Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ;

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ SENTRAGOAL ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ

Αραγε, στην ΕΣΗΕΑ ακούει κανείς;

Αραγε, στην ΕΣΗΕΑ ακούει κανείς;
Το SentraGoal.gr συμμετείχε (ΚΑΙ) αυτή τη φορά στη 4ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ και η οποία θεωρητικά αφορούσε όλα τα ΜΜΕ. Εδώ και 2,5 χρόνια συμμετέχει πάντα στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλλει το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών δημοσιογράφων, ωστόσο οφείλει μια εξήγηση στο αναγνωστικό του κοινό για το γεγονός ότι είναι από τα ελάχιστα αθλητικά portals που τηρεί πιστά τον κανόνα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, την ώρα που τα υπόλοιπα αθλητικά sites εργάζονται κανονικά, αδιαφορώντας σχεδόν πάντα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κηρύσσει η ΕΣΗΕΑ.
Το SentraGoal αποτελείται ΜΟΝΟ από επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη ή εν δυνάμει μέλη της ΕΣΗΕΑ, σε αντίθεση μ' ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα ειδησεογραφικά αθλητικά portals που αποτελούνται ως επί το πλείστον από δημοσιογράφους που δεν είναι μέλη της Ενωσης ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σ' αυτήν…
Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από την γενικότερη στάση της ΕΣΗΕΑ, μικρή σημασία έχει τελικά το αν είσαι επαγγελματίας ή μη επαγγελματίας δημοσιογράφος. Τουλάχιστον αυτό καταδεικνύει η μέχρι τώρα στάση της «Ενωσης», αλλά και η αδιαφορία που επιδεικνύει στις προφορικές, αλλά και γραπτές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που τίθενται από την αδυναμία να προστατευτούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ως συνέχεια των συζητήσεων που κατά καιρούς έχουν γίνει, την Τρίτη (25/9) το απόγευμα το SentraGoal απέστειλε επιστολή προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με την οποία ζητούσε να εξαιρεθεί από την στάση εργασίας της Τετάρτης, από την στιγμή που για πολλοστή φορά δεν είναι σε θέση να διασφαλιστεί η απεργιακή κινητοποίηση.
Στην επιστολή που έχετε τη δυνατότητα να διαβάσετε παρακάτω, αναλύσαμε τους κινδύνους που δημιουργούνται από τη μέχρι τώρα κατάσταση και στο πλαίσιο των κανόνων δεοντολογίας ζητήσαμε από την ΕΣΗΕΑ να επιτρέψει
αυτό που με την ανοχή της επιτρέπει εδώ και χρόνια στον ανταγωνισμό και παράλληλα να προστατεύσει τους απροστάτευτους μέχρι τώρα επαγγελματίες δημοσιογράφους του SentraGoal που κινδυνεύουν να βρεθούν σε μειονεκτική θέση έναντι των μη επαγγελματιών που εργάζονται κανονικά.
Το γραπτό αίτημα, το οποίο μάλιστα κοινοποιήθηκε στον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου), συνοδεύτηκε από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές προσπάθειες για επικοινωνία με τα μέλη του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως για το σχετικό αίτημα και να δοθεί απάντηση μέχρι την 11η το πρωί της Τετάρτης.
Τόσο οι τηλεφωνικές κλήσεις, όσο και το γραπτό αίτημα παραμένουν αναπάντητα μέχρι αυτή την ώρα, ωστόσο, το SentraGoal πιστό στον κανόνα δεοντολογίας συμμετείχε και σ' αυτή την απεργιακή κινητοποίηση.
Το SentraGoal, παρότι θα μπορούσε να ακολουθήσει τους γνωστούς «πειρατικούς» τρόπους και να ενημερώνει κανονικά με το δήθεν επιχείρημα «δεν είμαστε μέλη της ΕΣΗΕΑ», αλλά «είμαστε μέλη όταν υπάρχουν απεργίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ», θα συνεχίσει να ζητάει τα αυτονόητα, πάντα στο πλαίσιο της δεοντολογίας των επαγγελματιών δημοσιογράφων, υποβάλλοντας αίτημα εξαίρεσης σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η ΕΣΗΕΑ θα σεβαστεί τα μέλη της.
Εκτός πάλι, αν με την στάση της, θέλει να νομιμοποιήσει τον παραλογισμό που επικρατεί...
ΑΡΗΣ ΛΑΟΥΔΗΣ
Η επιστολή που εστάλη στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:
Προς το ΔΣ ΕΣΗΕΑ
Κοιν.: ΠΣΑΤ
Αγαπητoί συνάδελφοι.
Με την παρούσα επιστολή και με αφορμή την προγραμματισμένη στάση εργασίας για την Τετάρτη (26/9) θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε για τα παρακάτω:
1. Το www.sentragoal.gr είναι ένα από τα ελάχιστα, αν όχι το μοναδικό, αθλητικό portal που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του και μέχρι σήμερα δεν έχει παρεκκλίνει των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και συμμετέχει σταθερά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις στάσεις εργασίας.
2. Είναι το μοναδικό αθλητικό portal που αποτελείται εξ ολοκλήρου από επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες, μέλη της ΕΣΗΕΑ, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στα υπόλοιπα αθλητικά portal που δεν συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
3. Ουκ ολίγες φορές, σε προφορικό επίπεδο, έχουμε θέσει τα προβλήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται στη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά κυρίως για τους κινδύνους που παραμονεύουν για τους συναδέλφους που εργάζονται στο site και οι οποίοι μέχρι σήμερα τηρούν πιστά τις οδηγίες και τις αρχές της ΕΣΗΕΑ. Είναι εντελώς παράδοξο να τίθεται σε κίνδυνο η δουλειά επαγγελματιών δημοσιογράφων και να ισχυροποιείται η θέση των μη επαγγελματιών που αγνοούν επιδεικτικά τις απεργίες της Ενωσης.
Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι σ' αυτή τουλάχιστον τη φάση, η ΕΣΗΕΑ δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την συνολική συμμετοχή των αθλητικών portals στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αιτούμαστε - σε πρώτη φάση - άδεια εξαίρεσης από την στάση εργασίας της Τετάρτης (26/19, 11:00 – 15:00), μέχρις ότου διασφαλιστεί από την Ενωση η συμμετοχή όλων των αθλητικών portals στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Με τιμή
Αρης Λαούδης
Αρχισυντάκτης www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου