Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Στρουμφάκια - Pierre Peyo και ρεκόρ Guinness στην Αθήνα



Στρουμφάκια - Pierre Peyo και ρεκόρ Guinness στην ΑθήναΤο μπλε πάρτι στο Άλσος Στρατού στο Γουδή, έχει στόχο την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness... με τους περισσότερους ανθρώπους ντυμένους Στρουμφ την ίδια μέρα.
Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα γεμίσει από μπλε, χρειάζονται 500 άτομα ντυμένα στρουμφάκια για να κατακτήσουμε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness.Το Σάββατο στις 16:00 το απόγευμα, μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τις 500 παρουσίες, ενώ η καταμέτρηση των ατόμων θα γίνει στις 19:00.Στις 25/6/1928 στις 9.00 το πρωί στις Βρυξέλλες, γεννήθηκε ο δημιουργός των Smurfs (Στρουμφ για μας) , Pierre Peyo και προς τιμήν του η ημέρα στρουμφοποιήθηκε παγκοσμίως.Εξαιρετικός σκιτσογράφος με μια ήσυχη ζωή μέσα στην οποία δεν έδωσε δείγματα, που απορρέουν από τη δημιουργία του. Ο γιος του πάντως, λέει ότι ο πατέρας του πάντοτε προσελκυόταν από τον κόσμο των νάνων, των ξωτικών και των καλικάντζαρων.Τα «Στρουμφ» πρωτοεμφανίστηκαν σε ένα κόμικ που δημοσιεύθηκε στο Βελγικό περιοδικό «Le Journal de Spirou» στις 23 Οκτωβρίου 1958.Λατρεύτηκαν από τους αναγνώστες, με αποτέλεσμα η σύνταξη να παραγγείλει μια χωριστή σειρά με αυτά. Το 1975, εμφανίστηκαν στην πρώτη τους ταινία στο Βέλγιο.Η διεθνής επιτυχία τους κορυφώθηκε μετά το 1981 και εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη. Έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο με τη βοήθεια της εταιρείας κινουμένων σχεδίων Hanna Barbera, που αγόρασε τα δικαιώματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η λεγόμενη «στρουμφομάνια» καθήλωνε εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο αλλά και μεγάλους, αποφέροντας τζίρο που παγκοσμίως ξεπερνά τα 5 δις δολάρια.Ο Peyo έπλασε περίπου 100 αρσενικά Στρουμφάκια, ένα μόνο θηλυκό, την Στρουμφίτα, και ένα μωρό-Στρουμφάκι.Με εξαίρεση τον Μπαμπά-Στρουμφ, τον συμπαθή γενειοφόρο αρχηγό του χωριού, όλα τα υπόλοιπα Στρουμφ έχουν παρόμοια εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου