Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ…



Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ



1878:Διεξάγεται ο πρώτος καταγεγραμμένος αγώνας σκάκι μέσω τηλεφώνου μεταξύ των F. Tomson και j. Cooper.
------------------------------------------------------------------------------1924:Ξεκινούν οι 1οι χειμερινοί Ολυμπιακοί αγώνες στο Σαμονί της Γαλλίας ,οι οποίοι αρχικά ονομαζόταν «Εβδομάδα Χειμερινών Σπόρ».Συμμετέχουν 281 αθλητές και 13 αθλήτριες από 16 χώρες σε 14 αθλήματα.
------------------------------------------------------------------------------1947:Ο Thomaw.T.Goldsmith,jr και Estle Ray Mann καταθέτουν αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μια μηχανή διασκέδασης καθολικού σωλήνα. Δύο χρόνια μετά ,στις 14 Δεκεμβρίου 1948,το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ θα την κάνει δεκτή πατέντα περιγράφει μία μηχανή μέσα στην οποία ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί διακόπτες και κουμπιά για να πυροβολεί αεροπλανικούς στόχους. Σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια ο William Higinbotham θα δημιουργήσει ένα παιχνίδι χρησιμοποιώντας ένα παλμογράφο και έναν αναλογικό υπολογιστή με τίτλο «Tenniς For Two»(Τένις για δύο).
------------------------------------------------------------------------------1998:Η ΕΟΚ αποκτά νέο πρόεδρο έπειτα από 21 χρόνια. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ,γενικός γραμματέας από το 1980 ,αναλαμβάνει την προεδρία στη θέση του Ζαχαρία Αλεξάνδρου που ηταν πρόεδρος στην μπασκετική ομοσπονδία από το 1977.
------------------------------------------------------------------------------2011:Πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών ο καπετάνιος ,εφοπλιστής και ιδρυτής  της Costamare Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ,ο «Έλληνας Βασιλιάς των Κοντεινερ» όπως χαρακτηρίστηκε από το Lloyds List.Μεσω της εταιρίας του ΤΕΜΕΣ δημιούργησε στην περιοχή του χωριού Ρωμανός στην επαρχία Πυλίας στο νομό Μεσσηνίας (Στο χωριό μου)σε 3.000 στερέματα το Costa Navarino, ένα τουριστικό προορισμό υψηλού επιπέδου κόστους 1,2 δις ευρώ ,που φιλοξένησε τον Aegean ProAm στο Γκόλφ το 2010.Η τουριστική ναυαρχίδα που δημιούργησε αλλά δεν χάρηκε ο Καπετάν –Βασίλης είναι ουσιαστική ο θεμέλιος λίθος μιας τεράστιας και πολύ σπουδαίας για την ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επένδυση αυτή θα ωφελήσει πολύ όλο τον νομό που σταδιακά τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει παγκόσμιο προορισμό υψηλού επιπέδου τουρισμού. Γεγονός που θα εκτινάξει την ανάπτυξη και την οικονομία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου