Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ !!!

Γράφει: Ο Αντώνης Αντωνόπουλος
 
              Δημοσιογράφος
 
              Α΄ Αντιπρόεδρος ΠΣΑΤ
 
 
 -Είναι από τα τραγελαφικά ,τα απίστευτα που συμβαίνουν σε αυτή την χώρα και επιβεβαιώνουν περίτρανα πόσο μεγάλη ζημιά έχει γίνει από τις ριζωμένες αρνητικές νοοτροπίες που έχουν καλλιεργηθεί στον ιστό της δημόσιας διοίκησης, αλλά και από τις στρεβλώσεις που εξακολουθούν να υφίστανται, να ζουν και να βασιλεύουν ,και με γεγονότα όπως αυτό που θα σας καταγράψουμε μας διασύρουν για μια ακόμη φορά διεθνώς. 

Ο Παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιρικός κολοσσός Ιταλική Μίλαν έχει κατακτήσει 18 πρωταθλήματα,5 Κύπελλα Ιταλίας,6 «Σούπερ-Κάπ»7 Κύπελλα πρωταθλητριών ,9 ευρωπαϊκά «Σούπερ-Καπ»,2 Κύπελλα Κυπελλούχων Ευρώπης,4 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Συλλόγων και 3 Διηπειρωτικά Κύπελλα. 
Αυτή η ομάδα κατέκτησε 2 από τα 7 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας (ΟΑΚΑ)Το 1994 σε μια μαγική ποδοσφαιρική βραδιά η τότε αρμάδα του Φάμπιο Καπέλλο που ήταν στο πάγκο των «Ροσονέρι»συνέτριψε την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόϊφ με 4-0,με 2 γκολ του Μασάρο,1 του Ντεσαγί και 1 του Σαβίσεβιτς και πήρε την κούπα. Το 2007 και πάλι στο ΟΑΚΑ ΟΙ Ιταλοί κατέκτησαν και πάλι το κορυφαίο ευρωπαϊκό τρόπαιο νικώντας 2-1 στο ΟΑΚΑ την Λίβερπουλ του Μπενίτεθ. 
Στο πάγκο της Μίλαν ο Κάρλος Αντσελότι και κορυφαίος του τελικού ,κορυφαίος εκείνη την χρονιά στο κόσμο ο Βραζιλιάνος ΚΑΚΑ.
 
Ο επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της Μίλαν Αντριάνο Γκαλιάνι προσφάτως ανέλαβε την προεδρία της ομάδας. Σκέφθηκε λοιπόν να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον της κορυφαίας Ιταλικής ομάδας ,αλλά και να αποτίσει ένα είδος φόρο τιμής στο ΟΑΚΑ, οργανώνοντας μια αποστολή στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου έφτασαν στην Αθήνα αεροπορικώς παίκτες από την ομάδα της Μίλαν το 1994 και το 2007,αλλα και παίκτες της σημερινής ομάδας των Ιταλών, όπως και εκκολαπτόμενοι άσσοι από τις Ακαδημίες των «Ροσονέρι»Αρχηγός της αποστολής αυτής ήταν ο πρόεδρος Αντριάνο Γκαλιάνι που έφερε στην Αθήνα και τα δύο τρόπαια που είχαν κατακτήσει οι Ιταλοί στο ΟΑΚΑ φωτογραφήθηκαν τωρινοί παίκτες αλλά και τα ταλέντα των ακαδημιών με αυτά, και στη συνέχεια πραγματοποίησαν και κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά που είχε οργανώσει ο νέος πρόεδρος της δημοφιλούς σε παγκόσμιο επίπεδο ομάδας.. Αντιλαμβάνεστε ότι ένα τέτοιο γεγονός όχι μόνο θα προσέλκυε το ενδιαφέρον αλλά θα το μονοπωλούσε στα ελληνικά ΜΜΕ, και φυσικά θα μπορούσε να είναι η καλύτερη διαφήμιση και προβολή για το ΟΑΚΑ αλλά και για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Και όμως ουδείς πήρε χαμπάρι το γεγονός και αυτό γιατί; Στο Ολυμπιακό αθλητικό κέντρο Αμαρουσίου (ΟΑΚΑ)δύο γυναίκες υπάλληλοι, η Α. Π και η Ι. Α με τον βαθμό του τμηματάρχη κατέχουν τις θέσεις στις διευθύνσεις επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων και τύπου αντίστοιχα. Έκριναν λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ ότι δεν έπρεπε να ειδοποιήσουν κανέναν (Ούτε καν τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ Ολυμπιονίκη Πέτρο Γαλακτόπουλο),ούτε αλλά μέλη της διοίκησης και φυσικά ούτε τα ελληνικά ΜΜΕ!!! Αποτέλεσμα ;
 
Η αποστολή της Μιλαν με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο της Αντριάνο Γκαλιάνι να πληρώσουν έκαστος από 3 ευρώ για την είσοδο τους στο ΟΑΚΑ και να αντιμετωπιστούν ως κοινοί τουρίστες!!! Δηλαδή η ομάδα που κατέκτησε 2 κύπελλα πρωταθλητριών Ευρώπης πλήρωσε εισιτήριο για να εισέλθει στο γήπεδο που κατέκτησε τις 2 ευρωπαϊκές κούπες!!! Είναι απίστευτο και όμως αληθινό και ελληνικό. 
Εξ άλλου έχουμε στη διάθεση μας και τα τεκμήρια .DVD και φωτό, με πλάνα που τράβηξαν συνεργεία του SKY News και του ΜILAN TV που συνόδευαν την αποστολή της ιταλικής ομάδας και πλήρωσαν και αυτοί φυσικά 3 ευρώ εισιτήριο για να πατήσουν το χορτάρι του ΟΑΚΑ και να κάνουν τα θέματα τους με τους βετεράνους και νυν άσσους των «Ροσσονέρι»Πέρα από το γεγονός του διασυρμού και της ντροπής για το τι θα μετέφεραν οι συνάδελφοι από τα τηλεοπτικά κανάλια του SKY News ΜILAN TV στα σχόλια τους, αναρωτηθείτε τι εντύπωση αποκόμισαν ο πρόεδρος και οι παίκτες της Μίλαν από την όλη διαχείριση του γεγονότος. 
Σε αυτή την χώρα άραγε τι άλλο θα πρέπει να συμβεί ώστε να γίνονται πράξη τα αυτονόητα ;
Σε ποιο Ολυμπιακό κέντρο του κόσμου θα συνέβαινε αυτό και δεν θα χαλούσε ο κόσμος από τα κανάλια τα ραδιόφωνα ,τις εφημερίδες και τα site; Σε ποιο μέρος του κόσμου θα συνεβαινε αυτό και δεν θα έκαναν τα πάντα για να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά με διάφορους τρόπους το γεγονός; Σε ποια χώρα του κόσμου θα κατείχαν θέσεις επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και τύπου υπάλληλοι άσχετοι με το αντικείμενο, που ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος δεν μπορούν να αντιληφθούν και να αξιολογήσουν τι σημαίνει Μίλαν, τι σημαίνει να έρχεται η αφρόκρεμα της στο ΟΑΚΑ, τι σημαίνει και τι ευκαιρία προβολής και όχι μόνο ήταν αυτή; 
Και να παίρνουν  και 230 ευρώ επίδομα θέσης ,για να αντιμετωπίζουν την αποστολή της Μίλαν και τον πρόεδρο της ως…τουρίστες!!! Και όμως στο κορυφαίο στάδιο της χώρας δεν υπάρχουν επαγγελματίες γνώστες του αντικειμένου για την επικοινωνία.
 Δεν υπάρχει επαγγελματίας δημοσιογράφος για να αξιολογήσει ένα ανάλογο γεγονός και να το αξιοποιήσει όπως πρέπει. Είναι ντροπή γενικώς αυτό που συνέβη και αναδεικνύει τις ριζωμένες αρνητικές νοοτροπίες που επικρατούν χρόνια . 
Αν δεν αντιδράσουμε και δεν σοβαρευτούμε άμεσα ήμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και φυσικά η αντίδραση πλέον εναπόκειται στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΚΑ και την πολιτική αθλητική ηγεσία που θα πρέπει να πάρει άμεσα αποφάσεις μετά από αυτό  το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη και αντί να μας δώσει πόντους μας διέσυρε για μια ακόμη φορά διεθνώς.

1 σχόλιο: