Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλη αναδρομική έκθεση Νταλί στο Παρίσι


Ορδές επισκεπτών αναμένεται να προσελκύσει η μεγαλύτερη αναδρομική έκθεση του σουρεαλιστή καλλιτέχνη των τελευταίων 30 χρόνων που ανοίγει αυτή την εβδομάδα στο κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση έργων του Σαλβαντόρ Νταλί μετά την παρισινή ρετροσπεκτίβα του 1979 που παραμένει η πιο επιτυχημένη έκθεση από πλευράς προσέλευσης κόσμου στην ιστορία του κέντρου Πομπιντού – με σχεδόν 900.000 επισκέπτες και αναλογία 8.000 επισκεπτών περίπου την ημέρα. Εκείνη την έκθεση την είχε επιβλέψει ο ίδιος ο Νταλί, ο οποίος χαρακτηριστικά είχε απαιτήσει από τους επιμελητές: «Πρέπει να είναι κάτι τεράστιο, κολοσσιαίο, κάτι σαν μια ζωντανή αποθέωση που θα κάνει όλους να καταλάβουν ότι είμαι αμίμητος».
Η έκθεση που θα διαρκέσει από τις 21 Νοεμβρίου 2012 έως τις 25 Μαρτίου 2013, αναμένεται να είναι ένα από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά γεγονότα του Παρισιού το φετινό χειμώνα. Σύμφωνα με τον Guardian, θα περιλαμβάνει περίπου 200 έργα, ανάμεσα στα οποία πίνακες, γλυπτά, φιλμ και εγκαταστάσεις του Σαλαβαντόρ Νταλί που μια φορά είχε πει: «Η μοναδική διαφορά μεταξύ εμένα και των Σουρεαλιστών είναι ότι εγώ είμαι Σουρεαλιστής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου