Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Ο δήμαρχος Βύρωνα ελέγχεται για έργο 20 εκατ. ευρώ



Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της εκταμίευσης 20 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή κολυμβητηρίου στον Δήμο Βύρωνα που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ την προηγούμενη Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σφοδρή αντίδραση της Τρόικας στο υπουργείο Ανάπτυξης για τον τρόπο διαχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και για το γεγονός πως για ένα τόσο μικρό έργο (δεν πρόκειται καν για ολυμπιακών διαστάσεων κολυμβητήριο και πισίνα) δαπανώνται τόσα χρήματα, ο κ. Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να έχει διατάξει ενδελεχή έλεγχο σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό της περίεργης αυτής δαπάνης είναι το γεγονός πως αντίστοιχο και πολύ μεγαλύτερο έργο του Δήμου Περιστερίου κόστισε μόλις 5 εκατ. ευρώ και μάλιστα με πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων.
Παράλληλα το σύνολο των απορροφημένων κονδυλίων του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, της Αθήνας δηλαδή αγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ, όταν ένα μόνο έργο στο Βύρωνα φθάνει ουσιαστικά στο 1/6 όλων των πόρων που ο κ. Καμίνης εξασφάλισε σε τρία χρόνια! Οι συγκρίσεις αυτές είναι που έκαναν την Τρόικα να ζητήσει έλεγχο ενώ δεν αποκλείεται και η μετέπειτα εμπλοκή του ΣΔΟΕ στην υπόθεση.
Θα πρέπει να θυμίσουμε πως ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε φαραωνικών διαστάσεων έργα με τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ καθώς και πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκε να μειώσει από 3 εκατ. ευρώ έργο βρεφονηπιακού σταθμού στις 900 χιλ. ευρώ μετά από ισχυρές ενστάσεις. Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου