Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Μονπελιέ - Ολυμπιακός: Κάν' το όπως στη Μαρσέιγ (video)

 
 
154. ΜΟΝΠΕΛΙΕ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21:45)

*2ος Όμιλος.

*Η Μονπελιέ είναι μία από τις 3 ομάδες που κάνουν το ντεμπούτο τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, μαζί με τις Νόρτζελαντ και Μάλαγα.

*Με αυτό που σκόραρε στην Αγγλία, ο Ολυμπιακός έχει φτάσει τα 98 γκολ στο Champions League!

*1.200 οπαδοί των ‘’ερυθρολεύκων’’ αναμένονται στη Γαλλία.


Γήπεδο: ‘’Stade de la Mosson’’
Διαιτητής: D. Orsato
Προϊστορία: -

ΜΟΝΠΕΛΙΕ (ΓΑΛΛΙΑ): Μπορεί πέρυσι στην έδρα της να ήταν πραγματικά ανίκητη, φέτος όμως έχει ξεκινήσει με το χειρότερο τρόπο. Σαφώς και δεν αναφερόμαστε μόνο στο Champions League, όπου στην πρεμιέρα ηττήθηκε από την Άρσεναλ, αλλά και στο πρωτάθλημα, όπου δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα σε 4 αγώνες, μετρώντας 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Ούτως ή άλλως, δε θυμίζει σε τίποτα την περυσινή εξαιρετική ομάδα και μάλλον ήταν καθαρά θέμα τύχης το ότι κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στην έδρα της Σάλκε.

Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι ούτως ή άλλως καλό, μετά την κόντρα του τερματοφύλακα Ζιρντράν, που άσκησε δημοσίως κριτική στον προπονητή του Ζιράρ, για τη συχνή αλλαγή προσώπων στο βασικό σχήμα. Ο Γάλλος τεχνικός να υπενθυμίσουμε ότι είναι τιμωρημένος και θα παρακολουθήσει τον αγώνα από τις εξέδρες.

Ο Ζιράρ αρνήθηκε τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του και στάθηκε στην εμπειρία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις: «Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες. Βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής. Από την κλήρωση ξέραμε ότι η Σάλκε και η Άρσεναλ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Όχι δεν είμαστε φαβορί. Για πρώτη φορά αυτή η ομάδα συμμετέχει σε δυο διοργανώσεις. Εμείς είμαστε πρωταθλητές και βλέπετε ότι έχουμε άγχος στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη συμμετέχουμε πρώτη φορά και είναι διαφορετική η κατάσταση. Σίγουρα έχουμε την βοήθεια της έδρας αύριο αλλά ο Ολυμπιακός είναι πιο έμπειρος από εμάς».

Προηγούμενο ματς: Άλλη μία ήττα για τη Μονπελιέ στο πρωτάθλημα, δεύτερη συνεχόμενη, με 2-1 στην έδρα της Ρεν. Μπήκε πολύ άσχημα στο παιχνίδι και μόλις από το 13’ βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ. Καμία αντίδραση στο υπόλοιπο του ημιχρόνου, ενώ στις αρχές της επανάληψης ήρθε και το 2-0. Το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με πέναλτι του Μπελαντά στο 69’, χωρίς όμως να απειλήσει μέχρι το τέλος.

Στατιστικό: Η Μονπελιέ έχει δεχθεί 7 κίτρινες κάρτες μέχρι στιγμής, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση.

Απουσίες (2): Εκτός αγώνα ο δεξιός μπακ Μποκαλί που δέχτηκε κόκκινη κάρτα στην αναμέτρηση με τη Σάλκε στη Γερμανία. Για πολύ καιρό θα μείνει εκτός και ο Αϊτ Φανά, ο σκόρερ του πρώτου γκολ στη Γερμανία.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Πιονέρ– Κονγκρέ, Σταμπουλί, Μπεντιμό, Χίλτον– Σαϊχί, Εστράδα, Μπελχαντά- Ερέρα, Καμαρά, Μουνιέ.

*Διπλό είχε κάνει πέρυσι στη Γαλλία ο Ολυμπιακός, στην έδρα της Μαρσέιγ με το γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Ολυμπιακό, που καλείται σήμερα να φύγει με αποτέλεσμα από τη Γαλλία, αν δε θέλει να δώσει πρόωρα τέλος στην πορεία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος. Οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο μετά τις δύο ήττες στις δύο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης, κατάφεραν όμως να κλέψουν τις εντυπώσεις με την εμφάνιση τους στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ.

Στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός κάνει …υγιεινό περίπατο μέχρι στιγμής, έχοντας το 7/7, με τη διαφορά να έχει φτάσει ήδη στους 5 βαθμούς από τη δεύτερη θέση και τον ΠΑΟΚ. Κανείς πάντως δεν αισθάνεται ικανοποιημένος από αυτό, δεδομένης και της μεγάλης διαφοράς του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες, κάτι που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να θέσει τους παίκτες προ των ευθυνών τους και να ζητήσει καλύτερη εικόνα στα παιχνίδια. Δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά από την προηγούμενη εβδομάδα τοποθέτησε δίπλα στον Λεονάρντο Ζαρντίμ ως βοηθό τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Το πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι με τη Μονπελιέ παραδέχτηκε στις δηλώσεις του και ο Ράφικ Τζιμπούρ, χαρακτηρίζοντας το ως τελικό: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Αύριο το ματς είναι τελικός, γιατί μας ενδιαφέρει να υπάρχουμε και στη συνέχεια στα Κύπελλα Ευρώπης. Είναι διαφορετικά πράγματα, το Σαμπιονά και το Champions League. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πατήσουμε στις αδυναμίες τους, ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο. Η πίεση όμως είναι στη Μονπελιέ, γιατί παίζει στην έδρα της».

Πολύ τακτική και βάρος στο τελείωμα των φάσεων περιελάμβανε η τελευταία προπόνηση των ερυθρολεύκων, με τον Ζαρντίμ και τους συνεργάτες του να σταματούν συνεχώς τις προσπάθειες των παικτών, για να δείξουν το πώς θέλουν να αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι στον αποψινό αγώνα.

Προηγούμενο ματς: Μπορεί να ζορίστηκε για το πρώτο μισάωρο του αγώνα με τη Ξάνθη, όταν πήρε όμως μπροστά ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός. Προβάδισμα στο 37’ με την κεφαλιά του Μανωλά, ενώ στις αρχές της επανάληψης ήρθε και το 2-0 από ωραίο σουτ του Χολέμπας. Πανέμορφο γκολ από τον Τζιμπούρ για το 3-0, ενώ ο Αλγερινός διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 63’, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Στατιστικό: Προτού κερδίσει πέρυσι με 1-0 στην έδρα της Μαρσέιγ, είχε 3 συνεχόμενες ήττες στη Γαλλία με το ίδιο σκορ, 2-1. Συνολικά, έχει 3 νίκες επί Γαλλικού εδάφους, έχει γνωρίσει την ήττα 8 φορές, ενώ εντύπωση προκαλεί σίγουρα ότι μόλις ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο!

Απουσίες (5): Τραυματίες οι αμυντικοί Παπάζογλου, Αβραάμ Παπαδόπουλος, οι μέσοι Σιόβας, Ιμπαγάσα και ο εξτρέμ Φετφατζίδης.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Μέγιερι – Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης – Μοντέστο, Μανιάτης, Μασάντο – Γκρέκο, Φουστέρ, Τζεμπούρ.



Το γκολ που έδωσε το μεγάλο διπλό πέρυσι στη Γαλλία
Μαρσέιγ - Ολυμπιακός 0-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου