Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Ποντάρει στο... μπάχαλο ο Μπόμπολας

Ποντάρει στο... μπάχαλο ο Μπόμπολας
Τα σενάρια που κυκλοφορούν πια στους διαδρόμους του “Πήγασου”, κάνουν λόγο για μειώσεις που μπορεί να φτάσουν μέχρι και το 40% (!) σε κάποια από τα μέσα του ομίλου.
Ακόμα δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες προτάσεις στους εργαζομένους, εκτός φυσικά από τις περιβόητες ατομικές συμβάσεις, τις οποίοι κάποιοι, είτε υπό το φόβο της απόλυσης είτε επειδή βρίσκονται στο πλευρό της εργοδοσίας, τις υπέγραψαν.Ο αναβρασμός είναι μεγάλος στους εργαζόμενους, που βλέπουν τα χειρότερα να έρχονται. Πάντως, σε μια κίνηση τακτικής, ο Φ. Μπόμπολας, συνομίλησε με την ΕΣΗΕΑ και τον πρόεδρό της Πάνο Σόμπολο και του είπε ότι θα “παγώσει” τις εξελίξεις και θα περιμένει τις εκλογές και τη συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. Μέχρι της 30 Μαΐου για να υπογράψει τις ΣΣΕ. Αυτό έγινε, διότι μια πληροφορία θέλει την επιθεώρηση εργασίας να έχει επέμβει για τις ατομικές συμβάσεις, μετά από καταγγελία που έγινε.Η κίνηση Μπόμπολα, πάντως, που ερμηνεύεται από τους πιο... ρεαλιστές ως προσπάθεια να μην πέσει κι άλλο λάδι στη φωτιά, αλλά επί της ουσίας χωρίς αντίκρισμα. Γιατί; Διότι πολύ απλά, με τόσες παρατάξεις που υπάρχουν στην ΕΣΗΕΑ και με την αποδυνάμωση του εν δυνάμει Δ.Σ. της Ένωσης η συγκρότηση σε σώμα, δεν πρόκειται να γίνει άμεσα, πόσο μάλλον στις 30 του μήνα.
Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά, για να συγκροτηθεί σε σώμα του Δ.Σ. της Ένωσης πέρασε περίπου επτά μήνες! Με δεδομένο ότι το δ.σ. θα κατακερματιστεί στις εκλογές πολύ περισσότερο αυτή τη φορά, ίσως χρειαστεί και ένας χρόνος.Σε ότι αφορά τους φόβους των εργαζομένων στο συγκρότημα, φαίνεται ότι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο, είναι όσοι εργάζονται στην αθλητική ιστοσελίδα του ομίλου, ενώ δεν αποκλείεται μεγάλο να είναι το... ψαλίδι και στο “GOAL” αλλά και στον “Sentra FM”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου