Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματική η κατάσταση στο ALTER - Ιστορίες εργαζομένων που συγκλονίζουν

Δραματική η κατάσταση στο ALTER - Ιστορίες εργαζομένων που συγκλονίζουν 
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στο Alter (η αρχή έγινε χθες με τρίωρη στάση εργασίας 18.00-21.00) αποφάσισαν
 ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ μετά το πλήρες αδιέξοδο «με ευθύνη της εργοδοσίας» που διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης του τηλεοπτικού σταθμού.
Στη συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κώστας Γιαννίκος «ουδεμία δέσμευση ή χρονοδιάγραμμα καταβολής αποδοχών έδωσε», επισημαίνεται σε ανακοίνωση των τριών Ενώσεων, οι οποίες αποφάσισαν το συντονισμό της δράσης τους με στόχο την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων .
Την ίδια ώρα αυτά που συμβαίνουν στις τάξεις των εργαζομένων είναι και η αθέατη σκληρή εικόνα μιας αμαρτωλής ιστορίας όπου άλλοι πλούτισαν και άλλοι βρίσκονται χωρίς μεροκάματο για τα προς το ζειν.
Ενδεικτικές είναι οι εξής ιστορίες, απόλυτως πραγματικές. Εργαζόμενοι που έχουν νήπια ή βρέφη ανταλλάζουν μεταξύ τους κουτιά σε γάλα σκόνη ή βρεφικές πάνες στηρίζοντας όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Άλλος έχει βάλει πωλητήριο όσο όσο στο αυτοκίνητό του καθώς δεν έχει να πληρώσει ασφάλεια και καύσιμα και κυκλοφορεί με ποδήλατο (!) καθώς μένει σχετικά κοντά στο κανάλι.
Υπάρχουν δε δύο περιπτώσεις εργαζομένων που βαφτίζουν τα παιδιά τους το προσεχές διάστημα με την οικονομική βοήθεια συγγενών και φίλων.
Να τονίσουμε πως από τους 195 δημοσιογράφους, οι 122 είναι απλήρωτοι για μήνες.
Κάποιοι μάλιστα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας (όπου η ψυχολογία είναι το παν) και ζουν μέσα στην απόλυτη αβεβαιότητα.
Αυτές οι καταστάσεις είναι το πρόβλημα και όχι τόσο το άγχος των παρουσιαστών - παρουσιαστριών για το αν θα είναι στο γυαλί ή όχι (αν και από αυτούς κάποιοι βοηθούν συναδέλφους τους ή και οι ίδιοι βέβαια έχουν δει τα σκούρα ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου