Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Γερουλάνος: "Αν βάλει τις ποινές η ΕΠΟ, σταματάμε να τις βάζουμε εμείς"

Γερουλάνος: "Αν βάλει τις ποινές η ΕΠΟ, σταματάμε να τις βάζουμε εμείς"
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, τόνισε ότι αν η ΕΠΟ θεσπίσει τις κατάλληλες ποινές στον πειθαρχικό της κώδικα, τότε η πολιτεία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τις παραχωρήσει τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ.
Μιλώντας στη «ΝΕΤ», ο Π. Γερουλανος είπε σχετικά και με την περίπτωση αποκλεισμού των ομάδων από τη FIFA: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. H FIFA, όπως και η ΕΠΟ, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνει η Πολιτεία για να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη, τον Έλληνα αθλητή και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εφόσον η ΕΠΟ δεν έχει ποινές για τα παραπτώματα που εμείς αναφέρουμε, είναι δουλειά της Πολιτείας να κάνει τον έλεγχο.
Αν κάποιος είναι φοροφυγάς, δεν θέλουμε να του ανήκει μια ομάδα, αν κάποιος είναι παράνομος, δεν θέλουμε να του ανήκει μια ομάδα και ούτω καθ’ εξής. Αυτό που λέμε εμείς είναι πως όσο δεν υπάρχουν ποινές για αυτού του είδους τα παραπτώματα, θα επιβάλει τις ποινές η πολιτεία. Εμείς είπαμε πως πρέπει να βάλουν τις ποινές κι αν το κάνουν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν αυτές οι ποινές από την FIFA και την UEFA. Εμείς τονίζουμε πως όσο δεν υπάρχουν οι ποινές από την ΕΠΟ, θα τις βάζουμε εμείς. Αν τις βάλει η ΕΠΟ, θα σταματήσουμε να τις βάζουμε εμείς. Όσο δεν προστατεύουν τον Έλληνα πολίτη και το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα το κάνουμε εμείς. Αν αποφασίσουν να το κάνουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».
-Για το αν υπάρχει κόντρα με τη Super League και τους φορείς του ποδοσφαίρου, ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι: «Δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ πολιτείας και Super League. ο συζητητής μου είναι η ΕΠΟ. Έχω επιλέξει να δουλεύω με τις Ομοσπονδίες κι όχι με τις διοργανώτριες αρχές. Είδα μια ανακοίνωση πολύ προσεκτικά γραμμένη που έριξε τη μπαλάκι της ευθύνης στην ΕΠΟ. Η ευθύνη υπήρχε στην ΕΠΟ κι αυτή θα αποφασίσει αν θα συμμορφωθεί με αυτό το νομοσχέδιο».
-Για τη διακοπή του πρωταθλήματος κι αν είναι μέτρο πίεσης, σχολίασε: «Πέρσι τέτοια εποχή, ο κόσμος είχε εξαγριωθεί με όσα γίνονταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι έλεγαν να το κλείσουμε. Εμείς ήμασταν αυτοί που θέλαμε να κρατήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα ευρωπαϊκά δεδομένα και να μην το καταστρέψουμε».
Ο κ. Γερουλάνος έθεσε και τα όρια του αυτοδιοίκητου, λέγοντας: «Το αυτοδιοίκητο έχει όρια κι αυτά είναι το καλό του Έλληνα πολίτη. Όταν αυτό παραβιάζεται, δεν υπάρχει κανένα αυτοδιοίκητο. Είναι κάτι που το λένε και οι ίδιοι. Η ελληνική πολιτεία έχει εργαλεία στα χέρια της που μπορούν να διασφαλίσουν πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι στο επίπεδο που θέλει η FIFA και η ΕΠΟ».
Καταλήγοντας, για όσους τον κατηγορούν ότι βάλλει εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και ομάδων, απάντησε: «Εμείς τα έχουμε βάλει με τρία σημαντικά προβλήματα. Αυτά είναι τα στημένα παιχνίδια, η βία και το ντόπινγκ. Αν κάποιοι θίγονται, πρέπει να βρουν οι ίδιοι το γιατί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου