Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το… οργανωμένο σχέδιο και οι κορόνες

ΓΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΣΑΡΡΗΣ * ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 Ένα μίνι απολογισμό της θητείας της νέας διοίκησης της ΕΠΟ (τους τελευταίους 9 μήνες) έκανε ο Γιώργος Σαρρής στο ξεκίνημα της γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας το πρωί της Παρασκευής (28/6)… Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κράτησε χαμηλούς τόνους, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που έχει γίνει, αλλά έστειλε και μήνυμα στην αντιπολίτευση…
«Η ΕΠΟ από επόμενη ημέρα εκλογών έχει τεθεί σε εισαγγελικό έλεγχο. Οργανωμένο σχέδιο που έχει αφεντικά και υπηρέτες. Δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα. Όλοι ξέρουμε για ποιους πρόκειται και ποια υπηρετική σχέση εξυπηρετούν. Δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν το πισωγύρισμα που ονειρεύονται. Στο τέλος η ΕΠΟ θα είναι νικήτρια. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Επιλογή μας είναι η ηρεμία και η καλή συνεργασία. Όποιος επιθυμεί κάτι άλλο θα μας βρει αντιμέτωπους», είπε ο Σαρρής, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη για τη συνεργασία και τόνισε πως έχει ζητηθεί συνάντηση και με τον αντικαταστάτη του Γιάννη Ανδριανό…
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε επίσης πως:
* Για την κάρτα υγείας: «Δαπανήθηκαν 13 εκατ. και άλλα τόσα χρειάζονται για να απαλλαγεί η ΕΠΟ από αυτή τη σύμβαση. Μπλοκάραμε την υλοποίησή της. Την καταγγείλαμε και ετοιμαζόμαστε για σκληρό δικαστικό αγώνα».
* Για το μνημόνιο με τον ΠΣΑΠ: «Η επιλογή μας δικαιώνεται, ενώ η αναδιάρθρωση των κατηγοριών αναβαθμίζει το άθλημα».
* Για την αδειοδότηση: «Υπάρχουν μύθοι και κατασκευάζονται ένοχοι. Πετύχαμε σε όλα. Δεν εμπλακήκαμε στις αποφάσεις και στηρίξαμε την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία των οργάνων. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ένα ευρωπαϊκά αποδεκτό τμήμα αδειοδότησης. Καλούμε όποιον έχει αντιρρήσεις να αποδεχτεί το άνοιγμα του φακέλου του. Όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακά και δεν πείθουν κανέναν».
* Για τις επιχορηγήσεις: «Οι Ενώσεις δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ, γιατί ούτε ένα ευρώ δεν έχει πάρει η ΕΠΟ. Αυτή τη στιγμή αγνοούμε το πότε θα επανέλθει η χρηματοδότηση».
* Για το νέο αθλητικό νόμο: «Γίνεται μια απόπειρα να επανέλθει η παλαιά τάξη πραγμάτων από μια ομάδα ατόμων που προέρχεται από το παρελθόν και που θέλει την πολιτεία να ελέγχει μέχρι και τις εκλογές της ΕΠΟ».
Σαρρής: «Μας πήγατε στα δικαστήρια για εννέα γελοίους λόγους»
Στη δευτερολογία του ο Σαρρής μίλησε για φαντάσματα εναντίον της διοίκησης, με σκοπό να προκαλούνται προβλήματα και είπε πως όλα αυτά που γίνονται αποτελούν τροχοπέδη. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά χωρίς να θέλω να κινδυνολογώ, αν το ποδόσφαιρο δεν είναι μονιασμένο στις σημερινές συγκυρίες, μόνο αρνητικά θα λειτουργήσουν όλα αυτά με τα δικαστήρια»…
Είπε ακόμα: - «Όλοι εσείς, που μας πήγατε στα πολιτικά δικαστήρια, ήσασταν υπέρμαχοι του αυτοδιοίκητου… Τώρα μας τρέχετε στα δικαστήρια για εννέα γελοίους, κατά τη γνώμη μου, λόγους. Τι θέλετε να σας πούμε και ευχαριστώ; Έχουμε 42 Ενώσεις που θέλουν να παρθούν μέτρα για τις δύο ΕΠΣ... Οι διαφορές μας δεν θα λυθούν στα δικαστήρια, αυτό είναι δυσφήμιση. Εσείς το 2008 αποβάλατε Ένωση (σ.σ. Πέλλας) με απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας, το θυμάστε κ. Χατζηαποστόλου (‘‘όχι…’’, απάντησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς). Για την επιχορήγηση ενημερωθήκαμε από τη ΓΓΑ πως όσο υπάρχει διαμάχη στα πολιτικά δικαστήρια δεν θα καταβληθούν οι δόσεις… Για τη διαιτησία του τελικού από την πρώτη στιγμή είπα πως δεν ήταν καλή, η ΚΕΔ θα αποφασίσει όμως…».
Χατζηαποστόλου: «Στελεχώθηκαν οι επιτροπές με Ενώσεις που σας ψήφισαν»
Πυρ κατά Γιώργου Σαρρή εξαπέλυσε ο Βασίλης Χατζηαποστόλου από την ΕΠΣ Κιλκίς (η μια από τις δύο Ενώσεις που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για την ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ).
«Κύριε Σαρρή, οι μέχρι σήμερα ενέργειες σας κάθε άλλο παρά νέα εποχή θυμίζουν… Για παράδειγμα, στελεχώθηκαν επιτροπές στην ΕΠΟ με 98% μέλη από Ενώσεις που σας ψήφισαν. Σε περίοδο οικονομικής κρίσεις κάνατε προσλήψεις αμέσως μετά την εκλογής σας χωρίς καν να κρατήσετε τα προσχήματα.
Λέτε ότι εμείς φταίμε που δεν πήραν λεφτά οι Ενώσεις από την Πολιτεία, επειδή προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια. Τι εννοείται όταν λέτε για απιστία. Εμείς δεν κάναμε καν λόγο για απιστία στην καταγγελία μας στο δικαστήριο.
Παρεμβαίνετε στις εκλογές των Ενώσεων μας με το νέο σας αστέρι τον Παπακωνσταντίνου που πηγαίνει στις ενώσεις και δίνει συνεντεύξεις υπέρ των αντιπάλων. Και σε μένα έστησε αντίπαλο αλλά θα τον κάνω μια χαψιά, και αυτόν και εκείνον. Τάζετε λεφτά αλλά δεν έχετε λεφτά ούτε για τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων σας.
Λέτε για το παρελθόν της ΕΠΟ. Αλήθεια, οι Κουρίδης, Παπανικολάου, Υφαντής που κάνουν κουμάντο στην ΕΠΟ τώρα, η περίφημη τρόϊκα, αυτοί δεν είναι από το ποδοσφαιρικό παρελθόν;
Βαδίζετε σε χαμηλές πτήσεις. Έχω πει και στο παρελθόν ότι και σεις είστε χαμηλών πτήσεων.
Για το ποσοστό 5% που πηγαίνει στην ΕΠΟ από τις μεταγραφές παικτών στο εξωτερικό και έγινε 1%, η ΕΠΟ έχασε 280.000 ευρώ από τη μεταγραφή του Μιραλάς και 130.000 ευρώ από την μεταγραφή του Βιερίνια».
Τζωρτζογλου: «Εδώ μέσα είναι η βία»
Ακόμα πιο σκληρός ήταν ο έτερος εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Νίκος Τζώρτζογλου από την ΕΠΣ Ηρακλείου, που μαζί με τον Χατζηαποστόλου έχουν κάνει την προσφυγή για την ανατροπή της διοίκησης της ΕΠΟ.
Αναλυτικά, ο ατακαδόρος Τζώρτζογλου υποστήριξε: «Δεν ψήφισα Σαρρή, ψήφισα Γκαγκάτση, αλλά είπα στον Σαρρή ότι θα τον στηρίξω. Μου υποσχέθηκε ισότητα…
Έχω στοιχεία ότι αντιμετωπίστηκα με ρεβανσισμό, αντεκδίκηση και αδικία. Έχω ντοκουμέντα. Δεν διοικούν οι άνθρωποι του Γκαγκάτση. Τώρα διοικεί η τρόϊκα στην ΕΠΟ, το ανέφεραν και πριν.
Επειδή με κατηγορείτε, εγώ από τον Γκαγκάτση δεν πήρα τίποτα. Ούτε σύμβουλος έγινα, ούτε σε επιτροπή δεν μπήκα. Γούσταρα να ήμουν στην απέξω και να του τα χώνω.
Για την ΕΠΣ Ηρακλείου δεν υπάρχουν ποτέ χρήματα. Γίνονται εκλογές στο Ρέθυμνο και παραμονές εκλογών φεύγουν χρήματα. Βγαίνει νέα διοίκηση, 5000 ευρώ πρόσφατα και 300 μπάλες στην ΕΠΣ Ρεθύμνου. Αυτό δεν δημιουργεί βία, όταν βάζετε δυο χωριανούς να σκοτωθούν. Γιατί δεν μου δώσατε, στην ΕΠΣ Ηρακλείου, εμένα 300 μπάλες.
Εδώ μέσα είναι η βία! Εμείς την παράγουμε. Είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός αυτή την διαιτησία; Να εκτεθεί ο Ολυμπιακός επειδή κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν εκδούλευση. Μετά φταίει η βία; Έξι διαιτητές βάλατε. Είδαμε τι έκαναν ο κ. Γιάχος, η παρέα του και η ΚΕΔ. Να βάλετε 22 διαιτητές να παίζουν μαν του μαν τους παίκτες.
Είστε παραχαράκτες της ποδοσφαιρικής ιστορίας που λέει κυπελλούχος Ελλάδας. αυτός.
Είστε γραφείο μετακομίσεων και μεταφορών. Μεταφέρατε την τροπαιοθήκη από την Τρίπολη αλλού. Δεν είχε ανάγκη αυτό. Για ποιον λόγο να τον εκθέσετε.
Αν ήμουν στον Αστέρα Τρίπολης θα έκανα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ή για απώλεια εσόδων
Κύριε Σαρρή, σας πονάει αυτά που λέω, σας ενοχλεί;
Για τις αδειοδοτήσεις δε νομίζω ότι πρέπει να καυχιέστε. Έχουμε γίνει ανέκδοτο. Μία επιτροπή δίνει άδεια και η άλλη δεν δίνει. Προχθές ένας φίλος μου από το Ηράκλειο ήθελε να βγάλει άδεια για σουβλατζίδικο και δεν μπόρεσε γιατί δεν του έδωσε άδεια ο δήμος. Και μου λέει. ‘‘Έχεις κανένα γνωστό στην εφέσεων αδειοδοτήσεων για να πάρουμε άδεια;’’.
Αποσύρω την προσφυγή με δύο όρους. Να μας δώσει η Εύα Πασκέ την επιστολή που στείλατε στην ΦΙΦΑ. Να μας πει ή να μας δώσει τι επιστολή στείλαμε στην ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, τι ρωτάμε για να μας απαντήσει να αποβάλλουμε ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου. Τότε αποσύρομαι. Σήμερα κιόλας.
Δεν κάνω πίσω, ειλικρινά το λέω. Αυτοί που με εκβιάζουν, εμένα την οικογένεια μου, θα πρέπει να μάθουν ότι είμαι περίεργο κράμα κρητικού με πόντιο. Δεν μασάω ούτε καταλαβαίνω τίποτα. Δεσμευτείτε κύριε Σαρρή και δώστε αυτά που έχετε πει και εγώ, αν είστε δίκαιοι, θα είμαι υποστηρικτής σας και θα αποσύρω την προσφυγή».
Υπέρ της διοίκησης ο Μώραλης
Κάλυψε απόλυτα τον Γιώργο Σαρρή ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Απόλυτα σωστή η απόφαση του μνημονίου. Σώσαμε ομάδες που θα είχανε την τύχη της ΑΕΚ. Όσον αφορά το 5% ποσοστό που πήγαινε στην ΕΠΟ από τις μεταγραφές παικτών στο εξωτερικό, που ουδέποτε είχε εισπραχθεί, ζητήσαμε να γίνει 1% γιατί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει τα δικά του προβλήματα. Πρέπει να κοιτάξουμε την ουσία και όχι τους τύπους».A SPORTS

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΑΡΒΕΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΠΟΥΣΗ...

«Άλλο να ξέρεις Ιστορία και άλλο να κάνεις ιδεολογία», δήλωσε η βυζαντινολόγος και πρώτη γυναίκα πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας του πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, απαντώντας ουσιαστικά στη βουλευτή ...
της ΔΗΜΑΡ και ιστορικό, Μαρία Ρεπούση.

Σε δηλώσεις της στην πρωινή εκπομπή του AΝΤ1, η κυρία Αρβελέρ αναφέρθηκε στα όσα είπε η  κυρία Ρεπούση περί συνωστισμού στις αποβάθρες της Σμύρνης

Η βυζαντινολόγος είπε ότι η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ μπερδεύει τους ρόλους της, ενώ σχολιάζοντας τη λέξη συνωστισμός, όσον αφορά στη σφαγή της Σμύρνης, είπε ότι ότι «αν υπάρχει μια πτώση για την Ελλάδα μετά το 1453, αυτή δεν είναι άλλη από το 1922» και τόνισε ότι, «τότε άλλαξε ο ρυθμός του Ελληνισμού».

Πάντως, η κυρία Αρβελέρ  παραδέχτηκε ότι τα ιστορικά κείμενα δεν επιβεβαιώνουν τα όσα έχουν ειπωθεί περί «κρυφού σχολειού».

Ξημερώματα συμφώνησαν στη Σύνοδο Κορυφής για ανεργία, προϋπολογισμό της ΕΕ 2014-2020 και ενίσχυση δανεισμού επιχειρήσεων

Νίκος ΚούτρικαςΟι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν επί των σχεδίων για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων με σχέδιο… 6 δις ευρώ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν συμφωνία σχετικά με τις πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας μεταξύ των νέων και την ευκολότερη χορήγηση δανείων σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.
Οι ηγέτες παρουσίασαν ένα σχέδιο ύψους 6 δις ευρώ για την ενίσχυση της επαγγελματικής απασχόλησης μεταξύ των νέων, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα επόμενα δύο χρόνια.
Οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν μέτρα που αποσκοπούν στο να «αποδεσμευτεί η χορήγηση δανείων» σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν «την ψυχή της οικονομίας», τόνισε ο κ. Μπαρόζο.
Τώρα όσον αφορά τον προϋπολογισμό του 2014-2020 σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 κατέληξαν οι ηγέτες της ΕΕ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό 2014-2020 της ΕΕ, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.«Είναι ένα σημαντικό βήμα ώστε να προγραμματίσουμε τα έξοδα προκειμένου να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τα σχέδιά μας σχετικά με την ανάπτυξη και την απασχόληση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η κ. Μέρκελ.
Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τα διαρθρωτικά ταμεία για την ενίσχυση του δανεισμού σε επιχειρήσεις, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη των ευρωπαϊκών χωρών υπό ύφεση.
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Πέμπτη να χρησιμοποιήσουν τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ενίσχυση του δανεισμού σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης, κυρίως στις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες μαστίζονται από την ύφεση.
Το Ρόιτερς αναφέρει ότι η ΕΕ θεωρεί ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ανακάμψει η ανάπτυξη στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σλοβενία, ώστε να είναι δυνατή η αποπληρωμή των χρεών, ωστόσο οι τράπεζες, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τη ζημιωμένες κεφαλαιακές τους βάσεις, αποδεικνύεται ότι διστάζουν να δανείσουν σε επιχειρήσεις.
Η ελπίδα είναι ότι βοηθώντας τις τράπεζες να παρέχουν περισσότερες και φθηνότερες πιστώσεις, οι επιχειρήσεις στις χώρες αυτές θα ξεκινήσουν να προσλαμβάνουν προσωπικό και θα ενισχυθεί η παραγωγή, ούτως ώστε να ανακάμψει η οικονομία.
Ίσως τελικά λέμε εμείς να μπήκε το πλαίσιο για μια νέα αρχή στην ΕΕ με τον Αντώνη Σαμαρά με έναν διαφορετικό αέρα να βάζει τα πράγματα σε μια διαφορετική βάση με αυτοπεποίθηση που άντλησε από τις.. πρόσφατες πολιτικές και επιχειρηματικές εξελίξεις!
Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης
μέλος της ΕΣΗΕΑ

ΔΝΤ. Είναι παράλογο να πληρώνει κανείς φόρους στην Ελλάδα!!!


Το Ταμείο εξηγεί σε ειδική μελέτη το πώς οι Έλληνες προτρέπονται από το σύστημα να φοροδιαφύγουν για να επιβιώσουν.

Η ειδική έκθεση του ΔΝΤ καταγράφει όλες τις διαδικασίες που κυριαρχούν στο φορολογικό σύστημα και δίνει ελαφρυντικά στους Έλληνες για την επιλογή τους να...
αποκρύπτουν σημαντικό μέρος του εισοδήματός τους, στερώντας από το ελληνικό δημόσιο ταμείο σημαντικούς πόρους.

Σύμφωνα με το capital.gr, η έκθεση του Ταμείου, που έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό, αφορά στη φορολογική διοίκηση, στη φορολογία και στη φοροδιαφυγή και ουσιαστικά εξηγείται με λεπτομέρειες γιατί το να πληρώνει κάποιος φόρους στην Ελλάδα είναι παράλογο.

Με βάση όσα αναλύονται στην έκθεση, η οποία έχει συνταχθεί από τετραμελή ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, οι λόγοι που εντοπίζονται και για τους οποίους είναι παράλογο να πληρώσει κάποιος φόρους στην Ελλάδα είναι οι εξής:

1. Η μη πληρωμή φόρων είναι ένα μέσο για να παραμείνει μια επιχείρηση ή ένας ελεύθερος επαγγελματίας στην αγορά, δηλαδή να μη βάλει λουκέτο. Όπως περιγράφεται στην έκθεση, ο φορολογούμενος που είναι καθ΄ όλα τυπικός στις φορολογικές του υποχρεώσεις χρεώνει 23% ΦΠΑ στα προϊόντα και στις υπηρεσίες του, ασφαλίζει τους εργαζομένους του και καταβάλλει συνολικές εισφορές και φόρους ύψους 43% των ακαθάριστων αποδοχών τους και καταβάλλει φόρους κερδών και εισοδήματος δηλώνοντας όλα τα εισοδήματά του. Στο τέλος, επειδή αντιμετωπίζει αθέμιτο ανταγωνισμό από επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δεν πληρώνουν όλα τα παραπάνω και φοροδιαφεύγουν, θα αναγκαστεί να βάλει «λουκέτο»! Στην άλλη πλευρά βρίσκεται ο φοροφυγάς, ο οποίος δεν χρεώνει ή «τσεπώνει» τον ΦΠΑ 23%, απασχολεί ανασφάλιστο προσωπικό και, παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο παραγωγικός, καταφέρνει να μένει στην αγορά εκμεταλλευόμενος πολύ υψηλά περιθώρια κέρδους λόγω της μη πληρωμής φόρων και εισφορών.

2. Η πληρωμή των προστίμων για την απασχόληση ανασφάλιστων εργαζόμενων είναι πιο συμφέρουσα σε σχέση με την πληρωμή των εισφορών για τους εργαζομένους! Η επιχείρηση που είναι τυπική επιβαρύνεται με ένα συνολικό εργατικό κόστος για φόρους και εισφορές ύψους 43% των ακαθάριστων αποδοχών των εργαζόμενων. Αντίθετα, η επιχείρηση που απασχολεί ανασφάλιστους κατά μέσο όρο ελέγχεται από την Επιθεώρηση Εργασίας μία φορά κάθε 10 χρόνια και, εφόσον εντοπιστεί ανασφάλιστη εργασία, τότε της επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Δηλαδή το πρόστιμο είναι ο μισθός, οι εισφορές και οι φόροι για έναν μόνο μήνα ενός εργαζόμενου. Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι ο νόμος προβλέπει και την ποινή της διακοπής λειτουργίας, η οποία όμως επιβάλλεται σπανίως.

3. Η μη δήλωση του εισοδήματος επιφέρει μικρότερες κυρώσεις από τη δήλωσή του και τη μη πληρωμή των σχετικών φόρων στη συνέχεια. Ο φορολογούμενος ο οποίος δηλώνει όλο το εισόδημά του βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βεβαίωση του φόρου. Για να πληρώσει, μπορεί να δανειστεί από μια τράπεζα με τραπεζικό επιτόκιο. Αν δεν πληρώσει, θα χρεωθεί με μηνιαίο επιτόκιο 1% και θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να διωχθεί και ποινικά. Ο φορολογούμενος που δεν θα δηλώσει το εισόδημά του είναι σχετικά απίθανο να εντοπιστεί από τις φορολογικές Αρχές. Ακόμα και αν εντοπιστεί, θα μπορέσει να συμβιβαστεί με την Εφορία για να πληρώσει πολύ λιγότερα από τα πρόστιμα που του επιβάλλονται, ενώ παύει και η ποινική του δίωξη. Μάλιστα, εφόσον πληρώσει και εφάπαξ τα πρόστιμα που θα του επιβληθούν, γλυτώνει και επιπλέον 5%.

4. Η αναμονή για την επόμενη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλών. Ο φορολογούμενος που είναι συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις πληρώνει στην ώρα τους όλους τους φόρους που του βεβαιώνονται. Ο φορολογούμενος που δεν είναι συνεπής περιμένει την επόμενη ευεργετική ρύθμιση. Εφόσον και πάλι δεν μπορεί να πληρώσει, τότε σταματά να πληρώνει και περιμένει την επόμενη ευεργετική ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης που θα προσφέρει έκπτωση στις προσαυξήσεις.

5. Είναι πιο συμφέρον να προσφύγεις στα δικαστήρια, παρά να πληρώσεις τους φόρους που σου βεβαιώνονται μετά τη διενέργεια ενός φορολογικού ελέγχου. Όπως σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης του ΔΝΤ, ο φορολογούμενος που εντοπίζεται να φοροδιαφεύγει βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βεβαίωση πρόσθετων φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων. Αυτούς τους πρόσθετους φόρους μπορεί να τους πληρώσει σε έως και 36 μηνιαίες δόσεις. Ωστόσο, λίγοι πληρώνουν. Συμφέρει να ακολουθήσουν μια διαφορετική οδό διαφυγής. Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, όπου η συζήτηση της υπόθεσής τους καθυστερεί έως και 10 χρόνια για να πραγματοποιηθεί. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι αποφάσεις των δικαστηρίων δικαιώνουν τους φοροφυγάδες.

6. Χορηγούνται συνεχείς παρατάσεις στις προθεσμίες εκπλήρωσης των φορολογικών υποθέσεων. Οι φορολογούμενοι που είναι συνεπείς εκπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις εγκαίρως και πληρώνουν και τους φόρους τους εγκαίρως. Αντίθετα, πολλοί περιμένουν τη χορήγηση παράτασης, η οποία συνήθως δίνεται, και καθυστερούν με αυτόν τον τρόπο και την πληρωμή των φόρων.

7. Οι φορολογούμενοι νιώθουν ότι οι φόροι τους δεν έχουν κάποια ανταποδοτικότητα. Καλούνται να πληρώσουν φόρους και την ίδια στιγμή ξοδεύουν αδρά για βασικές κρατικές υπηρεσίες, όπως είναι η παιδεία, η υγεία και οι μεταφορές. Στην παιδεία τα νοικοκυριά αιμορραγούν οικονομικά, λόγω της παραπαιδείας (φροντιστήρια κ.λπ.), ενώ στην υγεία αναγκάζονται να πληρώνουν ποσά κάτω από το τραπέζι, όπως είναι το γνωστό «φακελάκι». Στις μεταφορές αναγκάζονται να πληρώνουν πολύ ακριβά διόδια για τη χρήση αυτοκινητοδρόμων. Την ίδια στιγμή, οι υπηρεσίες που παρέχει το κράτος είναι στην καλύτερη περίπτωση χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους φόρους που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.Πηγή:www.capital.gr
Από:  protothema.gr

Γυναίκα από την Τανζανία παίζει μπάλα και βάζει τα... γυαλιά στον Μέσι! - Βιντεο


Ντοντόμα: Είναι γυναίκα, ζει στην Τανζανία και τις ποδοσφαιρικές της ικανότητες θα τις ζήλευε μέχρι και ο Μέσι.
Εδώ και μερικές ημέρες κάνει τον γύρο του κόσμου ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται μία γυναίκα από την Τανζανία που επιδεικνύει την απίστευτη τεχνική της στο ποδόσφαιρο, αφήνοντας τους πάντες έκπληκτους με όσα κάνει.
Στο βίντεο εμφανίζεται να κάνει εντυπωσιακές τεχνικές με τη μπάλα, πετώντας την στον αέρα με το κεφάλι, με τους ώμους, με το στήθος και με τα γόνατα και ισορροπώντας την στον αυχένα της με εκπληκτική ευκολία.
Το βίντεο που ανέβηκε στο YouTube στις 20 Ιουνίου έχει προβληθεί πάνω από 70.000 φορές.

Σκότωσε τη γυναίκα του απενεργοποιώντας τον αερόσακο


Ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 24 ετών αντιμετωπίζει ένας 53χρονος πρώην πιλότος ο οποίος καταδικάστ...

Ισόβια η Παπαδιά και ο Εραστής της


Ισόβια καταδίκη για την παπαδιά και τον εραστή της, από τον Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου, οι οποίο...

Αλβανοί σκότωσαν τον βενζινοπώλη στην Ηλεία


Εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι κατηγορούνται, μετα...

Δις ισόβια έφαγαν ο 23χρονος Ρουμάνος και ο 28χρονος Ρεθυμνιώτης για την άγρια δολοφονία της 73χρονης Ελένης Πωλιουδάκη


Δις ισόβια κάθειρξη και είκοσι χρόνια επιβλήθηκαν στον κάθε ένα από τους κατηγορουμένους για την ...

Βρέθηκαν οι Δολοφόνοι του 15χρονου στο Βλυχό Μεγάρων


Βρέθηκαν οι δράστες της άγριας δολοφονίας 15χρονου στο Βλυχό Μεγάρων , τον περασμένο Δεκέμβριο.

Έγκλημα στη Σπάρτη:Σκότωσαν ηλικιωμένη στην Κεραμωτή


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση του φόνου μιας 82χρονης γυναίκας,...

Σκότωσαν 15χρονο για λόγους αντιζηλίας και "τιμής"


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 15χρονου Ρο...

Νεκρός βρέθηκε ο 40χρονος που αγνοούταν


Νεκρός εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής μέσα στο αυτοκίνητό του ένας άνδρας, ηλικίας 40 ετών, ...

ΚΥΠΡΟΣ - 15χρονος σκότωσε καταλάθος την μητέρα του με όπλο

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στη Λάρνακα Κύπρου όταν ένας 15χονος την...

17χρονος μαθητής σκότωσε τον δάσκαλό του;


Ένας 17χρονος μαθητής συνελήφθη στη Σερβία, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται στη δολοφονία ε...

Άφησαν ελεύθερο τον Πακιστανό που συνέλαβαν για το φόνο του κρεοπώλη


Στο σκοτάδι εξακολουθούν να παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας σε σχέση με την άγρια δολοφονία ...

Ισόβια σε μάνα και γιο για την δολοφονία του 58χρονου πατέρα και συζύγου


O 26χρονος υιός ήταν αυτός που σκότωσε τον πατέρα του, ενώ η 52χρονη μητέρα του κρίθηκε ένοχη για...


Φρικτό έγκλημα στη Παιανία:Έκαψε και αποκεφάλισε τη σύζυγο του


Αίσθηση προκαλεί το φρικτό έγκλημα πάθους που σημειώθηκε στην Παιανία με θύμα μια 73χρονη γυναίκα...

Έπιασαν έναν Έλληνα και εναν Αλβανό για την δολοφονία του Γιατρού απο το Γουδή.Η μητέρα του Αλβανού δούλευε ως οικιακή βοηθός και είχε αντικλείδι


Ο 65χρονος γιατρός βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος μέσα στο σπίτι του. Οι ληστές όπως αποδείχθηκε σ...

Τον βρήκαν νεκρό μέσα σε αύλακα


Δολοφονημένος μετά από δυο πολύ δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι,βρέθηκε αργά χθες το απόγε...

Πρωτοφανές!!Πεθερά και κουνιάδα οργάνωσαν την άγρια δολοφονία του 37χρονου συνοριοφύλακα στη Θεσπρωτία.Τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές και του έσπασαν το κεφάλι με πέτρα


Φρικιαστική δολοφονία έγινε κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου ένας 37χρονος υπαρχιφύλακας έχα...

Εντοπίστηκε πτώμα να επιπλέει στη θάλασσα


Ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης το...

Σκότωσαν αστυνομικό στο Δίστομο οι δραπέτες των Τρικάλων.Πατέρας δυο παιδιών ο αστυνομικός που χτυπήθηκε


Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Δί...


Βρήκε τη μητέρα της μαχαιρωμένη μέσα σε μία λίμνη αίματος.


Νεκρή από την κόρη της εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι μία 73χρονη στο σπίτι της στην Παιανία. 

Καταδικάστηκε σε ισόβια η παρουσιάστρια Έλενα Σκορδέλη


Με ομόφωνη απόφαση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη η Έλενα Σκορδέλη , ο αδελφός της, καθώς και δ...

Αποκάλυψη Σοκ!! Η κουνιάδα πετροβόλησε και πυροβόλησε με όπλο τον συνοριοφύλακα στη Θεσπρωτία


Άφωνοι έμειναν ακόμη και οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν τη δολοφονία του 37χρονου συνοριοφύλακα στ...

Ξανά στο προσκήνιο η παπαδιά και ο εραστής της για την δολοφονία του Ιερέα


Στο σκαμνί θα καθίσουν την Δευτέρα στις 17 Ιουνίου η 43χρονη παπαδιά και ο 41χρονος εραστής της π...

Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου τον αστυνομικό...


Δυο σφαίρες, η μια στην πλάτη και η άλλη στον αριστερό μηρό, δέχτηκε ο συνοριακός αστυνομικός στο...

Πυροβολήθηκε συνοριοφύλακας στο Φιλιάτι Θεσπρωτίας και έπεσε νεκρός!


Τεταμένη είναι η κατάσταση στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, καθώς πυροβολήθηκε συνοριοφύλακας και έπεσε...

Βρέθηκε δεμένος και νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του


Δολοφονημένος βρέθηκε, στις 13.00, 65χρονος, στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Μικράς Ασίας στο...