Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Σαν σήμερα, 6 Οκτώβρη 1988, ΠΑΟΚ VS Νάπολι σε 45.000 στην Τούμπα! Μαυρέας VS Μαραντόνα! (BINTEO)

Σαν σήμερα, 6 Οκτώβρη 1988, ΠΑΟΚ VS Νάπολι σε 45.000 στην Τούμπα! Μαυρέας VS Μαραντόνα! (BINTEO)
Σαν σήμερα πριν από 25 χρόνια, στις 6 Οκτωβρίου του 1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τη μεγάλη Νάπολη του Ντιέγκο Μαραντόνα για την πρώτη φάση (τότε)του Kυπέλλου UEFA.
Στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη ένα μήνα νωρίτερα (7 Σεπτεμβρίου 1988), στην Ιταλική πόλη, η ομάδα της Νάπολη κατάφερε να κερδίσει με 1-0 παίρνοντας σαφές προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.
Η Νάπολι, ήταν μια ομάδα που από την αρχή της σεζόν είχε δείξει πως είχε φτιαχτεί για μεγάλα πράγματα. Στο τέλος της χρονιάς πήγε στον τελικό της διοργάνωσης, που συνάμα ήταν και ο πρώτος της ευρωπαϊκός τελικός της ιστορίας και πανηγύρισε τον τίτλο κόντρα στην Στουτγκάρδη.
Ήταν 6/10/1988, η μέρα που θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς ΠΑΟΚτσήδες! Αλλά και σε πολλούς Μεσσήνιους καθώς ο «δικός» τους Αντώνης Μαυρέας της Μαύρης Θύελλας στάθηκε αντιμέτωπος στον μεγάλο, τεράστιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μπροστά σε 45.000 λαού (!) στην φλογισμένη και παθιασμένη Τούμπα! .
Τους βλέπουμε άλλωστε και πάνω  στην ιστορική μας φωτό!

Οι αρχικές συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ρίνους Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ, Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

ΝΑΠΟΛΙ (Οτάβιο Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Καρανάντε, Φούζι, Κοραντίνι, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Μαραντόνα, Ρομάνο.
Δείτε βέβαια πιο κάτω και το σχετικό βίντεο...
  • Πολυμέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου