Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΝΕΟ ΕΙΔΩΛΟ


bale-Totenham-365

Γκάρεθ Μπέιλ: Το νέο...είδωλο του Αγγλικού ποδοσφαίρου!

Μόλις “χτυπήσεις” Gareth στο google, παρουσιάζεται ο Gareth Bale!

Ο άσος της Τότεναμ δεν είναι μόνοδημοφιλής αλλά κι αποδεκτός. Απ΄ όλους!

Η πρόοδος του είναι εντυπωσιακή. Αν κι αναμενόμενη. Το...παράκανε, πάντως, με όσα καταφέρνει, με δεδομένο ότι τώρα πια τα καταφέρνει θαυμάσια με τα γκολ που βάζει. Το ένα είναιπιο όμορφο από το άλλο....

Ο Ουαλλός ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε ως μπακ, γρήγορα, έγινε χαφ, κυνηγός, μεσοεπιθετικός, ένας παίκτης για όλες τις δουλειές από την αριστερή πλευρά κι όχι μόνο...

Η ταχύτητα του αποτελεί το σημαντικότερο προσόν για τον ίδιο, ένα δώρο Θεού για έναν αθλητή που θα μπορούσε, θαυμάσια, να διακρίνεται και στον στίβο. Ως σπρίντερ. Τρέχει τα 100 μέτρα σε χρόνο λιγότερο από τα 10.5. Άντε να τον πιάσεις....

Σήμερα, ο Μπέιλ, ο οποίος θα κλείσει τα 24 τον Ιούλιο, κερδίζει 5.500.000 ευρώ από την Τότεναμ. Η τελευταία αύξηση των αποδοχών του, θα ακολουθηθεί από μία ακόμα.

Η Τότεναμ θέλει να τον κρατήσει και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα, επιπλέον, κίνητρο για εκείνον.

Τώρα, ο Μπέιλ είναι, εκτός όλων των άλλων, ο τρίτος σκόρερ του αγγλικού πρωταθλήματος με 15 γκολ στο ενεργητικό του, κρατά την Τότεναμ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ και ήδη καμαρώνει και για την άνεση με την οποία σκοράρει από χτυπήματα φάουλ.

Έγινε γνωστός στη Σαουθάμπτον, απ όπου πήγε στην Τότεναμ για 9.000.000 ευρώ, το καλοκαίρι του 2007, σε ηλικία 18 ετών.

Είναι παράξενο ότι χάθηκε για την Κάρντιφ αν κι είναι γέννημα--θρέμμα της πόλης.

Σκάουτερ της Σαουθάμπτον τον είδαν να παίζει, σε ηλικία 9 ετών, με την ομάδα που έφτιαξαν στην γειτονιά του, σε πρωτάθλημα 6 εναντίον 6.

Από εκείνη την ημέρα τον είχαν από κοντά και μετά από το πέρασμα του από την Σχολή Ποδοσφαίρου της Σαουθάμπτον, στο Μπαθ, πόλη γειτονική με το Κάρντιφ, υπέγραψε συμβόλαιο με τους “Άγιους” σε ηλικία 16 ετών και μόλις 9 μήνες αργότερα, έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Σάουθπαμπτον.

Η τιμή του Μπέιλ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έφθασε πια τα40.000.000 ευρώ, αλλά, ακόμα κι αν προσφερθεί στην Τότεναμ αυτό το ποσό, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα αποφασισθεί η παραχώρηση του.

Στον Μπέϊλ στηρίζει πολλά η Τότεναμ, ώστε να αποκτήσει τον ρόλο της πρωταγωνίστριας και να ξεφύγει από την κατάσταση της χρυσής μετριότητας.
Το ερώτημα είναι αν θα αποφασίσει ο ίδιος να μείνει στο Βόρειο Λονδίνο ή αν θα θελήσει να μπει στη διαδικασία της ξενιτιάς, ώστε να πάει στην Ισπανία ή στην Ιταλία.

Στο Μάντσεστερ, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον θα τον ήθελε τον Μπέιλ, ώστε να βρει στο πρόσωπο του τον διάδοχο του Ράιαν Γκίγκς.Εξάλλου, ο Μπέιλ είναι “κοινό μυστικό” ότι αντιμετωπίζει πολύ θετικά την Γιουνάιτεντ, επειδή εκεί αγωνίζεται το είδωλο των παιδικών ετών του, ο επίσης αριστεροπόδαρος Γκιγκς.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ο Μπέιλ, απλώς, αποδεικνύει τη σημασία των φυσικών προσόντων και της προπόνησης. Σε 8 αγωνιστικές περιόδους ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο Μπέιλ έχει αγωνισθεί σε 237 επίσημα παιχνίδια. Κατά μέσο όρο, χρησιμοποιείται σε 30 αγώνες ανά σεζόν. Ακόμα, πάντως, αναζητά τον πρώτο τίτλο στην καριέρα του. Θα τον κερδίσει με την Τότεναμ ;pigi-baleto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου