Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Kορυφή για ΑΕΚ μετά από 3 χρόνια, 9 μήνες και 25 μέρες! 

Kορυφή για ΑΕΚ μετά από 3 χρόνια, 9 μήνες και 25 μέρες! (pcs+vid)
Με πρωταγωνιστή τον Μπέλεκ που πέτυχε δύο γκολ και... MVP τον Νίκο Γεωργέα που ήταν... παντού στο γήπεδο του Παναιτωλικού, η ΑΕΚ πέτυχε ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα (2-0) και έπιασε κορυφή στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας.
Μπορεί ο Λεονάρντο να πήρε τον τίτλο του ηγέτη στα προηγούμενα παιχνίδια της ΑΕΚ, τι να πει κανείς, όμως, για τον Γεωργέα, ο οποίος αγωνίστηκε σε θέση αμυντικού χαφ και ήταν ο καλύτερος της ΑΕΚ στη νίκη της επί του Παναιτωλικού με 0-1 στο Αγρίνιο.
Συμπαραστάτης και σκόρερ ο Μπέλεκ που με δύο τέρματα οδήγησε την “Ένωση” στη νίκη και την κορυφή της βαθμολγίας, έστω και προσωρινά, αφού αύριο παίζουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ενώ θυμίζουμε ότι η Ένωση με το σημερινό, έχει τρία παιχνίδια περισσότερα.
Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την ΑΕΚ ήταν ότι δεν δέχθηκε τέρμα.
H AEK έδειξε τις διαθέσεις της στο 18', με το ωραίο σουτ του Λεονάρντο να μη βρίσκει στόχο, ωστόσο στο 21' ήταν η ώρα για το πρώτο γκολ της Ένωσης στο παιχνίδι.
Λυμπερόπουλος και Μπέλεκ έκρυψαν τη μπάλα, ο Καμερουνέζος την πήρε εξαιρετικά μπροστά του και με αριστερό πλασέ νίκησε τον Μπλάζιτς για το 0-1.
Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, ωστόσο ακυρώθηκε ορθώς το γκολ του Εντζεγκουέλε, που ήταν σε θέση οφσάιντ στο 25'.
Στην επανάληψη, η ΑΕΚ κοίταξε κυρίως να διασφαλίσει το προβάδισμά της, με τον Κωστένογλου να ρισκάρει βγάζοντας από τον αγώνα τους Λεονάρντο και Μάκο και με τον Κάλα να γίνεται δίδυμο στα χαφ με τον Γεωργέα από το 70' και μετά!
Πάντως, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, αλλά στο 79' έμειναν και με 10 παίκτες όταν ο Μπαμόγκο έκανε εκτός φάσης χτύπημα στον Καράμπελα και σωστά αποβλήθηκε από τον Αρετόπουλο.
Με το αριθμητικό πλεονέκτημα υπέρ της η ΑΕΚ αισθάνθηκε ακόμα πιο άνετα και στο 91' ο Μπέλεκ βρήκε και πάλι δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Είχε προηγηθεί η κούρσα του Κλωναρίδη από τα αριστερά και το πλασέ που έδιωξε ασθενώς ο Μπλάζιτς, για να έρθει σε κενή εστία ο Μπέλεκ να πετύχει το 0-2.
Έτσι, μετά από 3 χρόνια, 9 μήνες και 25 μέρες (!) η Ένωση βρέθηκε και πάλι στην κορυφή, ενώ οι Αγρινιώτες έμειναν για τρίτο σερί ματς χωρίς νίκη και γκολ.
Συνθέσεις:
Παναιτωλικός: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Γκόλιας (46' Σιόντης-68' Μπαμόγκο), Κούσας (38' Ρότσα), Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Χαριστέας, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καμαρά
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Κάρλος, Μάκος (70' Κάλα), Γεωργέας, Μπέλεκ, Λεονάρντο (60' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (83' Κλωναρίδης).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου