Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Απόφαση για τετραήμερη απεργία στα ΜΜΕ

 
Απόφαση για τετραήμερη απεργία στα ΜΜΕ
Από την Κυριακή σας είχαμε γράψει ότι η τετραήμερη απεργία στα ΜΜΕ θα γίνει στις 7-8-9-10 Απριλίου. Σας είχαμε αναφέρει μάλιστα τότε, ότι κάποιοι δεν... τρέμουν στην ιδέα της απεργίας και πως προετοιμάζονται πυρετωδώς δημιουργώντας κλίμα. Το διασωματειακό, έχει πάρει την απόφαση και τώρα όλες οι Ενώσεις στον Τύπο συμπεριλαμβανομένου και της ΕΣΗΕΑ, “τρέχουν” για να προλάβουν να οργανώσουν τα μέλη τους.
Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να επισημάνουμε, είναι ότι από την απεργία που θα γίνει Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, για άλλη μια φορά δεν πλήττονται τα Κυριακάτικα. Εκδόσεις που έπρεπε να είναι ο “στόχος” των Ενώσεων, μιας και χτυπάει απευθείας στην... τσέπη των εκδοτών.
Με την απεργία να γίνεται από Πέμπτη ως Κυριακή, δίνεται η δυνατότητα προετοιμασίας των Κυριακάτικων φύλλων, που είναι και οι μόνες που αποφέρουν μεγάλα κέρδη στους εκδότες, τα οποία θα κυκλοφορήσουν κανονικότατα την Πέμπτη, θα μείνουν αρκετές ημέρες στα περίπτερα και θα πουλήσουν ακόμα περισσότερα φύλλα.
Ποια ΜΜΕ θα πληγούν; Τα κανάλια, που αν ακολουθήσουν τις εντολές των Ενώσεων, δεν θα βγάλουν δελτία και ενημερωτικές εκπομπές, οι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, τα καθημερινά φύλλα των εφημερίδων αθλητικών και πολιτικών και φυσικά οι ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Θεωρείται πολύ δύσκολο η απεργία να έχει 100% επιτυχία. Κάτι που φάνηκε τόσο από την προηγούμενη 24ωρη απεργία. Ήδη μέλη του Δ.Σ. του διασωματειακού, ενημερώνουν τους εργαζόμενους σε διάφορα συγκροτήματα και συναντούν αντιδράσεις!
Η προσπάθεια ενημέρωσης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες από τους εκπροσώπους των Ενώσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου