Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

«Κανείς απευθείας, όλοι να ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα από τα πλέι οφ»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ * ΘΕΣΠΙΣΗ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Τα πάνω-κάτω! Αίσθηση και μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε στο Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας την Πέμπτη (18/7) από μια πρόταση του Αλέξη Κούγια… Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, πρότεινε, αν η Β’ Εθνική τη νέα σεζόν διεξαχθεί σε δύο ομίλους, να μην προβιβαστεί καμία ομάδα απευθείας, αλλά και οι τρεις θέσεις να προκύψουν από τα πλέι οφ!
Συγκεκριμένα, το εν λόγω σχέδιο προβλέπει να συμμετέχουν στα πλέι οφ ανόδου οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, να διεξάγεται ένα μίνι πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών και όλα τα «εισιτήρια» για τη μεγάλη κατηγορία να προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία. Κοινώς, να μην ανεβαίνει απευθείας κανείς, να μην ισχύσει δηλαδή πως οι δύο πρώτοι προβιβάζονται αμέσως και η τρίτη ομάδα βγαίνει από τα πλέι οφ μεταξύ 2ου και 3ου κάθε ομίλου.
Μάλιστα, εκτός από αυτό, προτάθηκε να διεξάγονται και πλέι άουτ. Συγκεκριμένα, να υποβιβάζεται απευθείας ο τελευταίος κάθε ομίλου και οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τον ουραγό κάθε ομίλου (8 στο σύνολο) να παίζουν μεταξύ τους, με τους τέσσερις τελευταίους να πέφτουν στη Γ’ Εθνική.
Επί της πρότασης Κούγια τοποθετήθηκαν αρκετές ομάδες και τα σχόλια ήταν θετικά, από την άποψη πως έτσι το πρωτάθλημα θα γίνει πιο ανταγωνιστικό, θα υπάρξουν ελάχιστες αδιάφορες ομάδες και με τους περισσότερους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν υπάρχει η δυνατότητα καλύτερης διαπραγμάτευσης για τις χορηγίες και τα τηλεοπτικά της νέας σεζόν στη δεύτερη κατηγορία.
Το μεγάλο ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν τελικά η Β’ Εθνική καταφέρει να βρει τις απαιτούμενες ομάδες για να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους… Κάτι που για ορισμένους φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο.
- ΦΩΤΟ: Ο Αλέξης Κούγιας μαζί με το νομικό σύμβουλο της πρώην ΕΠΑΕ Αντώνη Βουγίδη κατά τη διάρκεια του Δ.Σ.ΠΙΓΗ:ΑΣΠΟΡΤΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου