Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σε λίγο η Super League θα χρειάζεται επειγόντως "τρόϊκα"!

Σε λίγο η Super League θα χρειάζεται επειγόντως "τρόϊκα"!
Με μια ανακοίνωση που απονέει διαφορετικό ύφος και ποιότητα ο πρόεδρος του Απόλλωνα, Σταμάτης Βελλής, απευθύνεται στους φιλάθλους της ομάδας οριοθετώντας τους στόχους για την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League και ασκώντας κριτική για την κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο

«Επ' ευκαιρία της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα στους οπαδούς και φίλους της ομάδας μας:

Η ομάδα μας θα κινηθεί μέσα στo πλαίσιo που επιβάλουν οι σημερινές οικονομικές συνθήκες. Δεν θα μπούμε σε συναγωνισμό πλειοδοσίας με καμία άλλη ομάδα και για κανέναν απολύτως παίκτη.

Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τα έξοδα μας όσο πιο κοντά γίνεται στα προβλεπόμενα έσοδα.
Είχα ήδη μία συνάντηση με την Διοίκηση της Super League και αντιλαμβάνομαι ότι τα έσοδα δεν επαρκούν. Η ομάδα μας δυστυχώς δικαιούται ένα πολύ μικρό μερίδιο από τα συνολικά έσοδα της Super League. Για να έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε το στόχο μας σίγουρα θα χρειαστεί μία επί πλέον αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ, την οποία και θα κάνω. Μέχρι εκεί όμως.

Σκοπός μου είναι η ΠΑΕ να παραμείνει καθαρή από οποιοδήποτε χρέος, να σεβαστεί απόλυτα τις υποχρεώσεις της προς όλους τους ποδοσφαιριστές της αλλά και τους τρίτους και να μην οφείλει ούτε 1 ευρώ ακόμα και στο... παντοπωλείο της γειτονιάς της. Αυτό το εγγυώμαι.

Στόχος μας θα είναι να καταφέρουμε να κρατηθούμε στην Super League. Αυτόν τον στόχο φυσικά και δεν μπορώ να τον εγγυηθώ. Δυστυχώς ελέω κανονισμών Super League και ΕΠΟ, υπάρχουν ομάδες που παρότι έχουν ήδη τεράστια χρέη τους επιτρέπεται να κάνουν μετεγγραφές προσφέροντας ποσά που είναι τελείως εξωπραγματικά σε σχέση με τις σημερινές συνθήκες αλλά κυρίως με την οικονομική τους κατάσταση. Αυτό, η Super League και η ΕΠΟ το αποκαλούν "εξυγίανση" και σωτηρία του ποδοσφαίρου.

Προφανώς για αυτούς αυτά που εφαρμόστηκαν σε Σκωτία, Ελβετία και άλλα Ευρωπαϊκά κράτη είναι... ανοησίες. Διαφωνώ, και δεν θα ακολουθήσω το παράδειγμα αυτών των ομάδων διότι έτσι σε λίγο η Super League θα έχει γίνει σαν την... Ελλάδα και θα χρειάζεται επειγόντως "τρόϊκα" για να σωθεί. Και φυσικά τότε όλοι θα ρίχνουν το βάρος αλλού...

Εμείς θα αγωνιστούμε με αυτές τις βασικές αρχές, και ελπίζω ότι ακόμα και έτσι θα τα καταφέρουμε και θα δώσουμε ένα παράδειγμα-απάντηση για το πως πρέπει να συμπεριφέρεται οικονομικά μια ΠΑΕ σήμερα.

Καλή μας επιτυχία!».SOCCERPLUS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου