Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ 29Ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ  «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2011», ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ  «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Με την άφιξη σήμερα (Τετάρτη) στην Ελλάδα του μεγαλύτερου μέρους των ξένων αποστολών που θα πάρουν μέρος στο φετινό αγώνα δρόμου «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2011» που θα διεξαχθεί 30 Σεπτεμβρίου με 1η Οκτωβρίου, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη, απόστασης 246 χιλιομέτρων, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το «29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Οι αφίξεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη το βράδυ, οπότε και θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αθλητών και των αθλητριών που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.Λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς και των ταξί ο Διεθνής Σύνδεσμος Σπαρταθλον μερίμνησε για την μεταφορά των αθλητών από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στα ξενοδοχεία που θα παραμείνουν. Στην έξοδο των αφίξεων θα υπάρχει μέλος του συνδέσμου με το σήμα του Σπάρταθλον και θα εξυπηρετεί τις ξένες αποστολές.Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές από 39 χώρες (μεταξύ των οποίων 41 είναι γυναίκες). Η Ελλάδα συμμετέχει με 43 δρομείς.Αποκλειστικός δωρητής στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2011», είναι το Ίδρυμα «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ» και  για διάρκεια τριών ετών.Το έπαθλο των αθλητών που θα τερματίσουν στην Σπάρτη, μπροστά από το άγαλμα του Λεωνίδα, είναι ένα κλαδί ελιάς και νερό από τον ποταμό Ευρώτα.Εκπρόσωποι των δήμων Αθήνας και Σπάρτης θα βρίσκονται το πρωί της Παρασκευής στην εκκίνηση, ενώ πολλά ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά συνεργεία που έχουν έρθει ήδη στην Ελλάδα, θα καλύψουν την εκδήλωση. Συγκεκριμένα, η διοργάνωση έχει γίνει θεσμός, μετά τους απόλυτα πετυχημένους αγώνες του παρελθόντος και φέτος υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τα ξένα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, για να καλύψουν από κοντά το «29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ».
Ο αγώνας διεξάγεται κάτω από αστυνομική και ιατρική επίβλεψη με γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και ασθενοφόρα, που είναι διαθέσιμα στην 36ωρη διάρκεια του. Η συνολική διαδρομή του αγώνα διαιρείται σε έξι τομείς και υπάρχουν 75 σημεία ελέγχου. Οι αθλητές υποστηρίζονται από σταθμούς βοήθειας (θα υπάρχουν σε όλη την διάρκεια της διαδρομής), που είναι τοποθετημένοι κάθε τρία έως πέντε χιλιόμετρα. Οι σταθμοί είναι εφοδιασμένοι με τροφή, νερό, αναψυκτικά, καθώς επίσης και τα προσωπικά είδη των αθλητών. Οι αθλητές οφείλουν να διέλθουν από όλα τα σημεία ελέγχου. Επίσης, ο κάθε τομέας έχει τους δικούς του χρονικούς περιορισμούς και ο δρομέας θα πρέπει να φθάσει στο σημείο ελέγχου πριν από τον επίσημο χρόνο κλεισίματος του τομέα. Διαφορετικά αποκλείεται από τη συνέχεια του αγώνα.                Το «29ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» ξεκινά στις 7 π.μ., την Παρασκευή, από τους πρόποδες της Ακρόπολης μπροστά από το Ηρώδειο. Σημείο τερματισμού, είναι το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη, έως τις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου, που είναι το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού (μιάμιση ημέρα, όπως ο Φειδιππίδης), ώστε o αγώνας να μη διαρκεί πάνω από 36 ώρες. Ο Διεθνής Σύνδεσμος ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ σε συνεργασία με την τροχαία φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια για την ασφαλή διέλευση των αθλητών, από όλα τα σημεία της εθνικής οδού με κατεύθυνση προς την Σπάρτη. Η πόλη της Σπάρτης ετοιμάζεται για την υποδοχή των Σπαρταθλητών και ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου, έχει ετοιμάσει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της πόλης το Σάββατο το βράδυ, όπου θα γίνει η απονομή στους αθλητές και στις αθλήτριες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου