Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012


Αποκαλυπτικοί διάλογοι στο ΔΣ της ΕΠΟ πριν την αναδιάρθρωση!

Ημερομηνία: 24/11/2012 - 13:37
Αποκαλυπτικοί διάλογοι στο ΔΣ της ΕΠΟ πριν την αναδιάρθρωση!
Του Θανου Μπλουνα
(Πηγή - αναδημοσίευση: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
Απόσπασμα των πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΠΟ της 12ης Σεπτεμβρίου, με θέμα την αναδιάρθρωση, δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η «Κ», με αφορμή τη συζήτηση της προσφυγής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά της απόφασης της Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας που έγινε την περασμένη Τρίτη ενώπιον του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ. Από όσα συζητήθηκαν για το θέμα στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας προκύπτουν τα εξής:
α) Η παραδοχή ότι ΕΠΟ δεν «επέβαλε» αλλά «ζήτησε» από τη Φούτμπολ Λιγκ την αύξηση των ομάδων από 18 σε 21, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα όσων υποστήριξε ο δικηγόρος της Σούπερ Λίγκας κατά την ακροαματική διαδικασία στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο.
β) Η αναζήτηση νομικής φόρμουλας ώστε η απόφαση που θα ληφθεί να είναι εντός των ορίων της νομιμότητας και να μην εκθέσει την ομοσπονδία.
γ) Η αγωνία για τυχόν αντιδράσεις και προσφυγές από όποιον διαφωνήσει.
δ) Ο φόβος προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.
Τα αποσπάσματα που ακολουθούν είναι ιδιαιτέρως αποκαλυπτικά:
Πιλάβιος (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ, πρόεδρος ΕΠΟ τότε): Επιθυμώ να αποκατασταθεί μια αδικία η οποία επιβλήθηκε μετά από σκληρή κρατική παρέμβαση… Νομικά το ψάχνουμε από εδώ, το ψάχνουμε από κει, δεν βλέπω και μακάρι να με διαψεύσει κάποιος, ότι μπορούσε η ομοσπονδία να πει αυτό θα γίνει, όπως δεν μπορεί να το πει σε οποιαδήποτε ένωση. Μπορεί να το ζητήσει από την ένωση μέλος της. Να το ζητήσουμε από τη Football League και από εκεί και πέρα είναι θέμα της Football League να δει τι θα κάνει… Μώραλης (πρόεδρος Σούπερ Λίγκας): Η πρώτη προϋπόθεση ήταν το καταστατικό θέμα το οποίο ρωτήσαμε και την άλλη φορά. Εδώ στο ραντεβού που έγινε, αν αυτό ξεπερνιέται, το ίδιο ερώτημα θέτουμε και στα δικά σου μέλη Σπύρο (σ.σ. Σπύρος Καλογιάννης, πρόεδρος Ενωσης Football League) αν αυτή η οποιαδήποτε απόφαση θα φέρει προβλήματα και την έναρξη νομικών θεμάτων κ.λπ.
Σάββας (μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ τότε): Από την ώρα που παραδεχόμαστε την ποδοσφαιρική αδικία, ένας τρόπος υπάρχει κατά την προσωπική μου άποψη: από όπου τις βγάλαμε τις ομάδες να τις ξαναβάλουμε.
Πιλάβιος: Δηλαδή ο Ηρακλής να μην πάει πουθενά.
Σάββας: Γιατί να μην πάει; Nα πάει στη Super League.
Πιλάβιος: Δεν μπορούμε να πούμε «εντέλλεται» σε καμία ένωση. Αυτό λένε οι νομικοί...
Μαζαράκης (μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ): Μπορούμε νομικά να κάνουμε κάτι ή να πάμε με τα μάτια μας κλειστά πάνω στον τοίχο, να έρθει αύριο ένας κακόβουλος και να το χρησιμοποιήσει αυτό εις βάρος και του θεσμικού ποδοσφαίρου για να έχει αποτέλεσμα αλλά. Δείτε λίγο πιο μπροστά.
Χατζηαποστόλου (μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ τότε): Που είναι ο μεγιστάνας της νομικής σήμερα… Ποια νομικά θέματα φοβάστε, τα νομικά θέματα έχουν να κάνουν με προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Ποιος θα πάει σε πολιτικό δικαστήριο; Τα αθλητικά δικαστήρια είναι δικά μας...
Σαρρής (πρόεδρος ΕΠΟ, μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ τότε): Δεν είναι δυνατόν το Δ.Σ. της ΕΠΟ να πάρει απόφαση σήμερα και να επιβάλει στη Football League τι να κάνει. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε την αποκατάσταση αυτών των σωματείων…
Μάντζιος (μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ τότε): Δηλαδή η δική μας η πρόταση προς τη Football League είναι να την κάνουν αυτοί. Δηλαδή δεν θα μπούμε νομικά να πάρουμε απόφαση και να πούμε «εντέλλεται» η Football League να εντάξει τα σωματεία αυτά στην B’ Εθνική. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει έστω και μια αντίδραση. Τι γίνει αν υπάρξει έστω μια το σκεφτήκαμε αυτό; Νομικά μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο;
Πιλάβιος: Απειλούν τα παιδιά μου και το σπίτι μου
Χαρακτηριστικό του κλίματος που είχε δημιουργηθεί είναι οι καταγγελίες του τότε προέδρου της ΕΠΟ, Σ. Πιλάβιου.
Στην αρχή της συζήτησης για την αναδιάρθρωση ο κ. Πιλάβιος είπε: «Θα κάνω μήνυση κατ’ αγνώστων για αυτά τα οποία γίνονται τις τελευταίες ημέρες σε μένα και στο τηλέφωνό μου. Τι μου γράφουν και τι μου λένε από τις ομάδες αυτές, αλλά θα το ξεπεράσω γιατί είναι θέμα της δικαιοσύνης…».
Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Πιλάβιος επανήλθε στο θέμα λέγοντας: «Εμένα απειλούν τα παιδιά μου και το σπίτι μου. Δεν με ενδιαφέρει. Ο,τι θέλετε, πάρτε απόφαση…».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός Β. και η Καβάλα υποβιβάστηκαν τον Αύγουστο του 2011 από τη Σούπερ Λιγκ στη Δ΄ Εθνική με απόφαση της ΕΕΑ για μη νόμιμη μετοχική σύνθεση κατόπιν απόφασης της ΕΠΟ που τιμώρησε τους προέδρους του για συμμετοχή στην υπόθεση των «στημένων αγώνων».
Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε από την ΕΠΟ από τη Σούπερ Λιγκ στη Β΄ Εθνική λόγω μη αδειοδότησης και πλαστογραφίας, στη συνέχεια η ΕΠΟ τον έριξε στη Γ΄Εθνική λόγω προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια και η ΕΕΑ τον υποβίβασε στη Δ’ Εθνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου