Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013


ΣΑΝ  ΣΉΜΕΡΑ

1959Cassious Marcellus Clay Jr εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αγώνα πυγμαχίας(ανήμερα των γενεθλίων του 1942)Αντίπαλος του o Banjiamin Jacksonworld .
------------------------------------------------------------------------------1981:Πεθαίνει ο Λουκάς Πανουργιάς πρώην παίκτης ,πρόεδρος και παράγων του Παναθηναϊκού.
------------------------------------------------------------------------------1994:Η Αμερικανίδα σπρίντερ Helen Flash με το προσωνύμιο Fulton Flash πεθαίνει σε ηλικία 76 ετών. Στη καριέρα της δεν έχασε ποτέ κούρσα  συμπεριλαμβανομένης και αυτής των 100 μέτρων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Βερολίνου το 1936 ,όταν νίκησε την Stanislawa Walasiewicz μετέπειτα  Stella Walash. Αμέσως μετά την νίκη της αυτή αντιμετώπισε την κατηγορία ότι ήταν άντρας, αφού η αντίπαλος της θεωρείτο ανίκητη,44 χρόνια μετά στις 4-12-1980 αποδείχθηκε ότι αυτή που δεν ήταν ποτέ γυναίκα ήταν η Walash.
------------------------------------------------------------------------------2005:Ο 76χρονος Ιταλός Bud Spencer ,γνωστός από τις ταινίες γουέστερν με τον Tenence Hill βραβεύεται με το βραβείο Caimano dOro από την Ιταλική Ομοσπονδία Κολύμβησης ενώ μια εβδομάδα μετά θα λάβει διπλώματα κολύμβησης και υδατοσφαίρισης για τα κατορθώματα του στην αρχή της δεκαετίας του 50 όταν ήταν ο πρώτος Ιταλός που κολύμπησε τα 100μ σε χρόνο κάτω του ενός λεπτού (19-9-1950).
------------------------------------------------------------------------------2008:Ο Robert James BoddyFisher πεθαίνει από νεφρική ανεπάρκεια σε ηληκία 65 ετών στο σπίτι του στο Ρεικιαβικ .Ο Αμερικανός γκρανμάστερ στο σκάκι ,που είχε κερδίσει τον Boris Spassky την 1-9-1972 είχε αποσυρθεί εδώ και 30 χρόνια και μετά την σύλληψη του στο Τόκυο για αντιαμερικανικές και αντισημιτικές δηλώσεις είχε μετακομίσει στην Ισλανδία το 2005 όπου παρέμεινε μέχρι τον θάνατο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου