Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ

Ηρακλειο Κρήτης | Μια “Γειτονιά Αλληλεγγύης” για όσουν εχουν αναγκη

Μία νέα δομή, ανθρωπιστικού χαρακτήρα, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί στο Ηράκλειο. Η 'Γειτονιά Αλληλεγγύης' είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της δημοτικής αρχής με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης προκειμένου να δοθεί ένα χέρι βοήθειας στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, σε συνεχή εξέλιξη γίνεται η συλλογή ρούχων, υποδημάτων, ηλεκτιρκών συσκευών, επίπλων και άλλων αντικειμένων που μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα.
Ήδη τα αντικείμενα που έχουν συλλεχθεί έχουν μεταφερθεί στα γραφεία της 1ης Δημοτικής Ενότητας, (Λ. Πλαστήρα 27, 2810 390 108 - 114) όπου θα συγκεντρώνονται στο εξής τα αντικείμενα που οι πολίτες θα χαρίζουν.
Οι εθελοντές παίρνουν τώρα τη σκυτάλη της προσπάθειας, καθώς προχωρούν σε μία πρώτη διαλογή των αντικειμένων, ενώ παράλληλα καταγράφονται οι ανάγκες των δημοτών, προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία διανομής των αντικειμένων.
Ο αρχικός στόχος ήταν να δημιουργηθεί μία τέτοια δομή, ωστόσο η μαζική συμμετοχή του κόσμου, που σπεύδει να παραδώσει αντικείμενα που επιθυμεί να δωρίσει, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και μία 2η δομή.
Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o Aρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.Ειρηναίος: «Θέλουμε ν’ανταποκριθούμε στις ανάγκες που οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν και ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν κάποιες ανάγκες θα βοηθούν.
Θέλουμε πάντα ν’αγρυπνούμε…» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για να εξηγήσει την στάση της Εκκλησίας στην παρούσα συγκυρία σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται.
Η «Γειτονιά της Αλληλεγγύης» θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα και σύντομα θα μοιράσει τα είδη πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου