Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012


Λευκαρίτης: "Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του νόμου Μπόσμαν"!

Ημερομηνία: 20/11/2012 - 20:48
Λευκαρίτης: "Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης του νόμου Μπόσμαν"!
Ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, μίλησε για το θέμα που προέκυψε με την κατάργηση του νόμου Μποσμάν και τόνισε πως δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα και ότι αυτό δεν έχει συζητηθεί.

Θέμα με τον νόμο του Μποσμάν προέκυψε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από δημοσίευμα ότι το σχέδιο Καρλ Χάινζ Ρουμενίγκε στοχεύει στην κατάργηση αυτού προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις. Ωστόσο, ο Μάριος Λευκαρίτης έβαλε τα πράγματα στη θέση τους μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ και τον Άρη Γάτα για το εν λόγω θέμα.

«Είμαι κατηγορηματικός, δεν υπάρχει ζήτημα κατάργησης του νόμου Μποσμάν, δεν έχει συζητηθεί ποτέ κάτι τέτοιο στις τάξεις της UEFA.

Αυτή η απόφαση εξυπηρετεί πλέον το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τις ομάδες του νότου διότι πολύ απλά οι ομάδες δε δεσμεύονται από μεγάλα συμβόλαια, μπορούν να αλλάζουν τους ποδοσφαιριστές και δεν μπορεί κανείς να πει ότι αυτό είναι κάτι κακό για τις ομάδες. Είναι καλό αντιθέτως για όλους».

Στη συνέχεια, ο κ. Λευκαρίτης ρωτήθηκε για το πώς αλλάζει ο χάρτης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο σχετικά με το Financial Fair Play και στάθηκε στις ελληνικές ομάδες επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να σοβαρευτούν και να νοικοκυρευτούν αν θέλουν να μην έχουν πρόβλημα.

«Ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος για το μέλλον των ελληνικών ομάδων όταν εφαρμοστεί το Financial Fair Play. Μπορώ να πω ότι ακόμα και οι ελληνικές ομάδες να έχουν ένα μεγάλο χρηματοδότη με τις υπάρχουσες συνθήκες και έτσι όπως θα είναι το Financial Fair Play θα έχουν σοβαρό πρόβλημα αν δεν νοικοκυρευτούν.

Αλλάζει ο ποδοσφαιρικός ευρωπαϊκός χάρτης, οι ομάδες πρέπει να σοβαρευτούν και να νοικοκυρευτούν κι αυτό φάνηκε και με το ζήτημα των αδειοδοτήσεων, εκεί όπου αρκετοί αντιμετώπισαν πρόβλημα.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή στον νόμο Μποσμάν, μόνο το δικαστήριο μπορεί να κάνει τέτοιο, αλλά θα ήταν μια τρελή απόφαση από τις ίδιες τις ομάδες.

Συζητούνται πολλά πράγματα και αρκετές αλλαγές στον ευρωπαϊκό χάρτη ακόμα και για τον τρόπο διεξαγωγής ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στο στυλ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά είναι κάτι που θα το δούμε και θα το μελετήσουμε στη συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου