Τρίτη 16 Απριλίου 2013


ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.


-Γράφει: Ο Αντώνης. Αθ. Αντωνόπουλος.

             Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΑ

             Α΄ Αντιπρόεδρος Π. Σ. Α. Τ

Κυριακή 14 Μαρτίου 2013 Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. 
Εκεί γράφτηκε η πιο μελανή σελίδα στην 89χρονη πλούσια σε επιτυχίες ιστορία της ΑΕΚ. 
Μία ιστορία που στην κυριολεξία σερνόταν τα τελευταία χρόνια από τη διαχείριση και τις αποφάσεις ανθρώπων που τη διοίκησαν, την εκμεταλλεύτηκαν, τη διέσυραν, την υποβάθμισαν και την οδήγησαν στον υποβιβασμό αν όχι στη διάλυση της. Στο προσκλητήριο των φίλων της ΑΕΚ για τον κρίσιμο αγώνα της με τον Πανθρακικό ανταποκρίθηκαν 35.000 «Ενωσίτες». 
Είχα αρκετά χρόνια να δω τόσο κόσμο σε ματς της ΑΕΚ, μετά το έγκλημα Γρανίτσα με την κατεδάφιση της ιστορικής Νέας Φιλαδέλφειας. Αυτά που έγιναν στο ΟΑΚΑ λίγο πριν τη λήξη του ματς που δεν τελείωσε ποτέ μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα της «μαύρης» Κυριακής για την ΑΕΚ, ήταν πρωτόγνωρα ,θλιβερά και ντροπιαστικά για την ιστορία της  και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ήταν ο τραγικός επίλογος της διαδρομής των τελευταίων χρόνων όλων αυτών που με τις πράξεις τους ασέλγησαν απέναντι στην ΑΕΚ. Αυτών που πήραν μια ομάδα με τεράστια ιστορία, με αξιόμαχο έμψυχο δυναμικό και με ρυθμισμένα χρέη και την οδήγησαν στην απαξίωση και την καταστροφή. Από την παράδοση της ΑΕΚ στην ENIC και εντεύθεν. 
Από τον Ντέμη Νικολαϊδη που δεν του έφτανε γήπεδο 30.000 θέσεων στη Φιλαδέλφεια και ήθελε να κάνει στη…φαντασία του την ιστορική ομάδα…Τσέλσι, και ανά διαστήματα να συντηρεί την εικόνα του σωτήρα που αναζητεί επενδυτές. Από τους Ψωμιάδηδες, Νοτιάδες, Παπάδες, Κανελλόπουλους, και τους διαχειριστές τους Θανόπουλους, Κιντήδες Αδαμίδηδες ,Δημητρέλους ,που στο όνομα της ΑΕΚ εμφανίστηκαν ως…σωτήρες, ακούστηκε το όνομα τους, έκαναν το κομμάτι τους, και έφυγαν χρεώνοντας το λογιστήριο της όπου μεταξύ των άλλων δεν πλήρωναν ούτε το ΦΠΑ κάποιοι εξ αυτών. 
Οι περισσότεροι από αυτούς στα μάτια την συντριπτικής πλειοψηφίας των οπαδών της, αλλά και στις μαύρες σελίδες της ιστορίας της ομάδας, έχουν καταγραφεί ως καιροσκόποι εις βάρος της ΑΕΚ. Και σαφώς οι ανιδιοτελείς Αεκτσήδες οφείλουν με κάθε τρόπο να απαιτήσουν από τα θεσμικά όργανα του Κράτους (Η περίπτωση της ΑΕΚ είναι χρυσή ευκαιρία να καθαρίσει άπαξ το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διαχρονικές αμαρτίες του) την τιμωρία όλων αυτών και φυσικά τα εκατομμύρια της…κακοδιαχείρισης τους. Από όλους αυτούς κανείς δεν ήταν στο γήπεδο την «μαύρη» Κυριακή της ΑΕΚ, πλην του Δημητρέλου που και αυτός ….χάθηκε, όταν ο Δέλλας εκλιπαρούσε τον διαιτητή του αγώνα και τους παίκτες του Πανθρακικού να βγουν για να παίξουν το υπόλοιπο του αγώνα.. Γιατί κανείς δεν τολμούσε τα τελευταία χρόνια να περάσει ούτε απ έξω. Εν μέρη όλους αυτούς ή αν θέλετε πολλούς από αυτούς τους εξυπηρέτησε ο υποβιβασμός της ΑΕΚ, και θα τους βολέψει ακόμη καλύτερα η ιστορική ομάδα να μην αγωνιστεί στην Β΄ αλλά στην Γ΄ Εθνική σύμφωνα με το νέο μοντέλο της αναδιάρθρωσης. 
Κάτι τέτοιο θα γράψει πολύ μεγάλο χρέος; Της ΑΕΚ στο…χιόνι. Είναι σαφώς προτιμότερο να γίνει κάτι τέτοιο και η ΑΕΚ να απαλλαγεί και να αποφύγει μεσοβέζικες λύσεις με δανεικό ΑΦΜ, που ελλοχεύει τον κίνδυνο να συντηρήσει μικρόβια του πρόσφατου παρελθόντος. Η συντριπτική πλειοψηφία των Αεκτζήδων πληγωμένοι με συναισθήματα συντρίμμια θα πρέπει να βρουν την δύναμη μέσα από τις στάχτες να αναγεννήσουν την ΑΕΚ μέσα σε ένα υγιές, νοικοκυρεμένο πλαίσιο απομονώνοντας όλους αυτούς που ασέλγησαν και οδήγησαν στην καταστροφή την ιστορική ομάδα. Πηγή έμπνευσης και δυνάμεων; Η ιδέα, η ιστορία και ο κόσμος της ΑΕΚ που ποτέ δεν την  πρόδωσε. Γιατί σε καμιά περίπτωση αυτός ο συρφετός που δημιούργησε τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ δεν εκφράζουν τον κόσμο της ιστορικής ομάδας. Ας οπλιστούν λοιπόν με δύναμη και υπομονή αυτοί που με ανιδιοτέλεια αγαπούν την ΑΕΚ και ας αγωνιστούν για την επιστροφή της εκεί που της αξίζει με βάση την ιστορική διαδρομή της. 
Γιατί σαφώς το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήδη πιο φτωχό χωρίς την ΑΕΚ στην μεγάλη κατηγορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου