Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ


Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
O υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προτείνει να... διατηρηθεί τελικά ο ειδικός φόρος στα ακίνητα στους λογαριασμούς...
της ΔΕΗ και για το 2013.Είναι αλήθεια ότι όπως αποκαλύπτει το Fimotro εξετάζονται όμως τρόποι να είναι πιο ήπια η είσπραξή του ενώ οποιαδήποτε αλλαγή θα επέλθει από την 1/1/2014 .
Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε σχετικά ότι:
Γιάννης Στουρνάρας
  • Ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ δημιουργεί σιγουριά και το θέμα είναι πρακτικό.
  • Η εισήγησή μου είναι σε βάση ρεαλιστική, προκειμένου να σχεδιαστεί ένας πολύ καλός μηχανισμός είσπραξης του ενιαίου φόρου στα ακίνητα από 01/01/2014.
Τώρα όσο αναφορά για τη... δόση κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν ότι...η δόση θα έρθει στην ώρα της ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή με την τρόικα και προσθέτουν:
  • Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εμπλοκής με την τρόικα.
  • Προχωράμε κανονικά είχαμε μεγάλη πρόοδο σύντομα θα μπορούμε να πούμε ότι τα έχουμε κλείσει όλα.
  • Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν.
 Για το θέμα του Δημοσίου το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης η τρόικα ζητά να τηρηθούν τρεις προϋποθέσεις:
  • Τα οργανογράμματα.
  • Η κινητικότητα.
  • Οι υποχρεωτικές αποχωρήσεις.
Με τη δόση των 2.8 δις ευρώ, η αξιολόγηση θα γίνει στο άτυπο Eurogroup της Ιρλανδίας στις αρχές Απριλίου και θα έρθει... στην ώρα της.
Τώρα στην Σύνοδο κορυφής ο Αντώνης Σαμαράς έκανε αίσθηση με τις δηλώσεις του και ζήτησε μεταξύ άλλων:Επανασχεδιασμό των κοινοτικών κονδυλίων για να διατεθούν υπέρ της δημιουργίας... θέσεων εργασίας ειδικά για τους νέους...
   
Ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στους 27 Ευρωπαίους ηγέτες, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την επανασύνδεση των χρημάτων της Ε.Ε. που ήδη υπάρχουν με τις ανάγκες που υφίστανται αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα για θέματα που έχουν να κάνουν με τους νέους ανθρώπους, με πρώτο την ανεργία.
Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του εισερχόμενος στη Σύνοδο συνέδεσε την ανεργία με την ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι..η Ευρώπη στρέφει την προσοχή της στην ανάπτυξη, η οποία είναι το νούμερο ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σήμερα.
Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι... όσο δεν υπάρχουν πολιτικές κατά της ανεργίας και αυξάνεται η ύφεση, τόσο θα ευδοκιμούν πολιτικοί σαν τον Μπέπε Γκρίλο!

Στον τομέα της ενέργειας επισήμανε πως η... άνοδος των τιμών έχουν επί της ουσίας... ακυρώσει τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πέτυχε η Ελλάδα μειώνοντας το κόστος της εργασίας!Ο πρωθυπουργός ζήτησε  να συζητηθεί στη Σύνοδο του Μάιου το θέμα των τιμών της ενέργειας και οι επιπτώσεις τόσο σε κλαδικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο... 
Όμως ο Αντώνης Σαμαράς αφόπλισε τους πάντες με την δήλωσή του ότι:
Αντώνης Σαμαράς
  • Η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία!
  • Την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία!
Τώρα οι... «27» καλούνται να αντιμετωπίζουν τις βαθιές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει η κρίση ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο, οι οποίες έχουν αναδειχθεί ως βασική απειλή για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.Το Reuters αναφέρει ότι αυτή η Σύνοδος έχει... χαρακτήρα αποτίμησης της μέχρι τώρα διαχείρισης της κρίσης και επιβεβαίωσης της οδού «δημοσιονομικής υπεθυνότητας» και δεν προβλέπεται να γείρει σημαντικά η πλάστιγγα της ρητορικής περί λιτότητας και ανάπτυξης.
Ελληνικού ενδιαφέροντος είναι η «πρεμιέρα» του Κύπριου προέδρου Ν.Αναστασιάδη στη Σύνοδο.
Στην επίσημη ατζέντα της συνάντησης δεν βρίσκεται το ζήτημα της κυπριακής διάσωσης, ενώ το θέμα, σύμφωνα με Γερμανό αξιωματούχο που επικαλείται η Wall Street Journal δεν θα βρεθεί ούτε στη συνάντηση των κυβερνήσεων των «17» της Ευρωζώνης· ωστόσο, ο Γ.Ντάισελμπλουμ έχει συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup για το θέμα της Κύπρου την Παρασκευή.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει... υπέρ της Ελλάδος μέτρα κάτι το οποίο έδειξε και στην πράξη χθες με την συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα!
Το σίγουρο είναι ότι ξέρει ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν άλλο άλλα μέτρα...!
Ο Σαμαράς θα διεκδικήσει τα πάντα για την Ελλάδα στη Σύνοδο όπου η δήλωσή του... η Ελλάδα υποφέρει από την ανεργία...την υψηλότερη στην Ευρώπη και στην ιστορία!!! καθήλωσε τους πάντες στην Σύνοδο...
Σας ευχαριστώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου