Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012


Πλευρά Ψωμιάδη: "Να τα βρούμε", ΑΕΚ: "Ας μείνουμε σοβαροί"

Ημερομηνία: 05/07/2012 - 21:29
Πλευρά Ψωμιάδη: "Να τα βρούμε", ΑΕΚ: "Ας μείνουμε σοβαροί"
Ο δικηγόρος της οικογένειας Ψωμιάδη, Αγγελος Παρσάλης, με δηλώσεις του τόνισε πως η πλευρά των πελατών του είναι πρόθυμη στο βρεθεί μια λύση μέσα από την συζήτηση αρκεί "να μην υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις".

Συγκεκριμένα, ο Παρσάλης είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: "Ο Σταύρος Ψωμιάδης προφυλακίστηκε επειδή είναι γιος του Μάκη. Το εισαγγελικό πόρισμα αναφέρει ότι κρίνεται ύποπτος φυγής γιατί υπάρχει το προηγούμενο του πατέρα του! Η κυρία Πόπη Παπανδρέου είναι η μόνη εισαγγελέας που ασχολείται συστηματικά με την οικογένεια Ψωμιάδη. Ο εξαίρετος ανακριτής Γιώργος Κασίμης μετατέθηκε περιέργως στην Κόρινθο. Αν η ΑΕΚ εισφέρει στοιχεία και ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος των εποπτικών αρχών, εμείς είμαστε πρόθυμοι να καθήσουμε σ΄ένα τραπέζι και να κουβεντιάσουμε. Αρκει να μην υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις".

Με γραπτή του δήλωση στο aek365.gr ο Οικονομόπουλος, που χειρίζεται από την αρχή αυτή την υπόθεση, ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να γίνει καμία... έκπτωση. Η δήλωση του, αναλυτικά, είναι η ακόλουθη:
"Ας μείνουμε σοβαροί. Η ΠΑΕ ΑΕΚ θα καταθέσει τη Δευτέρα στην 6η ανακρίτρια του πρωτοδικείου Αθηνών δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής και στη νέα αυτή ποινική δικογραφία που άνοιξε με την από 30/5/2011 μηνυτήρια αναφορά μου. Θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγουσα κατά παντός κατηγορουμένου. Παράλληλα αύριο κοινοποιείται στον νέο Υπουργό Οικονομικών, ως νόμιμο εκπρόσωπο του ελληνικού δημοσίου, αντίγραφο νέας μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε στις 15/06 σχετικά, μεταξύ άλλων, με την «κατά λάθος» παραγραφή του αδικήματος της έκδοσης εικονικών τιμολογίων από τις εταιρείες Αδριανός ΑΕ κ.α για τους «καφέδες».
Τα προβλεπόμενα πρόστιμα υπέρ του δημοσίου για την έκδοση των παραπάνω εικονικών τιμολογίων υπερβαίνουν τα 5,5 εκατ. ευρώ και βάραιναν τις εταιρίες που τα εξέδωσαν και όχι την ΑΕΚ.
Η αποκλειστική και αμετάκλητη εντολή μας από το 2004 είναι να εισπράξουμε τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία της ΠΑΕ την περίοδο 2001-03, μαζί με όλους τους σχετικούς τόκους και έξοδα, μέχρι τελευταίου ευρώ. Όπως άλλωστε γνωρίζετε, με βάση τελεσίδικη δικαστική απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων, η απαίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά Μάκη Ψωμιάδη και συνεργών υπερβαίνει πλέον (κατά κεφάλαιο και τόκους) τα 80 εκατ. ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου