Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Βασιλακόπουλος: Μηχανισμοί παραγωγής βίας οι σύνδεσμοι, παλεύω να διαλυθούν

Βασιλακόπουλος: Μηχανισμοί παραγωγής βίας οι σύνδεσμοι, παλεύω να διαλυθούν
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, μίλησε στο Αχελώος tv και στον δημοσιογράφο, Μάκη Μάκκα, για την άρνηση ορισμένων καλαθοσφαιριστών να αγωνιστούν με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ, για το ελληνικό πρωτάθλημα, τις οικογένειες Αγγελόπουλων και  Γιαννακόπουλων και την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.
Ανεπίτρεπτο χαρακτήρισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τον τρόπο αντιμετώπισης της Εθνικής από κάποιους παίκτες. Αναφερόμενος στην απόφαση διεθνών να μην ενσωματωθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, επισήμανε: "Βλέπουμε τα αποτελέσματα της υπερ-εμπορευματοποίησης των πάντων που έχει μπει όλους τους τομείς και στον Αθλητισμό, όσο θα μεγαλώνει η σχέση με το χρήμα και την οικονομία της αγοράς τόσο θα δυσκολεύει η παρουσία  αθλητών στην Εθνική ομάδα.
Με πληγώνουν πολύ οι αποφάσεις των διεθνών παικτών να μην θέλουν να αγωνιστούν με την Εθνική Ελλάδος, δεν μπορώ να το αποδεχθώ και θα έλεγα ότι είναι μια ήττα.
Ευτυχώς υπάρχουν και παιδιά που είναι συνέχεια δίπλα στην Εθνική και διάβασα τελευταία δηλώσεις των Φώτση, Σπανούλη, Ζήση και Μπουρούση, ότι για αυτούς πρώτο θέμα είναι η Εθνική ομάδα, και αυτό είναι παρήγορο".
«Διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλή ομάδα, που είναι ικανή για σημαντική διάκριση», το σχόλιό του για το… ταβάνι της Εθνικής μας στο Ευρωμπάσκετ.
Συνεχίζοντας, ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ μίλησε για το ελληνικό πρωτάθλημα, τις οικογένειες Αγγελόπουλων και Γιαννακόπουλων και την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ, ενώ τάχθηκε κατά –  και κατήγγειλε μάλιστα – το …χάιδεμα  των σκληροπυρηνικών οπαδών από την πολιτεία και τις διοικήσεις των ομάδων:
«Το πρωτάθλημα δεν είναι απολύτως ελληνικό, είναι πρωτάθλημα που γίνεται στην Ελλάδα, έχουμε πολλές συμμετοχές ξένων παικτών και εγώ είμαι εναντίον των ξένων παικτών. Δώσαμε μάχες σε σκληρές εποχές και κρατήσαμε μια ελληνικότητα σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Ιταλία που προσπάθησε να φέρει το αμερικανικό μπάσκετ και αποδυναμώθηκε».
«Μην ξεχνάμε πως οι οργανωμένοι σύνδεσμοι, που παλεύω να διαλυθούν, λειτουργούν ως μηχανισμοί και παράγουν βία, διακινούν ναρκωτικά πολλές φορές και γενικά έχουν παραβατική συμπεριφορά, κάνοντας επίδειξη βίας. Και όμως τους ανεχόμαστε», τονίζει ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ
Και πρόσθεσε:
«Όμως, οι σύνδεσμοι είναι μηχανισμοί στήριξης πολιτικών προσώπων και αφού έχουν εκλεγεί οι πολιτικοί αυτοί στην Βουλή με την στήριξή τους, δεν είναι δυνατόν να παρέμβουν και τους κλείσουν.
Είναι σημαντικό που είναι επενδυτές στο  Ελληνικό Μπάσκετ οι οικογένειες Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι, όμως πολλές φορές παρασύρονται και αυτοί από  την πίεση που τους ασκείται και συμβάλλουν με τις δηλώσεις τους να μεγαλώνει η ένταση στους αγωνιστικούς χώρους και στις κερκίδες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου