Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012


Πέρασε κατά πλειοψηφία το Άρθρο 19 για την ΕΕΑ!

Ημερομηνία: 15/02/2012 - 16:16

Πέρασε κατά πλειοψηφία το Άρθρο 19 για την ΕΕΑ!
Κατά πλειοψηφία πέρασε το άρθρο 19 του αθλητικού νόμου, που αφορά τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στη Βουλή, η οποία ψήφισε σήμερα τον νέο αθλητικό νόμο.
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού παραμένει ο ελεγκτικός μηχανισμός της πολιτείας στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες με αρμοδιότητες να ελέγχει τη νομιμότητα των ενεργειών των παραγόντων του ποδοσφαίρου και να επιβάλει τις ποινές που ορίζονται από το νόμο.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά πλειοψηφία το Άρθρο 19 του νέου αθλητικού νόμου, κόντρα στους εκβιασμούς του σαθρού ποδοσφαιρικού συστήματος. Το ΚΚΕ ψήφισε "παρών".
Πρόκειται για μια γενναία στάση η οποία δίνει στο κράτος το δικαίωμα να βάζει φραγή στο ανεξέλεγκτο και την καταστροφή που θα οδηγόυνταν με μαθηματική ακρίβεια το άθλημα από τη στιγμή που ο έλεγχος επί της ουσίας θα πέρναγε στον... κύριο "εκ βαθέων".
“Κάνουμε κακό αν τους ελέγχουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο; Όταν η ΕΠΟ βάλει τις ποινές που πρέπει θα την εξουσιοδοτήσουμε”, είχε πει ο Π. Γερουλάνος, δήλωση που αποδεικνύει το σεβασμό της πολιτείας στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου