Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ME THN ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ;

Γράφει ο Γιάννης Παπαγιάννης
Ήταν σίγουρα η πιο περίεργη παρουσία στην χθεσινή παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κων/νου Μητσοτάκη. ΟΚωστής Στεφανόπουλος, τον οποίο είχε διαγράψει από τη Νέα Δημοκρατία οΜητσοτάκης όταν ανέλαβε αρχηγός της...
γαλάζιας παράταξης, μαζί με πολλούς βουλευτές που τον ακολούθησαν στη δημιουργία της ΔΗΑΝΑ, εμφανίστηκε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της χθεσινής εκδήλωσης.
Η πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης τις δεκαετίες του '80 και του '90 θα ήταν πολύ διαφορετική, εάν είχε εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ ο Κωστής Στεφανόπουλος.
Για όσους δεν θυμούνται, ο Στεφανόπουλος κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ της εσωκομματικής εκλογής σχεδόν σίγουρος νικητής, το πρωί όμως η Κ.Ο. της ΝΔ είχε άλλη άποψη. Ο Μητσοτάκης δεν κοιμήθηκε εκείνο το βράδυ! Και εργαζόταν... σκληρά για να "πιάσει" όσους περισσότερους βουλευτές μπορούσε.
Τελικά κέρδισε την εκλογή και έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Από τότε συνέβη αυτό που σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί. Ο Στεφανόπουλος, ο μεγάλος εσωκομματικός αντίπαλος του Μητσοτάκη, αντί να εξαφανισθεί από το πολιτικό στερέωμα, κατάφερε να εκλεγεί δυο φορές στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, με δημοφιλία που έσπαγε κάθε ρεκόρ!
Εάν ο Στεφανόπουλος πήγε στην χθεσινή εκδήλωση για να χειροκροτήσει έναν 93χρονο που προσπαθεί μόνος του να επιβεβαιώσει την πολιτική του ιστορία, έχει καλώς. Εάν πήγε για να αναγνωρίσει τον Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του, η οποία στηρίχθηκε στον περιβόητοΚατσίκη της ΔΗΑΝΑ από το ίδιο βράδυ των εκλογών, πριν καν το μάθει ο Στεφανόπουλοςπου ήταν αρχηγός του κόμματος(!), απογοήτευσε όσους τον θεωρούσαν το πιο υγιές κομμάτι της κεντροδεξιάς εκείνης της περιόδου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου