».
Το μήνυμα μέσω του 400άρη Ρέντμοντ!
Επικές ομιλίες και άλλα κόλπα στον Αστέρα!
Η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Αστέρα χαλυβδώθηκε και μέσα από εικόνες που παρακολούθησαν πριν από τις δύο αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Ο αναλυτής της ομάδας Βαγγέλης Τσιώλης έγινε και... σκηνοθέτης, με το αποτέλεσμα να αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές των παικτών.
Προχθές ήθελε να στείλει μηνύματα για τον Φορμίκα, αλλά έκρινε πως η εικόνα του λαβωμένου Αργεντινού δεν θα βοηθούσε. Επέλεξε λοιπόν έναν έμμεσο τρόπο. Πρόβαλε ένα τρίλεπτο που περίκλειε μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εδειξε τον Ντέρεκ Ρέντμοντ να συγκλονίζει στην κούρσα των 400 μ. στη Βαρκελώνη το 1992 κι ας ακυρώθηκε... Τότε που ο Βρετανός είχε πάρει θέση στον βατήρα ως το ακλόνητο φαβορί, όμως πριν από την τελική ευθεία ένας μυς έσπασε. Μία προσπάθεια πολλών ετών προδόθηκε από μία θλάση. Ο Ρέντμοντ ωστόσο δεν εγκατέλειψε. Προσπάθησε κουτσαίνοντας να τερματίσει. Κάπου εκεί ένας άνδρας πήδηξε από την κερκίδα, προσπέρασε τους σεκιούριτι και τον αγκάλιασε. Ηταν ο πατέρας του. Ο αθλητής προχώρησε υποβασταζόμενος και στο τέλος τερμάτισε μόνος του, γνωρίζοντας το standing ovation. Ο Βαγγέλης Τσιώλης λοιπόν πέρασε τα μηνύματά του με αυτό το βίντεο. Οτι δηλαδή «δεν εγκαταλείπουμε όταν κάποιος βρεθεί σε δύσκολη θέση και πρέπει να λειτουργούμε με αίσθημα συναδελφικότητας και αλληλεγγύης».
Οι πολυεθνικές ευχές
Επικές ομιλίες και άλλα κόλπα στον Αστέρα!
Πριν από τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα είχε προηγηθεί άλλη ειδική προβολή. Ενα πολυεθνικό βίντεο με τις ευχές συγγενικών προσώπων. Τα ονόματα των ποδοσφαιριστών και ο τόπος καταγωγής τους (ακόμη και τα χωριά τους) περνούσαν από την οθόνη. Μουσική επένδυση, διάφορα εφέ, μα πάνω απ' όλα εικόνα και λόγια από αγαπημένα πρόσωπα των παικτών. Από Ελλάδα, Ισπανία, Αργεντινή, Βενεζουέλα, από την άλλη άκρη του κόσμου... Το μεγάλο στοίχημα επιτεύχθηκε μέσω Skype για τον Βαγγέλη Τσιώλη. Ηταν ένα βίντεο που είχε στόχο την ψυχολογική ανάταση, με τους παίκτες να ακούν οικεία κι αγαπημένα πρόσωπα λίγο πριν αγωνιστούν.
Οι 30.000 ευρώ που έγιναν 50.000
Κατά την είσοδο του Γιάννη Καϋμενάκη στα αποδυτήρια επικράτησε πανικός, αφού όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα περίμενε να ακούσει από τα χείλη του το μαγικό νούμερο, το οποίο και θα αντιστοιχούσε στο πριμ της πρόκρισης επί του ΠΑΟΚ. Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα είπε 30.000 ευρώ και γνώρισε την αποθέωση. Ωστόσο, οι παίκτες δεν αρκέστηκαν στο ποσό που προσέφερε ο Καϋμενάκης και παρότρυναν τον Δημήτρη Μπάκο να συμβάλει και αυτός. Ο έτερος μεγαλομέτοχος δεν τους χάλασε το χατήρι και είπε χαμογελώντας: «Εντάξει, και άλλες 20.000 ευρώ από εμένα». Η λέξη... χαμός είναι λίγη για να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη μετά την υπόσχεση του Μπάκου.
Επικές ομιλίες και άλλα κόλπα στον Αστέρα!
Οσον αφορά το μπόνους κατάκτησης, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το ύψος του, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι οι οικονομικές επιβραβεύσεις γίνονται έπειτα από τους αγώνες.
Δάκρυσε ο Φορμίκα
Η ώρα ήταν προχωρημένη, αλλά έξι ποδοσφαιριστές του Αστέρα, μετά τον θρίαμβο επί του ΠΑΟΚ, έσπευσαν να επισκεφτούν τον Λαουτάρο Φορμίκα στο νοσοκομείο για να του αφιερώσουν την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Ο συγκινημένος Αργεντινός δάκρυσε αντικρίζοντας τους συμπατριώτες του Εμάνουελ Περόνε, Πάμπλο ντε Μπλάσις, Λεάντρο Αλβάρες, Σεμπάστιαν Σέτι, Χούαν Πάμπλο Κάφα και τον φίλο του (από τη Βενεζουέλα) Πολ Ουρτάδο οι οποίοι εμφανίστηκαν στο δωμάτιό του με τα ποδοσφαιρικά τους ρούχα.
Επικές ομιλίες και άλλα κόλπα στον Αστέρα!
Τα... ίχνη του είναι παντού
Ο Φερνάντο Ουσέρο είναι ο ορισμός του μέσου box to box και είναι αλήθεια πως δεν υπάρχουν και πολλοί παίκτες με τα χαρακτηριστικά του στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο σύγχρονος κεντρικός μέσος όμως δεν περιορίζεται μόνο στον χώρο ευθύνης του (στον άξονα από περιοχή σε περιοχή). Πραγματικά είνα παντού, καθώς όπως αποδεικνύει και ειδικό σύστημα ανάλυσης των ιχνηλασιών των ποδοσφαιριστών κινείται σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Τρέχει ακατάπαυστα και πρεσάρει ασταμάτητα. Ο Ισπανός χαφ έχει ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια στον Αστέρα (ως το καλοκαίρι του 2014) αλλά έχει κάνει απόσβεση όντας εργαλείο πολυτελείας (κόβει, φτιάχνει και σκοράρει).
Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες παίζει με πρόβλημα στο γόνατο (χονδροπάθεια) και έπειτα από πολλές εξετάσεις και ιατρικές γνώμες αποφασίστηκε να μην υποβληθεί σε επέμβαση (σημειωτέον, στη δύση του 2012 είχε κάνει και αρθροσκόπηση). Θεωρητικά ακολουθεί συντηρητική αγωγή και πρόγραμμα, αλλά όσοι τον ζουν από κοντά ξέρουν πως παίζει στα κόκκινα. Προπόνηση και αγώνας είναι ακριβώς το ίδιο γι' αυτόν. Οι μηχανές δουλεύουν πάντοτε στο φουλ και δεν υπάρχει καμία οικονομία δυνάμεων.
Ως χαρακτήρας ο 29χρονος ποδοσφαιριστής δεν ανοίγεται εύκολα και είναι χαμηλών τόνων. Δύσκολα χαρίζει ακόμα και το χαμόγελό του. Πάντως, οι συμπαίκτες του τον θεωρούν ηγέτη και τον χαρακτηρίζουν μαχητή που δεν τα παρατά ποτέ.
Η ιστορία του πρώτου γκολ
Το κλασικό δεξί φτερό και εκφραστής αρκετών επιθετικών προσπαθειών ο Τσίμο Ναβάρο αποχώρησε από το ματς λόγω τραυματισμού. Η επιλογή του Σάκη Τσιώλη να βάλει στη θέση του Ισπανού τον Καλαντζή και κυρίως η απόφασή του να μετατρέψει το σύστημα σε 4-1-3-2 έφερε το πρώτο γκολ, το οποίο σημείωσε ο Φερνάντο Ουσέρο. Οι Καλαντζής, Περόνε έπαιξαν (ανοιχτά) στην επίθεση, οι Ράγιος, Ντε Μπλάσις μετατέθηκαν στις πλευρές, ο Κοντοές έπαιξε μόνος του ως κόφτης και ο σκόρερ πήρε την εντολή να αγωνιστεί ως κεντρικός μέσος. Πέραν της ικανότητάς του να πατά περιοχή, η τακτική ήταν αυτή που του επέτρεψε να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Η 1η της Πελοποννήσου, η 6η της περιφέρειας
Δέκα χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή του στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αρκαδίας, ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η πρώτη ομάδα της Πελοποννήσου που προκρίθηκε σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Αυτό και μόνο καταδεικνύει το μέγεθος της επιτυχίας.
Από το συγκεκριμένο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας πέντε σύλλογοι (πλην του Αστέρα) είχαν πλησιάσει στην πηγή κατά το παρελθόν με την πορεία τους όμως να ανακόπτεται στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης (δύο φορές η Παναχαϊκή και ο Παναιγιάλειος και από μία οι Καλαμάτα, Κόρινθος και Αχιλλέας Πάτρας). Κατά τ' άλλα, οι Αρκάδες φιλοδοξούν να γίνουν η τέταρτη ομάδα της περιφέρειας που θα σηκώσει την κούπα του Κυπελλούχου, μετά την Καστοριά, τη Λάρισα (τα κατάφερε δις, την πρώτη το 1985 με τον Σάκη Τσιώλη ποδοσφαιριστή) και τον ΟΦΗ. Συνολικά, δε, ο Αστέρας είναι ο έκτος σύλλογος -εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης- που θα συμμετάσχει σε τελικό Κυπέλλου.
ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΕΖΟΝ/ΖΕΥΓΑΡΙ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
2011-12/Ατρόμητος - Αστέρας Τρίπ./0-0, 2-2
2008-09/Αστέρας Τρίπ. - Ολυμπιακός/2-2, 1-2
1999-00/Καλαμάτα - Ιωνικός/0-2, 2-4
1996-97/Παναθηναϊκός - Παναχαϊκή/3-0, 4-0
1981-82/Κόρινθος - Λάρισα/1-0, 1-3
1980-81/Παναιγιάλειος - Ολυμπιακός/0-3, 1-3
1978-79/Παναχαϊκή - ΑΕΚ/3-2, 1-5
1959-60/Ολυμπιακός - Παναιγιάλειος/3-1
1946-47/Ολυμπιακός - Αχιλλέας Πάτρας/4-1
ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΣΕΖΟΝ/ΖΕΥΓΑΡΙ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
2006-07/Παναθηναϊκός - Λάρισα/1-2
1989-90/Ολυμπιακός - ΟΦΗ/4-2
1986-87/ΟΦΗ - Ηρακλής/1-1 κ.α. 3-1 πεν.
1984-85/Λάρισα - ΠΑΟΚ/4-1
1983-84/Παναθηναϊκός - Λάρισα/2-0
1981-82/Παναθηναϊκός - Λάρισα/1-0
1979-80/Καστοριά - Ηρακλής/5-2
1962-63/Ολυμπιακός - Πιερικός/3-0
1958-59/Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας/2-1
1957-58/Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας/5-1
1953-54/Ολυμπιακός - Δόξα Δράμας/2-0
pigi-sentragoal

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΞΥΠΝΑ!

Σαν εσυναπαντήθηκες με δήθεν αφεντάδες
Και τους χαιρέτισες απλά, με δίχως τεμενάδες
Θυμώσανε, μα είπανε αμέσως μη το δείξουν…

Σε κάλεσαν στο σπίτι τους, κι ήπιες απ΄το ποτό τους
Κι όσο εσύ επίστευες πώς είσαι άνθρωπός τους
Εκείνοι οι θρασύδειλοι τοιμάζαν λαιμητόμο…

Κι ύστερα, σαν σε μέθυσαν και λείψαν οι αντιστάσεις,
Άρχισε ο γολγοθάς σου, πλακώσαν τα μαρτύρια …
Θόλωσε τότε το μυαλό, μαύρισε η καρδιά σου,
Σκυμμένος άντεχες τα πιο οικτρά βασανιστήρια…

Κι είπαν πως πια είσαι δούλος τους, σε κάνουν ό,τι θέλουν…

Σαν ηφαίστειο που φαίνεται από παλιά σβησμένο
Μα στα βαθιά του σωθικά γίνεται αναβρασμός,
Σαν αητός που στο κλουβί είναι φυλακισμένος
Μα μες στα μάτια του βαθιά φαίνεται ο ουρανός,
Σα θηρίο που κείτεται στο έδαφος λαβωμένο
Κι αγκομαχά, μα η κραυγή του πάντα είναι τρομερή …
Έτσι φαντάζεις κι εσύ μες στη βαθιά σιωπή…

Ξύπνα, ηφαίστειο! Ξέρασε όλη τη φωτιά που τρώει τα σωθικά σου!
Δραπέτευσε πια, αητέ, και τράβα στη φωλιά σου!
Σήκω, θηρίο, πάλεψε να δείξεις την πυγμή σου!
ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΘΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΟΥ!!!!! (Σγ.Χρ.)

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ... ΕΤΣΙ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ


Μπορεί τα σημάδια αυτά να έχουν παραλλαγές.
Άν δείτε κάποιο από αυτα τα σημάδια κοντά στην πόρτα σας είναι ώρα να ανησυχήσετε.
Δείτε και διαδώστε το βίντεο...


CISPA: Ερχεται ο Μεγάλος Αδερφός του διαδικτύου

Τι ακριβώς είναι όμως το CISPA;
Το νομοσχέδιο επιτρέπει τον διαμοιρασμό πληροφοριών σχετικά με την κίνηση στο διαδίκτυο ανάμεσα την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σε εταιρίες που έχουν ως αντικείμενο την πληροφορική και το διαδίκτυο.
Ο σκοπός για τον οποίο προβλέπεται αυτό είναι η ανάγκη της κυβέρνησης να θωρακιστεί απέναντι σε διαδικτυακές απειλές και να εξασφαλιστούν τα διάφορα κυβερνητικά δίκτυα από επιθέσεις. Ουσιαστικά προβλέπει την στενή συνεργασία των κυβερνητικών υπηρεσιών ασφαλείας σε πραγματικό χρόνο με ιδιωτικές εταιρίες, με τις δεύτερες να παρέχουν στις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών τους.
Εισήχθη τον Νοέμβριο του 2011 και εγκρίθηκε από την βουλή των αντιπροσώπων πριν από μερικές μέρες. Στη συνέχεια θα χρειαστεί έγκριση από τη Γερουσία. Όμως όλα δείχνουν πως ο πρόεδρος Ομπάμα θα ασκήσει βέτο και σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί θετική ψήφο από τα δύο τρίτα του Κογκρέσου, πράγμα απίθανο, τουλάχιστον αυτή την περίοδο και δεδομένων των πολιτικών συνθηκών που επικρατούν στην Ουάσιγκτον.
Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει κατακριθεί από πολλούς οργανισμούς και ομάδες με την κατηγορία πως δεν έχουν καθοριστεί σαφή όρια σχετικά με τις πληροφορίες που θα δίνονται στις αρχές. Επίσης υπάρχουν υποψίες πως το νομοσχέδιο θα χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παραβιάζει την ιδιωτικότητα των πολιτών και ουσιαστικά να τους κατασκοπεύει, με το πρόσχημα της ασφάλειας.
Τα δεδομένα που διακινούνται στο διαδίκτυο θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα σε υπηρεσίες όπως η CIA και το FBI, χωρίς την ανάγκη έκδοσης εντάλματος και οι εταιρίες θα παρέχουν απεριόριστη πρόσβαση σε ότι δεδομένα έχουν συγκεντρώσει για τους χρήστες τους.
Πολλές μεγάλες εταιρίες στον χώρο της πληροφορικής υποστηρίζουν το CISPA.
Ανάμεσα σε αυτές είναι η Microsoft, το Facebook, η Apple, η IBM , η Intel και η AT&T. Από την άλλη την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει η Mozilla και άλλες οργανώσεις.
Ακόμη υπάρχει και μια άποψη σύμφωνα με την οποία το νομοσχέδιο έρχεται σαν το δεύτερο SOPA (Stop online privacy act), το οποίο δεν πέρασε μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις που συνάντησε.
Να θυμίσουμε πως στόχος του ήταν η καταπολέμηση της πειρατείας και της παραβίασης των πνευματικών δικαιωμάτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση προβλεπόταν πως η παρακολούθηση της διαδικτυακής κίνησης θα γίνεται για λόγους προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Τέλος μπορεί το CISPA να ψηφιστεί η όχι στις ΗΠΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επηρεάσει όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Το διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο οικοσύστημα, το οποίο δεν γνωρίζει σύνορα. Αν όχι όλοι, πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε υπηρεσίες, οι οποίες εδρεύουν στις ΗΠΑ. Συνεπώς υπόκεινται στους εκεί νόμους, με ότι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τα δεδομένα που διακινούμε μέσω αυτών.

ΚΡΕΜΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.


Νίκος Σειραγάκης: Αμετανόητο το κτήνος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο


Αμετανόητος εμφανίστηκε ο Νίκος Σειραγάκης την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά. Δεν αποδέχτηκε την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος των ανηλίκων. 

Αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος που παρέσυρε τους ανήλικους νεαρούς τονίζοντας πως ο ίδιος ενεπλάκη σε μια κατάσταση που προϋπήρχε. 

Σύμφωνα με τα Ρεθυμνιώτικα Νέα η δίκη ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα ενώ συνολικά σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν 7 άτομα. 

Μεταξύ των επτά, αν και δεν ήταν στη λίστα των μαρτύρων, έχουν κληθεί να καταθέσουν κατόπιν αιτήματος που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος παιδεραστής, τόσο η παιδοψυχολόγος που είχε διοριστεί από την ανακρίτρια ως πραγματογνώμων, είχε εξετάσει παιδιά-θύματα του δράστη και είχε συντάξει σχετική έκθεση, όσο και ο αξιωματικός-πραγματογνώμονας της ΕΛ.ΑΣ. που είχε εξετάσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του παιδεραστή και το παιδικό-πορνογραφικό υλικό που είχε βρεθεί σε αυτούς, γεγονός που οδήγησε στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης εναντίον του. 

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε διακόψει στις 8 Απριλίου ενώ η έδρα είχε κάνει δεκτό το αίτημα τόσο της υπεράσπισης του κατηγορουμένου όσο και της πολιτικής αγωγής να μην συνεχιστεί η δίκη δημόσια προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ταυτότητες των 53 αγοριών που εμπλέκονται στην υπόθεση.
 prismanews.gr

Σαν Σήμερα 26 Απριλίου - Βίντεο


Τα σημαντικότερα γεγονότα της 26ης Απριλίου στο Tragiko.Net
Ιστορική αναδρομή απο την Net...