Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012


Το αλισβερίσι της αναδιάρθρωσης και τα ανταλλάγματα!

Ημερομηνία: 11/07/2012 - 00:50
Το αλισβερίσι της αναδιάρθρωσης και τα ανταλλάγματα!
Τρεις ομάδες, Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να βρεθούν σε όσο μεγαλύτερη κατηγορία μπορούν τη νέα σεζόν.
Η πόρτα της Σούπερ Λίγκας έχει κλείσει, καθώς ο συνεταιρισμός δεν θέλει να κάνει καμία άλλη αναδιάρθρωση, με αποτέλεσμα αυτές οι ομάδες να κοιτάζουν στην αμέσως χαμηλότερη Football League.
Από την πλευρά της, η ΕΠΟ βρίσκεται σε περίοδο εκλογών, κάτι που σημαίνει πως είναι ευάλωτη, πρόθυμη και έτοιμη να κάνει παντός είδους διευκολύνσεις, εξυπηρετήσεις και ρουσφέτια, ακόμα και αν αυτά παραβιάζουν άρθρα του νόμου και του ΚΑΠ.
Όπως στην προκειμένη περίπτωση με το σενάριο που θέλει οι ομάδες στην Football League να γίνονται 21 και που διευκολύνει την κατάσταση του Ηρακλή της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου.
Δεν λέμε ότι οι συγκεκριμένες ομάδες δεν είναι αδικημένες. Ωστόσο, είναι τουλάχιστον κωμικό να ανατρέπονται οι νόμοι και οι κανονισμοί για να αποκατασταθεί μια αδικία.
Το συγκεκριμένο σενάριο έχει εγκριθεί από την ΕΠΟ, ωστόσο πρέπει να εγκριθεί από την Ενωση Football League και Football League 2.
Για να εγκριθεί κάτι τέτοιο, τα σωματεία της Ένωσης έχουν συζητήσει και θα ζητήσουν να πάρουν κάποια ανταλλάγματα τα οποία είναι τα εξής:
Πρώτον: Η Σούπερ Λίγκα την σεζόν 2012-2013 ή την περίοδο 2013-14 θα πρέπει να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων. Για παράδειγμα αν γίνει αυτή τη σεζόν να ανέβουν ακόμα δύο ομάδες, ενώ αν γίνει την επόμενη να ανέβουν από την Β΄Εθνικη πέντε ομάδες.
Δεύτερον: Να αυξηθεί η οικονομική ενίσχυση της Λίγκας στην Football League, η οποία ήδη προβλέπεται σε ένα ποσό που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα πλησιάζει το 1 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι στην συνάντηση ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκας ανήμερα της Γ.Σ του συνεταιρισμού, όταν συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης στη μεγάλη επαγγελματική κατηγορία από την σεζόν 2012-2013, ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας είπε ότι σε περίπτωση μιας τέτοιας απόφασης, αυτοί που θα την λάμβαναν θα ήταν έκπτωτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου