Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011


Δύο υπουργικά δίδυμα που… μυρίζουν μπαρούτι


Δύο υπουργικά δίδυμα που… μυρίζουν μπαρούτι
Δύο πολύ «καυτά» υπουργικά δίδυμα περιλαμβάνει το νέο υπουργικό σχήμα, καθώς… όλοι οι καλοί χώρεσαν σε αυτό. Πρωτίστως ο λόγος γι’ αυτό του υπουργείου Ανάπτυξης -Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με Αδωνι Γεωργιάδη - και του υπουργείου Παιδείας -Αννα Διαμαντοπούλου με Κώστα Αρβανιτόπουλου-. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει αυτή η μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας, το σίγουρο όμως είναι πως η συγκατοίκηση στα συγκεκριμένα υπουργεία αναμένεται… θερμή!
Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα
Οποιος γνωρίζει τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν μπορεί παρά να έχει διαπιστώσει ότι πρόκειται για έναν πολιτικό ιδιαίτερα δυναμικό -κάποιοι τον λένε και εγωκεντρικό-, με πολύ έντονη προσωπικότητα που ακόμα και άθελα του θέλει να επιβάλλεται στους άλλους. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι στα δύο τελευταία υπουργεία που έχει αναλάβει οι υφυπουργοί του ήταν πάντα άνθρωποι πολύ χαμηλών τόνων, που ούτε καν θα διανοούνταν να προσπαθήσουν να τον επισκιάσουν.
Το ερώτημα όμως που εύλογα γεννάται πλέον, είναι πως θα συνυπάρξει κάτω από την ίδια στέγη με τον εξίσου δυναμικό και «πολεμοχαρή» Αδωνι Γεωργιάδη. Ο «μπουμπούκος» της Ευγενίας Μανωλίδου, διαθέτει μία εξίσου ισχυρή προσωπικότητα και με δεδομένο ότι είναι η πρώτη του θητεία σε υπουργείο θα θελήσει να αναδείξει το δικό του προσωπικό έργο. Πως θα το δεχθεί, άραγε, αυτό ο κ. Χρυσοχοΐδης που θέλει να έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο; Και κάτι τελευταίο: Οι δύο άνδρες έχουν έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση όταν ο υπουργός Ανάπτυξης βρίσκονταν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Τους διχάζουν πάρα πολλά
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε και την συγκατοίκηση στο υπουργείο Παιδείας, καθώς η Αννα Διαμαντοπούλου έχει ανοίξει μέτωπο τους πανεπιστημιακούς λόγω του περιβόητου νομοσχεδίου με τις αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσει μία ανελέητη κόντρα με μεγάλη μερίδα πανεπιστημιακών. Στην αντίπερα όχθη, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος ανήκει στους πανεπιστημιακούς, έχει μεγάλη στήριξη από την κοινότητα και μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσει τώρα που κυριολεκτικά θα βρεθεί σε διασταυρωμένα πυρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου