Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζει τον... χορό της κορυφής ο Παναθηναϊκός! 

Συνεχίζει τον... χορό της κορυφής ο Παναθηναϊκός! (pics + vid)
Με τον Τζιμπρίλ Σισέ να αποθεώνεται στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός έδωσε ακόμα μια “παράσταση” και κέρδισε εύκολα τον ΟΦΗ με 3-1. Οι παίκτες του χόρευαν πριν και μετά τα γκολ και η ομάδα του Φερέιρα έπιασε πάλι κορυφή.Ο Ζέκα (14'), ο Κλέιτον (46΄) και ο Λέτο (75΄πεν.) οι σκόρερ για το “τριφύλλι”, ενώ για τον ΟΦΗ το γκολ πέτυχε ο Κάλατζιτς με πέναλτι στο 58'.
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε την 7η νίκη του σε 9 παιχνίδια, έχει δύο ισοπαλίες σε Περιστέρι και Φάληρο και παραμένει πρώτος και αήττητος.Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην ήταν εξαιρετικός, ωστόσο, εμφάνισε ξανά τα καλά στοιχεία που έχει στο παιχνίδι του.Πάσινγκ γκέιμ, υπομονή και αποτελεσματικότητα.Στο πρώτο ημίχρονο οι φάσεις δεν ήταν πολλές για το “τριφύλλι”, όμως, ο Ζέκα κατάφερε στο 14' να πετύχει το πρώτο γκολ των πράσινων, το οποίο ήταν σημαντικό για την εξέλιξη του αγώνα.Και αυτό, γιατί ο ΟΦΗ αναγκάστηκε να ανοιχτεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ρήγματα στην άμυνά του.Έσω και αν ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πετύχει γκολ μέχρι την ανάπαυλα ήταν θέμα χρόνου να το κάνει βάση της εικόνας του ματς.Με το... καλησπέρα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός έδειξε διατεθειμένος να καθαρίσει από νωρίς και να πει... καληνύχτα στον ΟΦΗ! Μόλις στο 47' ο Κλέιτον διπλασίασε τα τέρματα του «τριφυλλιού» σαν σε προπόνηση μετά από κόρνερ του Λέτο αλλά οι φιλοξενούμενοι σε μία από τις λίγες στιγμές που δεν κλείστηκαν στο καβούκι τους, μείωσαν το σκορ.Ο Καπίνος ανέτρεψε τον Παπουλή και στο 58' ο Κάλατζιτς δεν λάθεψε από τα έντεκα βήματα.Οι «πράσινοι» παρουσίασαν νεκρό διάστημα μετά το γκολ των Κρητικών, δεν είχαν ηρεμία στο παιχνίδι τους και άμεσα ο Φερέιρα θέλησε να δώσει πνοή. Άλλαξε τον κουρασμένο Κλέιτον με τον Μαυρία, περνώντας τον μικρό αριστερά και τον Κουίνσι πίσω απο τον Λέτο. Και ο πιτσιρικάς τον δικαίωσε! Πήρε το πέναλτι από τον Γεωργίου, ο Λέτο... εκτέλεσε εύστοχα για το 3-1 και με το 11ο φετινό του τέρμα έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή.
Ο Παναθηναϊκός έκανε συντήρηση δυνάμεων στο φινάλε, αν και θα μπορούσε τέταρτο γκολ με το τετ-α-τετ του Κουίνσι και επέστρεψε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, στην οποία είχε επιστρέψει προσωρινά η ΑΕΚ.
Καλός ο Ζαχαριάδης...
Ο διαιτητής Ζαχαριάδης απέφυγε τα μεγάλα λάθη. Σωστά υπέδειξε πέναλτι και στις δύο περιπτώσεις, ενώ σωστά δεν έδωσε πέναλτι στη φάση με το χέρι του Μπουλούτ, για την οποία ο Λέτο διαμαρτυρήθηκε και αντίκρισε ορθά την κίτρινη κάρτα.
Οι συνθέσεις
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σιμάο (84’ Βιτόλο), Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα (88’ Φουρλάνος), Λέτο, Κλέιτον (67’ Μαυρίας)
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλο, Μπουλούτ, Κάλατζιτς, Καμπάνταη, Μπόντορ (71’ Βάντο), Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής, Σίσιτς (55’ Χόρχε Λόπεθ), Σουμπίνιο.
Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Α' Βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης
Β' Βοηθός: Χασαν Κούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου