Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012


Η ΕΠΟ χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη!

Ημερομηνία: 15/02/2012 - 12:46
Η ΕΠΟ χέρι - χέρι με τον Καρατζαφέρη!
Στη συζήτηση στη Βουλή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο ο βουλευτής ΛΑΟΣ, Γιώργος Ανατολάκης, ζήτησε να αποσυρθεί το άρθρο 19 που αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, να γίνουν συζητήσεις με την ΕΠΟ και στη συνέχεια να ξαναέλθει προς συζήτηση.
Παράλληλα, ο Γ. Ανατολάκης ευχήθηκε να μη συμβεί τίποτα κακό λόγω της σχετικής ενημέρωσης της ΕΠΟ στη FIFA.
Πάντως, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ανέφερε ότι δεν θα αποσύρει το άρθρο 19.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης, πλήρως εναρμονισμένος με τα όψιμα συμφέροντα της ΕΠΟ και χωρίς να απαντά στο ερώτημα αν η ΕΠΟ έχει δυνατότητα ελέγχου, είπε: «Αποσυνδέστε την πολιτεία από τις ομάδες. Μετά την ωμή παρέμβαση που έγινε από την πολιτεία στον Ολυμπιακό Β. και την Καβάλα που πλήρωσαν ανομήματα παραγόντων, άλλο ένα επεισόδιο θα τινάξει το σύστημα στον αέρα. Αφήστε την ΕΠΟ στα δικά της θέματα».

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκης, είπε ότι παρά το γεγονός ότι δεν ψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο θα στηρίξει το άρθρο 19 για τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ, κάτι που όπως δήλωσε με νόημα πολεμούν εθνικά και υπερεθνικά συμφέροντα.

Το ΚΚΕ μέσω του κ. Γκιόκα είπε ότι θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο 19. «Η στάση μας δεν καθορίζεται από το αυτοδιοίκητο – λάστιχο και από τι λέει η κάθε UEFA. Θέλουμε έλεγχο και κανόνες διαφάνειας», πρόσθεσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου