Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Προβλήματα στον ΠΑΟ για την αύξηση του ΑΜΚ

Προβλήματα στον ΠΑΟ για την αύξηση του ΑΜΚ
Σε δέκα ημέρες θα λάβει χώρα η πολύ σημαντική Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, στις 9 Μαρτίου, όπου οι διοικούντες την ΠΑΕ θα συναντηθούν για να αποφασίσουν την ΑΜΚ, που θα δώσει λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.
Ο όρος του Ανδρέα Βγενόπουλου να οριστεί η τιμή της μετοχής στα 0,33 ευρώ έγινε δεκτός, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν αρκεί για την και τυπικά νόμιμη διαδικασία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αφού στο πρόσφατο ΔΣ της ΠΑΕ δεν μπήκε στους τυπικούς όρους της αύξησης το πλαφόν των 50.000 ευρώ που επιβάλλει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς να οριστεί ως κατώτατο ποσό εισροής προκειμένου να μην υπάρξει ενημερωτικό δελτίο.
Χωρίς το ενημερωτικό δελτίο δεν μπορεί να κηρυχτεί νόμιμη καμία αύξηση, ενώ για να εκδοθεί χρειάζεται περίπου ενάμιση μήνα. Άρα, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα πρέπει να το λάβουν υπ' όψιν τους άμεσα και να παρθούν τα ανάλογα μέτρα πριν φτάσει η ημέρα της ΓΣ, ειδάλλως θα είναι πολύ αργά.
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα δεδομένα της Γ.Σ. της 9ης Μαρτίου, υπάρχουν τρία βασικά ζητούμενα:
Πρώτον: Η Γ.Σ. πρέπει να έχει απαρτία για να πραγματοποιηθεί, που σημαίνει ότι πρέπει να εκπροσωπηθούν οι μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Κάτι που ουδείς γνωρίζει εάν θα γίνει ή όχι, και γι' αυτό υπάρχει πίεση προς τον μεγαλομέτοχο προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι μετοχές του, ώστε να "τρέξουν" οι εξελίξεις.
Εάν δεν το πράξει, αυτομάτως δεν θα υπάρξει απαρτία και θα οδηγηθούμε σε επαναληπτική Γ.Σ. στις 29 Μαρτίου, σε 20 μέρες απόσταση δηλαδή, στην οποία απλώς χρειάζεται η συμμετοχή του 20%, άρα θα πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, αυτό θα συμβεί μόλις δύο ημέρες πριν τον έλεγχο της UEFA...
Δεύτερον: Το 0,33 της μετοχής το οποίο θεωρείται δεδομένο ότι θα περάσει, όποτε κι αν γίνει η Γ.Σ. των μετόχων. Και φυσικά όπως αναφέρθηκε ήδη να οριστεί ως κατώτατο ποσό συμμετοχής στην αύξηση οι 50.000 ευρώ. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα πρέπει άπαντες να τρέξουν ώστε να γίνει η καταβολή των χρημάτων που απαιτούνται από του μετόχους με τη μορφή δανείου, το οποίο θα μετοχοποιηθεί μετά την έκδοση του ενημερωτικού δελτίου. Αλλά και αυτό με τα χρονικά περιθώρια να είναι ιδιαίτερα πιεστικά...
Και τρίτον: Στη Γ.Σ. θα συζητηθεί η πρόσφατη επιστολή του δήμου Αθηναίων που ζητάει από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με προοπτική να φτιάξουν νέα σύμβαση για το Βοτανικό, με βάση το νέο νομοσχέδιο. Ωστόσο, στις συζητήσεις για το έργο της «Διπλής Ανάπλασης» θα πρέπει να συμμετέχει και ο Ερασιτέχνης που δίνει τη Λεωφόρο, ο οποίος όμως βρίσκεται υπό διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν μπορεί να κάνει τίποτα πριν τις εκλογές του Απριλίου, όταν και θα οριστεί νέα διοίκηση.
Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Αδαμάντιος Πολέμης έχουν κάνει τις επαφές τους για να βρουν «συμπαίκτες», ενώ σύμφωνα με τη Sportday έστειλαν και το εξής μήνυμα στον Τζίγκερ: «Σε αυτή τη Γ.Σ. που θα γίνει στις 9 Μαρτίου πρέπει να είμαστε όλοι αυτοπροσώπως εκεί. Χωρίς δικηγόρους, αλλά εμείς οι ίδιοι. Έλα και εσύ να τα πούμε και να μιλήσουμε εκτός από την τιμή της μετοχής, που πρέπει να πάει στο 0,33 ευρώ, και για τη ΓΗΠΕΛ. Θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις».
Πάντως, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού συνεχίζει να αναφέρει ό,τι εδώ και μήνες, δηλαδή πως δεν ασχολείται και να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο Mr MIG θέλει την παρουσία του Γιάννη Βαρδινογιάννη στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ για να απαντήσει στα ερωτήματα που θα τεθούν για την ΓΗΠΕΛ, καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνει στην ερώτηση του δήμου αν η ΠΑΕ θα προχωρήσει με τον Βοτανικό ή όχι.
«Υπόγραψε ότι αναλαμβάνεις όλες τις υποχρεώσεις του γηπέδου και προχωράμε. Τελειώσαμε», είναι το μήνυμα του Βγενόπουλου στον Τζίγκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου