Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


Τελευταίες παραστάσεις για το «Κράμερ εναντίον Κράμερ»


teleytaies-parastaseis-gia-to-kramer-enantion-kramer 
Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» του Avery Corman, που παρουσιάστηκε για τρεις μήνες στο Θέατρο Εμπορικόν.

Η πολυβραβευμένη ταινία ανέβηκε για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή στην Ελλάδα, με την υπογραφή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου (απόδοση σεναρίου) και της Ελένης Σκότη (σκηνοθεσία). 

Έτσι, μπορεί το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» να ολοκληρώνει νωρίτερα τις παραστάσεις, απ’ ότι προγραμματιζόταν, το «κενό» θα καλύψει ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη που θα παρουσιάσει η Ελληνική Θεαμάτων σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. 
Επιπλέον, κάθε Δευτέρα και Τρίτη θα παρουσιάζεται η «Ολεάννα« του Ντέιβιντ Μάμετ με τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου.   

Λίγα λόγια για το «Κράμερ εναντίον Κράμερ»:
Το έργο πραγματεύεται την μεταμόρφωση ενός «απόντα» γονιού σε ιδανικό πατέρα  που προσπαθεί ν’ αναπληρώσει την απουσία της γυναίκας του και μητέρας του ανήλικου παιδιού τους όταν εκείνη  τους εγκατέλειψε για  να βρει τον «χαμένο εαυτό της»  μακριά από τον  εγκλωβισμένο ρόλο της μητέρας -συζύγου. Επιστρέφει όμως και διεκδικεί την επιμέλεια του παιδιού. Ο δικαστικός αγώνας είναι αναπόφευκτος. Τα έντονα δραματουργικά στοιχεία του έργου δίχασαν και διχάζουν μέχρι σήμερα το κοινό, ωστόσο στο τέλος αυτό που μένει αναλλοίωτο είναι η ανιδιοτελής  και παντοτινή αγάπη των γονιών προς το παιδί.   

Παίζουν
: 
Δημήτρης Αλεξανδρής (Τεντ), Μαρία Ζορμπά (Τζοάννα), Αθηνά Μαξίμου (Μάργκαρετ),Χριστόδουλος Στυλιανού (Τζιμ), Δημήτρης Μαύρος (Τζων) και τα παιδιά Γιάννης ΜπαριάμηςΆλκης Πανταζόπουλος, Μάρκος Δελλατόλας (Μπίλυ).   

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
 
Τετάρτη 20:00 
Πέμπτη 21:00 
Παρασκευή 21:00 (λαϊκή) 
Σάββατο 21:00    
Κυριακή 19:00   

Τιμές Εισιτηρίων:
 
Πλατεία: 20 €   Λαϊκή: 17 € (Παρασκευή), Φοιτητικό: 15 € 
Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου