Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΡΑΙΑΝ


ALEJ-RAYAN-365

Η …δικαίωση του στρατιώτη Ράιαν!

Ο Ράιαν Γκιγκς είναι, πλέον, έναφαινόμενο!
 Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς έναν ποδοσφαιριστή με τόσο μεγάλη διάρκεια σε υψηλό επίπεδο, σε πρωταγωνιστικό ρόλο μάλιστα;

Ο Ουαλλός άσος, πάντως, οφείλει πολλά, τα περισσότερα, στον σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Ο Σκωτσέζος προπονητής, που δεν έκρυψε ποτέ την εκτίμηση του στην αξία του Γκιγκς, είχε φθάσει στο σημείο να πάει σε ένα πάρτι στο σπίτι του Ράιαν και να τον πάρει, με το ζόρι, από εκεί, ώστε να τον οδηγήσει μακριά, σε μία…αναγκαστική βόλτα με το αυτοκίνητο του.

Γιατί το είχε κάνει αυτό ;

Τότε, όπως θυμούνται έμπειροι Άγγλοι δημοσιογράφοι και μεταφέρουν στο balleto.gr, ο Γκιγκς είχε οργανώσει, μαζί με τον αδελφό του, πάρτι, ώστε να ευχαριστήσουν τον Ντέβιντ Μπέκαμ, με τον οποίο ήταν, ήδη, μαζί.

Μάλιστα, ο Μπέκαμ είχε πάει στο πάρτι, μαζί με την αδελφή του, με την οποία είχε, ήδη, βρεθεί «πολύ κοντά» ο Ράιαν, καθώς, είχαν δεσμό.

Τα ξενύχτια και η…καλοπέραση, δεν άρεσαν ποτέ στον σερ Αλεξ, ο οποίος επέμενε ότι οι παίκτες του θα έπρεπε να είναι αφοσιωμένοι, μόνο στη δουλειά τους, στο ποδόσφαιρο.

Έτσι, επειδή, έδινε μεγάλη σημασία στην προοπτική του Γκιγκς και παράλληλα καταλάβαινε ότι ήταν πιο εύκολο να ελέγξει εκείνον, σε σχέση με τον Μπέκαμ, ο σερ Άλεξ ήταν διαρκώς δίπλα στον Ουαλλό που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, για ακόμα ένα χρόνο, αν κι είναι πια 40 ετών ( θα τα κλείσει μάλιστα τον Νοέμβριο ).

Βέβαια, ο Γκιγκς δεν ήταν, πάντα, τόσο προσεκτικός στη ζωή του. Η αποκάλυψη για τη σχέση που είχε, για 8 χρόνια, με τη σύζυγο του αδελφού του, δεν έχει ξεχασθεί…

Το παράδοξο με τον Ράιαν Γκιγκς είναι ότι ενώ είχε ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο στην Μάντσεστερ Σίτι, απορρίφθηκε από αυτή την ομάδα κι έτσι κατέληξε στα 14 του, στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι, πλέον, 26 χρόνια στους «μπέμπηδες» του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ακόμα ένα ρεκόρ για τον Ράιαν…

Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον σύστησε ένας άνθρωπος του Τύπου. Ένας εφημεριδοπώλης ο οποίος εργαζόταν, ταυτόχρονα, στην Γιουνάιτεντ ως φροντιστής.

Σε 5 διαφορετικές περιπτώσεις, ο Γκιγκς κατέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς, ακόμα και στο twitter, επειδή, θεώρησε ότι τον δυσφημούσαν με αναφορές του.

Η αλήθεια είναι ότι δε δικαιώθηκε σε όλες τις περιπτώσεις.
Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας του, ο Γκιγκς, σπάνια, έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνεντεύξεις.
 
Κατέκτησε, μέχρι τώρα, 33 τρόπαια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ έχει πάρει 55 τίτλους για τις προσωπικές διακρίσεις του, για ότι κέρδισε με τις εμφανίσεις και την απόδοση του. Αν και μπορούσε να μετακινηθεί από την Γιουνάιτεντ, προτίμησε να μείνει στην ομάδα με την οποία συνδέθηκε κι ως επαγγελματίας αλλά κι ως φυσικό πρόσωπο, ως άνθρωπος που δεν έχει κρύψει ποτέ ότι μέσα στην αγκαλιά του σερ Άλεξ, αισθάνθηκε ασφάλεια και σιγουριά. Είτε ως έξω αριστερά, κλασικό εξτρέμ παλαιότερα, είτε ως επιτελικός μέσος, η αλήθεια είναι ότι ο Γκιγκς, πάντα, ήταν ο «παίκτης της ομάδας». Αυτός ο οποίος έκανε το καλύτερο δυνατό για το σύνολο. Ακόμα και τώρα, μετά από το νέο συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε με την Γιουνάιτεντ, κανείς δεν μπορεί να πεί με βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι το τελευταίο για τον ‘’ εξαιρετικό στρατιώτη Ράιαν’’.pigi-baleto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου