Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το τελευταίο ατύχημα για τον τροχονόμο

Το τελευταίο ατύχημα για τον τροχονόμο


Ατύχημα δεν χαρακτήρισε το ματς με τον ΟΦΗ ο
 Βαλβέρδε; Φαίνεται πως θέλει ακόμη ένα γιατί πια έχουμε την αίσθηση πως στον Ολυμπιακό παίζει ότι κι αν κάνει όποιος μιλάει ισπανικά.   Ο τερματοφύλακας πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες και φόβο στους αντιπάλους του.
Ο 31χρονος Αργεντινός Φράνκο Κοστάντσο τα έχει χάσει και τα δύο από τα πρώτα φιλικά παιχνίδια με την αστάθεια που έδειχνε στις αποκρούσεις. Με δεδομένο ότι προτού έρθει στην Ελλάδα είχε κάνει μια σπουδαία καριέρα σε Ισπανία και Ελβετία, στον Ολυμπιακό περίμεναν ότι θα ανακάμψει με το πέρασμα του χρόνου και την προσαρμογή του στην ομάδα.
Τις αστοχίες του Κοστάντσο σε δύο στημένες φάσεις στον αγώνα με τον Εργοτέλη (3-2) δεν τις πλήρωσε ο Ολυμπιακός επειδή οι επιθετικοί του πέτυχαν ένα γκολ παραπάνω. Το ίδιο συνέβη και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-1) όπου οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο σκορ από γκέλα του Αργεντινού σε χτύπημα κόρνερ.
Δύο στημένα στον αγώνα με τον ΟΦΗ ήταν αρκετά για να φανεί εκ νέου ότι ο Κοστάντσο ενεργεί ένα κλικ μετά τη φάση και ο Ολυμπιακός να χάσει 2 βαθμούς σε ένα ματς το οποίο ήλεγχε και ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ.
Παρότι αυξάνει καθημερινά η δυσαρέσκεια και το έλλειμμα εμπιστοσύνης στον αργεντινό τερματοφύλακα, ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε επιμένει να τον στηρίζει και να τον προορίζει για βασικό στο αυριανό (Τρίτη 1/11 στις 21.45) παιχνίδι των Ερυθρολεύκων με την Μπορούσια Ντόρτμουντ από το αποτέλεσμα του οποίου κρίνεται η ευρωπαϊκή τους πορεία. Ο ισπανός κόουτς προφανώς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά βασθκά για τους ακόλουθους τρεις λόγους:

1) Αναπληρωματικός του Κοστάντσο είναι ο 21χρονος Μπάλας Μέγιερι. Ο Ούγγρος τερματοφύλακας δεν έχει εμπειρίες από ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα ήταν άκρως επικίνδυνο να κάνει ντεμπούτο στο Τσάμπιονς Λιγκ σε εκτός έδρας αγώνα και μάλιστα με την πρωταθλήτρια Γερμανίας. Τα όποια λάθη του θα τα χρεωνόταν πρωτίστως ο προπονητής του.

2) Ο Σήφης Δασκαλάκης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι για αναπληρωματικός του Κοστάντσο δεν έπεισε τον κ. Βαλβέρδε με αποτέλεσμα να μη δηλωθεί στην UEFA για το Τσάμπιονς Λιγκ.

3) Αν ο κ. Βαλβέρδε άφηνε τώρα εκτός ενδεκάδας τον Κοστάντσο θα κατέστρεφε ανεπανόρθωτα την ψυχολογία του με κίνδυνο να μείνει επί της ουσίας με μοναδικό τερματοφύλακα τον Μέγιερι στα παιχνίδια με Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ και Αρσεναλ.

Ο ισπανός κόουτς επέλεξε να στηρίξει τον Κοστάντσο σε κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του και ό,τι ήθελε προκύψει. Αν ο Αργεντινός χρεωθεί προσωπικά ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα των Ερυθρολεύκων στο καυτό«Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ, το ερχόμενο Σάββατο στον αγώνα με τον Αρη για το πρωτάθλημα, φαβορί για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μέγιερι με αναπληρωματικό ενδεχομένως τον Δασκαλάκη.

Επιπλέον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι Ερυθρόλευκοι θα κινηθούν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για την απόκτηση γκολκίπερ. Από την ελληνική αγορά εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Μιχάλη Σηφάκη του Αρη ο οποίος θα επιστρέψει όμως στους αγωνιστικούς χώρους τον Μάρτιο καθώς έχει υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο.

Η αποστολή για το Ντόρτμουντ
Στο μεταξύ οι Ερυθρόλευκοι το μεσημέρι της Δευτέρας (31/10) αναχώρησαν για τη Γερμανία με τον Ζαν Μακούν να δηλώνει ότι ο Ολυμπιακός έχει την ποιότητα για να πάρει θετικό αποτέλεσμα από την Ντόρτμουντ.
Στην αποστολή συμπεριλήφθησαν ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Λιούμπομιρ Φέισα, που ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους, μαζί με τους Κοστάνσο, Μέγιερι, ΜανιάτηΑβραάμ ΠαπαδόπουλοΜέλμπεργκΜαρκάνοΧολέμπαςΠοτουρίδηΠαπάζογλου,ΜοντέστοΟρμπάιθΙμπαγάσα, Μακούν, ΦετφατζίδηΑμπντούνΤζιμπούρ,Πάντελιτς και Μιραλάς.
Εκτός αποστολής έμειναν οι ΓέστεΦουστέρΓκρμπιτςΖαραδούκας, Δασκαλάκης,ΧαβίτοΜόνχε και Βαλεριάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου