Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012



Ο Μπέμπε Γκρίλο διέσχισε κολυμπώντας το στενό της Μεσσήνης


 



Ο εκκεντρικός πολιτικός Μπέπε Γκρίλο που κατόρθωσε πριν λίγους μήνες με το Κίνημα Πέντε Αστέρων να κατατροπώσει την κεντροδεξιά στις δημοτικές εκλογές της Ιταλίας καταγγέλλοντας τα μέτρα λιτότητας, συνεχίζει να εντυπωσιάζει.

Αυτή τη φορά όμως με την αντοχή του και τη τόλμη του. Ο πρώην κωμικός παρά τον σωματότυπό του που προδίδει ότι έχει απολαύσει πολλά πλούσια γεύματα με γευστικά ζυμαρικά και τραγανές πίτσες, διέσχισε κολυμπώντας το στενό της Μεσσήνης που χωρίζει την Σικελία από την Καλαβρία.

Με αντοχές ολυμπιονίκη λοιπόν, ο Γκρίλο κολύμπησε υπό βροχή για μία ώρα καλύπτοντας απόσταση τριών χιλιομέτρων παρά τις προβλέψεις που τον ήθελαν να εγκαταλείπει με τους bookmakers να του δίνουν μόλις 1 προς 15.

Μόλις έφτασε στην ακτή καταχειροκροτούμενος από ομάδα υποστηρικτών του που τον περίμεναν, δήλωσε «αυτή είναι η τρίτη απόβαση. Πρώτα ήταν εκείνη της οικογένειας Σαβόια, μετά των Αμερικανών που έφεραν την μαφία και σήμερα εγώ με το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Και κανείς από τους δύο δεν έφτασε κολυμπώντας. Τα κατάφερα παρότι προέβλεπαν ότι θα πάθαινα έμφραγμα πριν τα μισά της διαδρομής».

Φορώντας τα ειδικά γυαλάκια, σκουφάκι και βατραχοπέδιλα ο 62χρονος Γκρίλο βούτηξε στα νερά με σκοπό να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκλογές στις οποίες το Κίνημά του θα είναι υποψήφιο και θα διεξαχθούν στις 28 Οκτωβρίου στη Σικελία με σκοπό να αναδείξουν την προεδρία και το σώμα της περιφέρειας. Πέρα όμως από την εκλογική αναμέτρηση η προσπάθεια του Γκρίλο ήταν και μια μορφή διαμαρτυρίας για τις υποσχέσεις των πολιτικών που εδώ και χρόνια προεκλογικά μιλούν για τη κατασκευή της γέφυρας που θα ενώνει το νησί με την χερσόνησο, αλλά μένουν στα λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου