Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μπιτσαξής: "Θα φύγω, δεν είμαι... Χάρι Πότερ"!

Μπιτσαξής: "Θα φύγω, δεν είμαι... Χάρι Πότερ"!
Ο Πάνος Μπιτσαξής παρέθεσε απολογιστική συνέντευξη Τύπου για τη διετή του παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, τονίζοντας πως δεν είναι ο... Χάρι Πότερ και θα φύγει αν δεν δοθούν περισσότερα χρήματα για τον αθλητισμό.
"Ο αθλητισμός καλύπτει το 0.2% του τακτικού προϋπολογισμού του κράτους, στο πεδίο των επενδύσεων μισό χιλιοστό. Αδύνατο, θέλει μπαγκέτα Χάρι Πότερ. Δεν μπορεί να γίνει. Το έχω καταστήσει σαφές στην ελληνική κυβέρνηση.
Δεν με βρίσκει αυτή η πολιτική σύμφωνο. Οι πόροι που χρησιμοποιούνται για τον αθλητισμό είναι ελάχιστοι. Οι Έλληνες αθλητές στενάζουν από υποχρηματοδότηση. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα οδηγηθούν στο κλείσιμο.
Εκτιμώ ότι η πολιτική αυτή οφείλει να τροποποιηθεί. Έγινε σύσκεψη με τους κ.κ. Εμινίδη, Ιωαννίδη και Ανατολάκη. Έχω ενημερώσει το σύνολο των υπευθύνων. Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, σημαίνει την δεδομένη αποχώρησή μου. Περιμένω την ψήφιση του προϋπολογισμού στις 7/12", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΓΓΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που τον εμφανίζουν να σκέφτεται την παραίτηση αν δεν δοθεί λύση με το οξύ οικονομικό πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού.
Από εκεί και πέρα, ο κ. Μπιτσαξής είπε:
-Για τους συνδέσμους και τη βία: "Κάναμε πιο αυστηρό δίκαιο. Η αστυνομική αποτελεσματικότητα έχει τάσεις βελτίωσης παρά την ύπαρξη πολλών κενών. Προβλήματα υπάρχουν. Ακόμη στον χώρο του ποδοσφαίρου δρουν συμμορίες κοινού εγκλήματος. Ξέρουμε ότι όσο η βία απομακρύνεται από κερκίδες ποδοσφαίρου θα μεταφέρεται σε πλατείες ή κερκίδες άλλων αθλημάτων".
-Για τα στημένα: "Το απόστημα έσπασε. Αυτό είναι το συμπέρασμα της διετίας. Χάρη στη συντονισμένη δράση του κρατικού μηχανισμού. Έσπασε δίνοντας ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ποινική έρευνα στην ιστορία της χώρας. Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για την ουσία της ποινικής ερευνας. Δεν θα πω ούτε μία λέξη που θα παραβιάζει κανένα τεκμήριο αθωότητας. Αυτό που οφείλαμε ήταν να σπάσει το απόστημα και να οδηγήσει στην ποινική έρευνα. Από εκεί και πέρα, η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της μηχανισμούς.
Ενεργοποιήθηκε η αθλητική δικαιοσύνη. Έχουμε για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια πλήθος επιπτώσεων σε πολλές ομάδες. Η προσπάθεια εξυγίανσης δεν αφορούσε μόνο τα στημένα. Από την αθλητική δικαιοσύνη το συμπέρασμα είναι ένα. Τακτικοί δικαστές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Όσο δεν γίνεται αυτό θα υπάρχουν αμφιβολίες, ομίχλες, ελληνική καχυποψία.
Ενεργοποιήθηκε ξανά και η ΕΕΑ. Έλεγχε με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα. Η αξίωση στη νομιμότητα φαίνεται και από την ενεργοποίηση του ΣΔΟΕ.
Σε μία τόσο μεγάλη τομή που έγινε μετά από 30 χρόνια, δεν μπορεί να μην υπάρχουν λάθη και αδικίες. Αποκλείεται να μην έχουν γίνει αδικίες. Μέσα σε αυτή την διαδικασία δεν μπορεί να μην έχουν γίνει και λάθη. Αν κοιτάξουμε το δέντρο μπορούμε να πούμε το α ή το β, αν κοιτάξουμε το δάσος μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι κάτι σημαντικό έγινε στο θέμα αυτό την τελευταία διετία.
Υπήρξαν αποφάσεις που με απασχόλησαν. Εκτιμώ ότι δεν αδικήθηκε καμία ομάδα. Εκτιμώ ότι έπρεπε να τιμωρηθούν και άλλοι".
-Για το πόσα χρήματα θα έπρεπε να δαπανώνται στον αθλητισμό, ώστε η κατάσταση να είναι διαχειρίσιμη: "100 εκατομμύρια ευρώ στην παραγωγική του δράση ετησίως. Το 2008 ήταν 135. Η πρόταση Βενιζέλου λέει 84. Αυτά τα 16 εκατομμύρια όμως είναι ουσιώδη.
Με αυτά τα 16 εκατομμύρια λειτουργούν 27 αθλητικά κέντρα. Από εδώ και πέρα, θα έχουμε απώλειες. Εγκαταστάσεις θα κλείσουν, ομοσπονδίες θα αναστείλουν τη λειτουργία τους. Το επισημαίνω και πρέπει να το προλάβουμε".
-Για το προπονητικό κέντρο των εθνικών ομάδων: "Έχω ζητήσει το προπονητικό κέντρο εθνικών ομάδων να γίνει στο Μαρκόπουλο, εκεί που είναι τώρα ο ΟΔΙΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου