Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ GOOGLE ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ H MICROSOFT

Προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Google κατέθεσε σήμερα η Microsoft, κατηγορώντας την ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό εις βάρος των καταναλωτών και επιχειρεί να μπλοκάρει την δημιουργία εναλλακτικών λύσεων στην αγορά, σαμποτάροντας τους ανταγωνιστές της...


Ο κολοσσός των διαδικτυακών αναζητήσεων βρίσκεται ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο υπό επίσημη διερεύνηση από την Κομισιόν, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η Google έχει παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Η εν λόγω έρευνα είχε διαταχθεί μετά τις καταγγελίες που υπέβαλαν τρεις εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Φουντώνει ο «πόλεμος»

Η σημερινή προσφυγή φουντώνει τον «πόλεμο» μεταξύ των δύο κορυφαίων εταιρειών στην αγορά της τεχνολογίας και του Ίντερνετ.

Είναι η πρώτη φορά που η Microsoft -η οποία αποτέλεσε και η ίδια αντικείμενο έρευνας για ενδεχόμενη αντιμονοπωλιακή δράση στις ΗΠΑ και την Ευρώπη- υποβάλλει καταγγελία στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για θέματα ανταγωνισμού.

Στην καταγγελία της, υποστηρίζει ότι η Google εφαρμόζει ένα «σχέδιο δράσεων» το οποίο παρεμποδίζει με αθέμιτο τρόπο τον ανταγωνισμό στον χώρο των αναζητήσεων και της διαφήμισης στο Διαδίκτυο.

Η «πίτα»

Η Google κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τομέα των αναζητήσεων, ελέγχοντας περισσότερο από το 90% της αγοράς στην Ευρώπη. Το Bing, η μηχανή αναζήτησης που δημιούργησε η Microsoft το 2009, προσπαθεί να αποσπάσει μέρος του μεριδίου του μεγάλου ανταγωνιστή του.

Σύμφωνα με την εταιρεία Net Applications, στην διεθνή αγορά των online αναζητήσεων κυριαρχεί η Google, με ποσοστό 84,8%, και ακολουθούν η Yahoo με 5,7% και το Bing με 3,9%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου