Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


Αμηχανία στο Βερολίνο: Δεν είστε Ελλάδα διαμηνύει γερμανός αξιωματούχος

Αμήχανες είναι οι πρώτες αντιδράσεις γερμανών αξιωματούχων στην προοπτική ακυβερνησίας στην Ιταλία και την εκλογική ισχυροποίηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Αμηχανία στο Βερολίνο: Δεν είστε Ελλάδα διαμηνύει γερμανός αξιωματούχος
Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τα μεταρρυθμιστικά κόμματα στις ιταλικές εκλογές δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, προσθέτοντας ότι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης πρέπει να συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
«Δεν υπάρχει εναλλακτική στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί και οι οποίες σημαίνουν δημοσιονομική προσαρμογή και αύξηση της ανταγωνιστικότητας», τόνισε ο Φίλιπ Ρέσλερ και πρόσθεσε ότι όλα τα κόμματα χρειάζεται να βοηθήσουν για να σταθεροποιήσουν την υπερχρεωμένη αυτή χώρα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε αρκέστηκε να ευχηθεί στην Ιταλία να αποκτήσει «σύντομα μία σταθερή κυβέρνηση που να συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων»προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης.
«Είναι σημαντικό και προς το συμφέρον ολόκληρης της Ευρώπης η Ιταλία να αποκτήσει σύντομα μία σταθερή και λειτουργική κυβέρνηση…Οι πολιτικοί αξιωματούχοι στη Ρώμη γνωρίζουν ότι η Ιταλία έχει ανάγκη μίας πολιτικής μεταρρυθμίσεων, μίας πολιτικής σταθεροποίησης», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.
Πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου