Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

"ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΚΑΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ"

Κάρολος Παπουλιας:
Εγώ σε ηλικία 15 ετών ήμουν αντάρτης και πολεμούσα τον φασισμό!
Ακούγοντας αυτές τις λέξεις του συντρόφου Παπουλια ντράπηκα για όσα έχω σούρει κατά καιρούς στον πρόεδρο.
Έναν αντάρτη είχαμε λοιπόν στην "οικογένεια μας" (που λέει και ο Λουκιανός), και μείς τι κάναμε; Ψάχναμε ξένα σύμβολα να δυναμώσουν τον αγώνα μας. Και το "σύμβολο" τύχαμε διπλά μας.
Ψάχναμε σε ξένες χώρες και μακρινές ηπείρους την ώρα που το "σύμβολο" βρισκόταν πέντε στάσεις με το λεωφορείο από το σπίτι μας η δυο στάσεις με το μετρό. Πραγματικά ντράπηκα. Θέλοντας λοιπόν να βεβαιωθώ ότι ο σύντροφος Κάρολος δεν υπολείπεται σε τίποτα από άλλους επαναστάτες που μονοπωλούν το ενδιαφέρον, στράφηκα στο διαδίκτυο.
Πατώντας λοιπόν στο google τη λέξη ΤΣΕ (τι άλλο θα μπορούσα να αναζητήσω;) μου έβγαλε ένα ωκεανό από πληροφορίες για τον κουμάνταρε. Έμενα όμως ένα πράγμα με ενδιέφερε να μάθω. Τι έκανε ο Τσε όταν ο Κυρ πολεμούσε τον φασισμό;
Αι εκεί έφαγα τη μεγάλη σφαλιάρα και η ντροπή μου μεγάλωσε. Γνωρίζοντας την ηλικία του συντρόφου Κυρ, η χρονολογία που έπρεπε να ψάξω για τη δράση του Τσε ήταν το 1944. Όταν δηλαδή βρισκόταν στην ιδία ηλικία με τον σύντροφο Παπουλια.

Η πρώτη σελίδα που βρήκα για την βιογραφία του Τσε ήταν στο Βικιπαιδεια.
Σας το μεταφέρω οπως γραφεται στην εν λογω σελιδα χωρις δυστυχως να μπορω να σας μεταφερω την εικονα της απογοητευσης και της ντροπης που εναλλασονταν στο προσωπο μου.
Ο Ερνέστο Γκεβάρα γεννήθηκε στο Ροζάριο της Αργεντινής, γιος της Σέλια ντε λα Σέρνα και του Ερνέστο Γκεβάρα Λιντς, το μεγαλύτερο από τα συνολικά πέντε παιδιά της οικογένειας. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησής του, γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1928.
Δηλαδή ενα χρονο μεγαλύτερος απο τον συντροφο Καρ.
To 1942 εγγράφηκε στο δημόσιο λύκειο Ντέαν Φούνες της Κόρδοβα. Οι σχολικοί του βαθμοί υπήρξαν πολύ καλοί στη λογοτεχνία, την ιστορία και τη φιλοσοφία, αλλά και πολύ κακοί στην αγγλική γλώσσα, τα μαθηματικά και τη φυσική ιστορία. Το 1948 γράφτηκε στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1953, χωρίς όμως να ακολουθήσει την κλινική πρακτική που απαιτούταν προκειμένου να είναι σε θέση να εξασκήσει το επάγγελμα του γιατρού.
Δηλαδη τον καιρο που ο συντροφος Παπουλιας μαχονταν τον φασισμο, ο Τσε ηταν ακομα σχολιαροπαιδο.
Δεν χρειαζομουν τιποτα αλλο.
Εκλεισα τη σελιδα μονολογωντας με πικρια: Τελικα ειναι αληθεια.
Όταν ο Τσε πηγαινε, ο Καρ γυριζε.
Και μας για ακόμα μια φορά μας έφαγε η ξενομανία. Ακόμα και στα συμβολα του αγώνα.
Τιμή και δοξα στον επαναστάτη " ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ ΚΑΡ ΠΑΠΟΥΛΙΑ"

Να και ο αντάρτης Παπούλιας…

antartes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου