Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

8.7.13

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ Χ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.

Κατέβαλα ιδιαίτερη προσπάθεια για να διατηρήσω την ψυχραιμία μου στην προβοκατόρικη διάθεση που εξ αρχής και κατ επανάληψη κατέβαλε ο κατ επίφαση «Δημοσιογράφος» κ. Χρήστος Παπαγεωργίου σε άρθρα του στην ιστοσελίδα sportsstonoto. gr .
Αναφέρεται «φωτογραφίζοντας» την συμμετοχή μου στην κίνηση για της εκλογές της ΕΠΣ Μεσσηνίας, σε άρθρο του το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 ,και με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ,προφανώς πιστεύοντας ότι θα μειώσει την επί 28ετία επαγγελματική μου διαδρομή, ότι μεταξύ άλλων «αμπαλων» συμμετέχουν «και βέβαια άεργοι επί της ουσίας εδώ και χρόνια τώρα δημοσιογράφοι που στην καριέρα τους ξεχώρισαν κυρίως ως «Δημοσιογράφοι του ΟΠΑΠ»υπηρετούντες σε βαρύγδουπα γραφεία τύπου και διευθύνσεις σταδίων και οργανισμών της πρωτεύουσας ,και τώρα ξαφνικά θυμήθηκαν –ίσως γιατί προσδοκούν προσωπικά οφέλη πια και από αυτό το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και τα προβλήματα του…»
Για να καταλάβει η κοινή γνώμη την αξιοπιστία των όσων γράφει ο συγκεκριμένος κύριος, αλλά και την σκοπιμότητα που τον ωθεί σε τέτοιου είδους παραληρήματα ποινικά κολάσιμα(Αυτή την πλευρά, περί συκοφαντικής δυσφήμησης ,επαγγελματικής βλάβης κλπ, θα την διερευνήσουν καθ υλην αρμόδιοι)θα του θυμίσω τα ακόλουθα, που δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση:

1ον)Όσον αφορά το «άεργος τα τελευταία χρόνια»Μέχρι πέρυσι τον Ιούλιο παρουσίαζα δίωρη τηλεοπτική εκπομπή στο σταθμό contra channel,εργάζομαι σε εφημερίδα και συνεργάζομαι με δύο site, ένα αθλητικό και ένα πολιτικό.

2ον)Όσο για το πώς ξεχώρισα ως επαγγελματίας δημοσιογράφος του θυμίζω για να φρεσκάρει την μνήμη του, εκτός και αν ο «έρωτας»  και οι υποχρεώσεις του στο κύριο Σταθόπουλο δεν του το επιτρέπει.
Α)Mega Channel (ρεπορτάζ και μεταδόσεις-περίοδος 1989-90),Sevenex TV τηλεοπτικές εκπομπές-περίοδος 1990-91.ΕΡΤ2 ρεπορτάζ στην εκπομπή του Κώστα Δελιγιαννη-περίοδος 1992-1994.Τηλεοπτικές εκπομπές στους σταθμούς TV Magic, Τηλετώρα. Από το 1995-2000 ρεπορτάζ και μεταδόσεις στην ΕΡΤ για την «Αθλητική Κυριακή»
Β)Ραδιοφωνικά. Από το 1992 εκπομπές και μεταδόσεις στους σταθμούς ΤΟP FM, Κανάλι 107,Επικονωνία FM, Αθήνα 9.84,ΣΚΑΙ 10,4(Ολυμπιακοί αγώνες Σιδνευ)και μέχρι τον Ιούλιο του 2011 στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, παρουσίαζα την ιστορική εκπομπή «Τρίτο μάτι»και έκανα μεταδόσεις από την Γ Εθνική μέχρι το παγκόσμιο Κύπελλο.
Έχω βραβευθεί τρεις φορές για την συγγραφή της εγκυκλοπαίδειας «SPORTS»με κανονισμούς και τεχνικές 140 αθλημάτων, για την σελίδα επί 7 χρόνια στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»με αποκαλύψεις και ρεπορτάζ. Διετέλεσα αρχισυντάκτης από την πρώτη ημέρα έκδοσης του στα αθλητικά περιοδικά «Σούπερ-Σουτ» και «Ολυμπιονίκης»
Από την στιγμή που στην κρίση του «Ειδικού»Χρήστου Παπαγεωργίου είναι …μειωτικά και απαξιωτικά δεν αναφέρω ούτε τι σημαίνει γραφείο τύπου και τι δουλειά κάνει, ούτε τι αποστολές πήγα στο εξωτερικό όλα αυτά τα χρόνια στο  για μεταδόσεις και ρεπορτάζ, ούτε που αλλού δούλεψα πάντα έντιμα και καθαρά.
Το γεγονός δε ότι έχω εκλεγεί σε τρεις συνεχόμενες διαδικασίες πανελλαδικά στον ΠΣΑΤ, την τελευταία τον Μάιο 2012 απέναντι στον συνάδελφο Γιάννη Μαμουζέλο που πριν ένα μήνα είχε πάρει 6.000 ψήφους στην Α΄ Αθήνας ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το άφησα στο τέλος, γιατί για τον κ. Παπαγεωργίου σαφώς δεν έχει καμιά σημασία να είσαι εκλεγμένος Αντιπρόεδρος στον επαγγελματικό σου χώρο, το γιατί το ξέρει ο ίδιος..
Θέτω λοιπόν δύο ερωτήματα στον κ. Παπαγεωργίου που νομίζει ότι μπορεί να σπιλώνει διαδρομές και πρόσωπα.
1)Μπορεί να ενημερώσει την κοινή γνώμη γιατί διεγράφη από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου(ΠΣΑΤ);
2)Όλα αυτά τα χρόνια εμφανιζόταν ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Είχε προσληφθεί ως δημοσιογράφος; Είχε προσληφθεί νομίμως; Γιατί στα επαγγελματικά όργανα των δημοσιογράφων δεν υπάρχει.

Κλείνοντας για αυτούς που θα διαβάσουν αυτή την επιστολή νοιώθω την ανάγκη να διευκρινίσω ότι:
Όλα αυτά τα χρόνια εισπράττω την αναγνώριση και την τιμή των επαγγελματιών συναδέλφων μου που στην συντριπτική πλειοψηφία τους γνωρίζουν και τον χαρακτήρα μου, και την στάση μου την επαγγελματική και τους αγώνες και τις διεκδικήσεις μου που έχω δώσει προς πάσα κατεύθυνση χωρίς καμία ιδιοτέλεια.
Ο Χρήστος Παπαγεωργίου θολωμένος από κίνητρα που γνωρίζει ο ίδιος πρόσβαλε με ψεύδη και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς την επαγγελματική μου διαδρομή και το ήθος μου. Στοιχεία για τα οποία έχω υποστεί διώξεις από μηχανισμούς και συστήματα γιατί τα υποστήριξα με αίμα. Στοιχεία που προφανώς αγνοεί ο κ. Παπαγεωργίου. Στοιχεία για τα οποία είμαι υπερήφανος για την καθαρότητα τους και για τα οποία δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου.
Τον προκαλώ λοιπόν δημόσια και τεκμηριωμένα να αποδείξει ποια είναι τα προσωπικά οφέλη που προσδοκώ από την ΕΠΣ Μεσσηνίας. Αν δεν το κάνει είναι ένας κοινός συκοφάντης και λασπολόγος πέρα από κατ επίφαση «Δημοσιογράφος»
Το γιατί το ξέρει καλύτερα από όλους ο ίδιος.
Αφήνω λοιπόν στη κρίση όλων σας και αυτόν τον κύριο ,και την εγκυρότητα των όσων γράφει, αλλά και την σκοπιμότητα και τα κίνητρα που προφανώς έχει.

ΥΓ: Ζήτησα από τον συνιδιοκτήτη του εν λογο site Σωτήρη Γεωργούτζο να αποκαταστήσει τα ψεύδη και αρνήθηκε, ενώ ειδικά αυτός γνωρίζει καλύτερα από τον κάθε ένα  τα αυτονόητα. 
Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τους βασικούς κανόνες της δεοντολογίας ,όχι απέναντι στον δημοσιογράφο αλλά και στο κάθε πολίτη, που «Λούζεται»με ψεύδη και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Και οι κρίνοντες κρίνονται ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. 
Εκτιμώ ότι γνωρίζει και τις ευθύνες του.

Στο επανειδείν…,που από την πλευρά μου θέλω και θα επιδιώξω να είναι η ουσία, αυτή που επιχειρείται με τέτοιου είδους πρακτικές να αποκρυφτεί για να διατηρήσει τα συμφέροντα στα οποία αναφέρεται ο κ. Παπαγεωργίου.

Με εκτίμηση

Αντώνης .Α. Αντωνόπουλος
Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΑ
  Α΄  Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ
   Μέλος UEPS-AIPS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου