Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Στην εισαγγελία στοιχηματική που έπαιζε ΕΠΣΜ και ΕΠΣΑ!

Στην εισαγγελία στοιχηματική που έπαιζε ΕΠΣΜ και ΕΠΣΑ!
Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μπλέκει στα δίχτυα των στοιχηματικών εταιρειών.
Εταιρεία στοιχημάτων που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο έχει βάλει στα κουπόνια της ποδοσφαιρικούς αγώνες από την πρώτη κατηγορία του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Αθήνας (ΕΠΣΑ) και της Θεσσαλονίκης (ΕΠΣΜ).

Για πρώτη φορά γίνεται γνωστό ότι το στοίχημα, που έχει εξελιχθεί σε γάγγραινα για το ποδόσφαιρο, εκτείνεται και σε αγώνες ερασιτεχνικού επιπέδου που αποτελούν το πιο αθώο κομμάτι του ποδοσφαίρου.
Το θέμα έγινε γνωστό όταν φίλοι ποδοσφαιριστών ερασιτεχνικών ομάδων της Θεσσαλονίκης τους ενημέρωσαν ότι η εταιρεία «Βet Rebels» έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αγώνες της Α’ κατηγορίας του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣΜ.

Αμέσως ενημερώθηκε η διοίκηση ΕΠΣΜ, η οποία στις 22/11 έστειλε έγγραφο σε ΓΓΑ, ΕΠΟ και ΟΠΑΠ ζητώντας τη λήψη των κατάλληλων μέτρων ώστε να προστατευθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
«Δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο τη συμμετοχή των αγώνων των πρωταθλημάτων μας στο στοίχημα. Αποτελεί κίνδυνο για την υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου», αναφέρεται στο έγγραφο.

Στην εισαγγελία η υπόθεση

Η ενεργοποίηση του κ. Μπιτσαξή στην καταγγελία ήταν άμεση. Τη διαβίβασε σήμερα (25/11) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και το ΣΔΟΕ ζητώντας την διερεύνηση της υπόθεσης.
Επίσης, έστειλε απάντηση στην ΕΠΣΜ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας συγχαίρω για την στάση σας που είναι σύμφωνη με την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα των πρωταθλημάτων. Αν υπάρξει συνέχεια, σας προτρέπω να κάνετε μια ηχηρή συμβολική κίνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία «Βet Rebels» είναι κυπριακών συμφερόντων με έδρα την Μάλτα.
Σε περίπτωση που συνεχίσει νε περιλαμβάνει στα κουπόνια της ματς της ΕΠΣΜ, υπάρχει σκέψη για αναβολή του πρωταθλήματος.
Χθες, ο πρόεδρος της Ένωσης, Βαγγέλης Γραμμένος, βρέθηκε στην Αθήνα όπου συναντήθηκε για το θέμα με τον ΓΓΑ, Π. Μπιτσαξή, και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιο.

Απάντηση Μπιτσαξή
Ο ΓΓΑ απάντησε στην επιστολή της ΕΠΣΜ ως εξής: "Σας πληροφορώ, ότι η επιστολή αυτή διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ, για τις δικές τους ενέργειες.
Σας συγχαίρω για τη ευαισθησία σας για το ζήτημα της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας των πρωταθλημάτων σας και συμφωνώ απολύτως με τη θέση, ότι πρέπει να υπάρξει μία ηχηρή συμβολική κίνηση, ώστε να αντιληφθούν όλοι, ότι σε τέτοιου είδους θέματα, υπάρχει σοβαρότητα και άμεσος δημόσιος έλεγχος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου