Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΕΕΠ ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ 482 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ


Υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής λειτουργίας τους από τον προσεχή Ιούνιο, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εντάξει στο νόμιμο σύστημα όλες τις μέχρι σήμερα παράνομες εταιρείες παροχής διαδικτυακού στοιχήματος. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων... 
Ευγ. Γιαννακόπουλος ενημέρωσε χθες την Επιτροπή της Βουλής ότι έχει στη διάθεσή του μια «μαύρη λίστα» με 482 ιστότοπους, οι οποίοι παρέχουν παράνομες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των οποίων εργάζεται εντατικά σε συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε.
Παρότι όπως εξήγησε, λόγω της ευελιξίας της εν λόγω αγοράς, το έργο θα είναι δύσκολο, εντούτοις σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν σκοπεύει να ακολουθήσει πολιτική «φοβερών προστίμων» έναντι των παρόχων στοιχήματος, αλλά θα επιδιώξει να τους «συμμορφώσει» ώστε να ενταχθούν στο σύστημα.
1 δισ. ευρώ 
Ο κ. Γιαννακόπουλος ανέφερε ότι σύμφωνα με διασταυρωμένα στοιχεία τα χρήματα που παίζονται ετησίως στο παράνομο διαδικτυακό στοίχημα φτάνουν το 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση που αποφέρει μεικτό κέρδος 200 εκατ. Τόνισε πως «πρόκειται για μια αγορά που είναι μικρή αλλά αναπτύσσεται ραγδαία» υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «το σύνολο του παράνομου στοιχηματισμού (διαδικτυακό και μη) στην Ελλάδα φτάνει τα περίπου 6 δισ. ευρώ, όσος είναι δηλαδή και ο νόμιμος τζίρος των τυχερών παιχνιδιών. Ανακοίνωσε εξάλλου ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η καταγραφή και πιστοποίηση των ηλεκτρονικών τεχνικών ψυχαγωγικών παιχνιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου