Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ρεκόρ για τον Σεμπάστιαν Φέτελ - 15η pole position για φέτος

Ρεκόρ για τον  Σεμπάστιαν Φέτελ - 15η pole position για φέτος
Το ένα μετά το άλλο καταρίπτει τα ρεκόρ ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός της Red Bull - Renault ήταν για μία ακόμη φορά οταχύτερος, στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του τελευταίου γκραν πρι της σεζόνΤις περισσότερες pole position (15) σε μια χρονιά πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο τελευταίο γκραν πρι της χρονιάς στη Βραζιλία. Ένα ρεκόρ που κατείχε ο Νάιτζελ Μάνσελ από το 1992 με 14. Δεκαεννιά χρόνια μετά ένα παιδί – θαύμα έβαλε το όνομά του πάνω από τον Βρετανό θρύλο των γκραν πρι. Στη 2η θέση έκλεισε τη χρονιά με τον καλύτερο ο Μαρκ Βέμπερ, ενώ τον 3ο ταχύτερο χρόνο έγραψε Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes).
Tελικά η βροχή δεν έκανε την εμφάνισή της, στο Ιντερλάγκος , όπως έλεγαν οι προβλέψεις. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν αρχικά ο ταχύτερος. Στη συνέχεια ο Τζένσον Μπάτον ( με την μεσαία γόμα) πήρε τη σκυτάλη 10 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Q1 διατηρώντας την πρώτη θέση μέχρι το τέλος της πρώτης διαδικασίας.
Όλες οι ομάδες βγήκαν αμέσως στο Q2 με τη μαλακή γόμα ελαστικών δοκιμάζοντας μερικές γρήγορες προσπάθειες προκειμένου να αποφύγουν τη βροχή. Ο Φέτελ ήταν από την πρώτη του κιόλας προσπάθεια ταχύτατος σημειώνοντας των ταχύτερο γύρο της περιόδου χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει ξανά. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Νίκο Ρόζμπεργκ που έδειξε πως η Merecedes GP έχει την ταχύτητα για μια καλή εμφάνιση στη Βραζιλία.Εκτός δεκάδας έμειναν οι Ντι Ρέστα, Μπαρικέλο, Αλγκουεσουάρι, Μπουέμι, Πετρόβ, Κομπαγιάσι και Πέρεζ.
Πρώτος στο Q3 βγήκε ο Νίκο Ρόιζμπεργκ (Mercedes GP) με τον λιούις Χάμιλτον (McLaren Mercedes) να τον ακολουθεί.
Η πρώτη προσπάθεια για την pole position έκανε ο Φέτελ, ο οποίος ήταν ταχύτερος κατά 3/10 του δευτερολέπτου από τον Μάρκ Βέμπερ που ακολουθούσε στη 2η θέση. Μετά την αλλαγή ελαστικών όλοι οι πρωταγωνιστές βγήκαν για την τελευταία τους προσπάθεια με τον Φέτελ τελικά να αποδεικνύετε ο κυρίαρχος των κατατακτήριων δοκιμών. Στη 2η θέση ανέβηκε ο Μαρκ Βέμπερ κάνοντας το 1-2 για την RBR στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της χρονιάς με τον Τζένσον Μπάτον να ακολουθεί στην 3η θέση. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Χάμιλτον, Αλόνσο, Ρόζμπεργκ, Μάσα, Σιούτιλ, Σένα και Σουμάχερ.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος.Σεμπάτιαν Φέτελ (Red Bull – Renault) 1: 11,918”
2ος. Μαρκ Βέμπερ (Red Bull – Renault) + 0,181”
3ος. Τζένσον Μπάτον (McLaren – Mercedes) + 0.365”
4ος. Λιούις Χάμιλτον (McLaren – Mercedes) + 0.562”
5ος. Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari) + 0.673”
6ος. Νίκο Ροζμπεργκ (Mercedes GP) + 1.132”
7ος. Φελίπε Μάσα (Ferrari) + 1.150”
8ος. Άντριαν Σιούτιλ (Force India – Μercedes) + 1.380”
9ος. Μπρούνο Σένα (Lotus – Renault) + 1.843”
10ος. Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου