Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012


H "Αφετηρία" του Βασίλη


Lifestyle
H "Αφετηρία" του Βασίλη
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου μιλά στη "Real Life" για τον καινούργιο του δίσκο "Αφετηρία" που θα κυκλοφορήσει αυτήν την Κυριακή μαζί με την εφημερίδα "Real News".
Γιατί ονομάσατε "Αφετηρία" τον νέο σας δίσκο;
Γιατί αφενός είναι αφετηρία για τα νέα παιδιά που συμμετέχουν συνθετικά και αφετέρου, γιατί οι αφετηρίες και τα νέα ξεκινήματα είναι ένα μόνιμο αίτημα για όλους μας, που μας κινητοποιεί και μας κρατάει "ζεστούς" και σε εγρήγορση, ειδικά αυτήν την εποχή.
Κάνατε με τους συνεργάτες σας μια πρωτοποριακή κίνηση και καλέσατε μέσω της ιστοσελίδας σας όποιον ενδιαφέρεται να μελοποιήσει επτά τραγούδια για τον νέο σας δίσκο. Μιλήστε μας γι΄ αυτή την επιλογή σας..
Σκεφτήκαμε να δώσουμε βήμα σε νέους ανθρώπους και αυτό βρήκε πολύ μεγάλη απήχηση. Για επτά τραγούδια ακούσαμε 950 μελοποιήσεις! Τα υπόλοιπα τρία τραγούδια του δίσκου είναι από τα "Κίτρινα Ποδήλατα, που έκαναν και όλες τις ενορχηστρώσεις.
Υπάρχει κάποιο τραγούδι του δίσκου στο οποίο έχετε ιδιαίτερη προτίμηση;
Και με τα 12 έχω ιδιαίτερη επαφή. Είναι ένας δίσκος πέρα για πέρα κοινωνικός και πάρα πολύ σύχγρονος κι αυτό οφείλεται πάρα πολύ στους στίχους του Οδυσσέα Ιωάννου. Ο Οδυσσέας πάντα βρίσκει τον τρόπο να διεισδύει στα πράγματα με έναν καλλιτεχνικό τρόπο. Τα τραγούδια αυτά σε κάνουν να νιώθεις, να αισθάνεσαι, να αγαπάς και να θυμώνεις. 
Υπάρχει και ένα τραγούδι που λέγεται "Το δελτίο των οχτώ". Σε τι αναφέρεται ακριβώς;
Στις κατασκευασμένες ειδήσεις και στους εντεταλμένους δημοσιογράφους οι οποίοι επιτελούν το έργο των αφεντικών τους.
Δεν φοβάστε μήπως το τραγούδι προκαλέσει αντιδράσεις;
Ποτέ δεν με ενδιέφερε η κριτική, από όπου κι αν προέρχεται, και κυρίως από κριτικούς τέχνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου