Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι βουλευτές που ξέραμε και χάσαμε και οι βουλευτές που δεν θα μάθουμε ποτέ Διαβάστε εδώ.




Γράφει η Γωγώ Κυριαζή
Παρά τις ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας που επιβάλλουν τις συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις, παρά τις θυελλώδεις συνεδριάσεις της Βουλής που το τελευταίο χρονικό διάστημα μονοπωλούν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης, αρκετοί βουλευτές της κυβέρνησης απέχουν- από επιλογή ή μη, από τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα περιορισμένη κοινοβουλευτική δραστηριότητα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν μάλλον να ξεχαστούν από την κοινή γνώμη.
Και μπορεί κάποτε ορισμένοι εξ αυτών να εμφανίζονταν τακτικά στα τηλεοπτικά παράθυρα και να δήλωναν παρόντες στα φλέγοντα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα εντός και εκτός Κοινοβουλίου, ωστόσο πλεόν η πραγματικότητα μοιάζει μάλλον διαφορετική.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επαφή με τις ανάγκες και τα προβλήματα των πολιτών ειδικά αυτή τη περίοδο είναι αναγκαία και το γεγονός ότι ανήκουν στο κυβερνητικό σχήμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σηματοδοτεί την αποχή τους απο τον διαρκή έλεγχο της ίδιας της κυβέρνησης και την εγρήγορση σε θέματα που αφορούν τη δραστηριότητα της αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς και ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, επίσης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, οι οποίοι από τότε που παρέδωσαν τα υπουργικά τους χαρτοφυλάκια, έχουν επιλέξει να απέχουν από τις πολιτικές εξελίξεις και τις... κάμερες.
Αντίστοιχα παραδείγματα αποτελούν και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αρκείται σε δηλώσεις σχετικά με συγκεκριμένα αθλητικά γεγονότα, ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και βουλευτής Χίου, Κώστας Μουσουρούλης, ο οποίος τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκε μόνο στη Σύνοδο αρχηγών Ακτοφυλακών Ε.Ε πριν μερικές ημέρες αλλά και ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό, τοποθετήθηκε δημόσια μόνο για το θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στο ΤΕΙ Καβάλας.
Από τις κυρίες της Βουλής που μας είχαν συνηθίσει σε συχνές εμφανίσεις και πλέον αποφεύγουν τις δημόσιες παρεμβάσεις ξεχωρίζουν η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Κατερίνα Παπακώστα, η δραστηριότητα της οποίας, τους τελευταίους μήνες, περιορίζεται σε επίκαιρες ερωτήσεις και σε Επιτροπές της Βουλής, η βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία πλέον πραγματοποιεί σπάνιες εμφανίσεις σε τοπικά ΜΜΕ και η βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα Καραμανλή, η οποία με τη σειρά της δηλώνει ... παρούσα κυρίως στο Facebook, από όπου προτιμά να σχολιάζει- σχεδόν καθημερινά, την επικαιρότητα.
Από την πλευρά της, η βουλευτής στη Περιφέρεια Αττικής, Γεωργία Μαρτίνου, αν και τον Ιούνιο του 2012 τράβηξε όλα τα φώτα της δημοσιότητας, προκαλώντας έκπληξη με την εκλογή της στο Κοινοβούλιο, από τότε όμως φαίνεται να «λάμπει» μόνο δια της... απουσίας της.
Αν εξαιρέσει κανείς τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ με την ίδια να... πηδά κυριολεκτικά τα βουλευτικά έδρανα για να φτάσει στη θέση της, κατά τα λοιπά, θα μπορούσαμε να πούμε πως το όνομά της έχει να εμφανιστεί μήνες ολόκληρους σε επίκαιρη ερώτηση, πόσω μάλλον στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Οι βουλευτές που δεν έχουμε προλάβει να... γνωρίσουμε

Εκτός από τους εξαφανισμένους βουλευτές της ΝΔ, υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δεν έχουμε προλάβει να μάθουμε καθώς η όποια δραστηριότητά τους συμπεριλαμβάνει περιορισμένες επίκαιρες ερωτήσεις για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και αραιές εμφανίσεις σε μέσα ενημέρωσης της εκλογικής τους Περιφέρειας.
Ορισμένοι εξ αυτών, που δεν έχουμε μάθει ακόμα αλλά ελπίζουμε να γνωρίσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι:

Κουτσούμπας Ανδρέας, βουλευτής Βοιωτίας

Κοψαχείλης Τιμολέων, βουλευτής Γρεβενών

Στήλιος Γιώργος, βουλευτής Άρτας

Νταβλούρος Αθανάσιος, βουλευτής Αχαΐας

Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος, βουλευτής Έβρου

Κοντογεώργιος Κωνσταντίνος, βουλευτής Ευρυτανίας

Μαρίνος Ανδρέας, βουλευτής Ηλείας

Τσαβδαρίδης Λάζαρος,  βουλευτής Ημαθίας

Βεσυρόπουλος Απόστολος, βουλευτής Ημαθίας

Μπατσαρά Γεωργία, βουλευτής Ημαθίας

Σενετάκης Μάξιμος, βουλευτής Ηράκλειου

Πασχαλίδης Ιωάννης, βουλευτής Καβάλας

Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος, βουλευτής Καβάλας

Σκόνδρα Ασημίνα, βουλευτής Καρδίτσας

Ταλιαδούρος Σπυρίδων, βουλευτής Καρδίτσας

Γεωργαντάς Γιώργος, βουλευτής Κιλκίς

Ταγαράς Νικόλαος, βουλευτής Κορινθίας

Δήμας Χρίστος, βουλευτής Κορινθίας

Κέλλας Χρήστος, βουλευτής Λάρισας

Βογιατζής Παύλος, βουλευτής Λέσβου

Λαμπρόπουλος Ιωάννης, βουλευτής Μεσσηνίας

Σαμπαζιώτης Δημήτρης, βουλευτής Μεσσηνίας

Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, βουλευτής Ά Πειραιώς

Καρασμάνης Γεώργιος, βουλευτής Πέλλης

Σταμενίτης Διονύσιος, βουλευτής Πέλλης

Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, βουλευτής  Πιερίας

Χριστογιάννης Δημήτρης, βουλευτής Πιερίας

Τσουμάνης Δημήτριος, βουλευτής Πρέβεζας

Κεφαλογιάννης Ιωάννης, βουλευτής Ρεθύμνου

Βλακχέης Μενέλαος, βουλευτής Σερρών

Λεονταρίδης Θεόφιλος, βουλευτής Σερρών

Κουτσογιαννόπουλος Κωνσταντινός, βουλευτής Φθιώτιδας

Κωνσταντινίδης Ευστάθιος, βουλευτής Φλώρινας

Καρανάσιος Ευθύμιος, βουλευτής Χαλκιδικής

Βολουδάκης Μανούσος, βουλευτής Χανίων.

1 σχόλιο:

  1. προς κα Κυριαζη
    Εσεις γιατι μας τα γραφετε.Ολοι τους ιδιους παλι θα ψηφισουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή