Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κάντε κλικ στη σημαία του πρωταθλήματος που θέλετε να διαβάσετε:


 

Ολυμπιακός - Σάλκε: Ραντεβού στα ''αστέρια'' με ...παράδοση

 
 
108. (21:45) Ολυμπιακός – Σάλκε

Γήπεδο: ‘’Καραϊσκάκης’’
Διαιτητής: David Fernandez Borbalan (Ισπανία)

*Ευχάριστες αναμνήσεις έχει ο Ολυμπιακός από τις αναμετρήσεις του με Γερμανικές ομάδες από το 2000 και μετά. Το 2002 (18 Σεπτεμβρίου και τότε!), είχε πετύχει τον ιστορικό θρίαμβο με 6-2 επί της Λεβερκούζεν! (Κλικ εδώ για περισσότερα ιστορικά στοιχεία)

*Ο Ολυμπιακός συμμετέχει για 14η φορά στο Champions League.Συνολικά έχει σημειώσει 96 γκολ.

*Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το 2007 μέχρι το 2010, μέχρι που πήρε μεταγραφή για τη Σάλκε. Μάλιστα, έχει το ρεκόρ του νεώτερου παίκτη που αγωνίστηκε στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

*Μία φορά έχει βρει Ελληνική ομάδα απέναντι της η Σάλκε στο Champions League, τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του 2001, όταν και γνώρισε ήττες μέσα – έξω με το ίδιο σκορ, 2-0.

*Αυτή θα είναι μόλις η 5η συμμετοχή της Σάλκε στο Champions League, που έχει ηττηθεί και στις 4 προηγούμενες πρεμιέρες της, χωρίς μάλιστα να πετύχει ούτε γκολ!


Ολυμπιακός: Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τον Ολυμπιακό, που θέλει να αποδειχθεί για άλλη μια φορά πιστός στο ραντεβού με τα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού. Οι ‘’ερυθρόλευκοι’’ πραγματοποίησαν εξαιρετική πορεία πέρυσι στην Ευρώπη, όπου αποκλείστηκαν από τους ομίλους του Champions League ελέω …Γερμανογαλλικού άξονα, για να συνεχίσουν στο Europa League, όπου πήραν την πρόκριση επί της Ρούμπιν στη φάση των ‘’32’’, αλλά σταμάτησαν στο εμπόδιο της Μέταλιστ αμέσως μετά, με απρόσμενο τρόπο στον επαναληπτικό του ‘’Καραϊσκάκης’’.

Σε χαλαρούς ρυθμούς ξεκίνησε στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, έκανε το απόλυτο 3/3, έχοντας ήδη χτίσει διαφορά 7 βαθμών από τον ‘’αιώνιο’’ αντίπαλο Παναθηναϊκό. Τα εύκολα δύσκολα έκανε στα Γιάννενα το Σάββατο, αλλά όταν πήρε απόφαση να παίξει μπάλα, καθάρισε το παιχνίδι με τα γκολ από Μήτρογλου και Τζεμπούρ. Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην πρώτη του επαφή, μιας και είχε περάσει αλλαγή λίγο νωρίτερα!

Στο μυαλό όλων βρίσκεται πλέον η Σάλκε και ήδη καταστρώνονται τα πλάνα για να ξεκινήσουν οι ερυθρόλευκοι με το δεξί στη διοργάνωση. Στην τελευταία προπόνηση, ο Πορτογάλος τεχνικός Ζαρντίμ, θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, αλλά στη συνέντευξη Τύπου διεμήνυσε ότι θα αγωνιστούν οι πιο έτοιμοι παίκτες:

«Οι στόχοι είναι ίδιοι με τις άλλες τρεις ομάδες του ομίλου. Κάθε ομάδα θέλει να περάσει στους ‘’16".Είναι διαφορετικό ματς από αυτά στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό και θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Όλοι οι παίκτες στην αποστολή είναι διαθέσιμοι και είναι πιθανοί για την 11άδα. Αύριο θα ξεκινήσουν οι πιο έτοιμοι», ενώ σε ερώτηση για το πώς περιμένει να δει την αντίπαλο του Ολυμπιακού δήλωσε τα εξής:

«Θα είναι μοιρασμένο παιχνίδι. Η Σάλκε είναι δυνατή ομάδα με καλούς παίκτες. Πολύ καλή στις στημένες φάσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας πλεονεκτήματα, όπως η συλλογικότητα, για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην έδρα μας».

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε σχέση με το ματς του Σαββάτου αναμένεται να δούμε τρία νέα πρόσωπα. Στην άμυνα επιστρέφει ο Κοντρέρας, όπως και ο Τοροσίδης στο δεξί άκρο, ενώ έτοιμος για να αγωνιστεί στα χαφ είναι και ο Γιάννης Μανιάτης. Σε ότι έχει να κάνει με τα αγωνιστικά πλάνα τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε στο βασικό σχήμα τον Φουστέρ αντί του Ιμπαγάσα, μιας και σε τέτοια παιχνίδια αυτό που προέχει είναι να ξεκινά η πίεση από ψηλά.

Πιθανή Ενδεκάδα Ολυμπιακού (4-3-3):
Κάρολ – Χολέμπας, Σιόβας, Κοντρέρας, Τοροσίδης –Μοντεστό, Μανιάτης, Ιμπαγάσα – Μασάδο, Φουστέρ, Τζεμπούρ.

*Η νίκη επί της Άλκμααρ (1-0) το 2009, ήταν μόλις η δεύτερη νίκη σε πρεμιέρα από το 2000 και μετά για τον Ολυμπιακό. Η πρώτη ήταν ο θρίαμβος επί της Λεβερκούζεν!

Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού (Κλικ εδώ)

Σάλκε: Επιστρέφει στο Champions League η Σάλκε μετά από δύο χρόνια και την ονειρική πορεία του 2011, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Τα παιχνίδια της μοίρας φέρνουν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να αγωνίζεται στο πρώτο του παιχνίδι στη διοργάνωση με τη φανέλα της Σάλκε στο «Καραϊσκάκης», το γήπεδο στο οποίο λατρεύτηκε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

«Είναι πολύ καλό συναίσθημα να σε αναγνωρίζει ο κόσμος και να δείχνει την αγάπη του προς το πρόσωπό σου. Τους ευχαριστώ πολύ για τα ωραία συναισθήματα που μου προσέφεραν όταν ήμουν στον Ολυμπιακό. Τους έχω μέσα στην καρδιά μου. Τώρα όμως έρχομαι σαν αντίπαλος, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω η ομάδα μου να κερδίσει» ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα άσου, που σαφώς και είναι το κεντρικό πρόσωπο από τη στιγμή της κλήρωσης.

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη Σάλκε στο πρωτάθλημα, πέρασε το Σάββατο με 2-0 από την έδρα της Γκρόιτερ Φιρτ. Το καταπληκτικό γκολ του Ντράξλερ στο 48’ της έδωσε το προβάδισμα, για να κλείσει το σκορ στο 88’ από τον Χόλτμπι. Στην πρεμιέρα είχε μείνει στο 2-2 στην έδρα του Αννόβερο, ενώ τη 2η αγωνιστική ακολούθησε το δύσκολο 3-1 επί της Άουγκσμπουργκ.

Στη διάρκεια του καλοκαιριού η Σάλκε κινήθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς. Με τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία της από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα περίμενε κανείς να κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά μόνο αυτό δεν έγινε. 5 εκατομμύρια ευρώ έβγαλε από τα ταμεία της για να κάνει δικός της τον Ομπάσι, που πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στην ομάδα. Παράλληλα, έκανε δικούς της τον εξτρέμ Μπαρνέτα (Λεβερκούζεν) και τον αμυντικό χαφ Νοϊστέντερ (Γκλαντμπαχ), αλλά και τους Μαρικά, Εντού και Πούκι. Η μεγάλη αποχώρηση του καλοκαιριού ήταν σαφέστατα αυτή του Ραούλ, που άφησε την ομάδα μετά από 2 χρόνια για το Κατάρ. Τελευταίο μεταγραφικό της απόκτημα ο Ολλανδός Αφελάι.

Στα αγωνιστικά, προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Χουμπ Στέφενς, που είδε την ομάδα του το Σάββατο να κρατάει για πρώτη φορά το μηδέν στην άμυνα. Έτσι, η ενδεκάδα θα είναι η ίδια κατά πάσα πιθανότητα, με τον Κ. Παπαδόπουλο να αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας.

Πιθανή Ενδεκάδα Σάλκε (4-2-3-1): Unnerstall - Höwedes, K. Papadopoulos, Matip, Fuchs - Neustädter, J. Jones - Farfan, Holtby, Afellay –Huntelaar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου